Aktive Fredsreisers reiseledere

Janne AarstadbergJanne Aarstadberg
Janne jobber i dag som vikar med døve autister. Hun har også jobbet med ungdom med rus og adferds problematikk. Er utdannet innen sosiologi, og har også årsstudium innen Internasjonal forståelse og samarbeid. Hun var et år i LIbanon og besøkte palestinske flykningeleirerv og var i Tanzania og jobbet med undom som har droppet ut av skolen.
Jobbet som reiseleder i flere år for ulike selskaper. Hun har vært reiseleder for Aktive Fredsreiser siden 2015. H

Nandrup AbrahamsenNandrup Abrahamsen
Nandrup har vært reiseleder for Aktive Fredsreiser siden 2007. Han har 37 års erfaring fra Politiet i ulike avdelinger og nivåer i Kristiansand.

test av oppdatering

Bjørn Preben Anfinsen-aRisæBjørn Preben Anfinsen-aRisæ
Bjørn Preben har vært har vært reiseleder for Aktive Fredsreiser siden 2011.

Bjørn ArntzenBjørn Arntzen
Bjørn ble ansatt i april 2016. Han har tidligere jobbet med tekniske hjelpemidler for funksjonshemmede. Sist som daglig leder for Abilia AS.
I tillegg til ingeniørutdanning, har Bjørn forsvarsbakgrunn gjennom befals- og krigsskole.

Bodil Ljones AuestadBodil Ljones Auestad
Bodil jobber daglig som jordmor i Karmøy. Der møter hun ungdom. Har også jobbet på helsestasjon for ungdom. Hun deltok på en tur, som mor, med Aktive og dette var inspirerende og interessant. Hun er en person som egasjerer seg, og synes den jobben Aktive Fredsreiser gjør er viktig.
Hun har vært reiseleder for Aktive Fredsreiser siden 2007.

Ingunn AuestadIngunn Auestad
Ingunn har dei siste årene jobbet i barnehage, og studerer Barnehagelærer. Hun liker å lære og lære bort nye ting, og synes kultur og historie er spennende temaer. Hun har vært reiseleder for Aktive Fredsreiser siden 2015.

Bjørn AustengBjørn Austeng
Bjørn har arbeidet med mange ting inntil han begynte å dyrke jord i 1960. Landbruksskole 59/60. I 1966 begynte han på fireårig lærerskole. Senere har han tatt grunnfag i historie og kristendom. Fra 1970 til 1997 arbeidet han i skoleverket, de to siste årene som rektor. Fram til 2004 har han bodd på Koppang, men har nå flyttet til Ilseng.

Tove Anita E. BaustadTove Anita Eikemo Baustad
Reiseleder i Aktive Fredsreiser fra 2013. 

Lea Hiis BergLea Hiis Bergh
Reiseleder i Aktive Fredsreiser fra 2013.

Thomas Larsen BergheimThomas Larsen Bergheim
Thomas Larsen Bergheim er født i 1958 på Hamar. Han bor nå på Tangen ved Mjøsa. Han har jobbet 35 år i Forsvaret, deriblant fem år i Tyskland og fire år i Polen. Han kjenner derfor landene og stedene vi besøker meget godt. Han er opptatt av fredsarbeid, tidligere i uniform og nå som medarbeider i Aktive Fredsreiser. Han sier at å jobbe med ungdom er meget givende og meningsfylt arbeid. Startet som reiseleder for Aktive Fredsreiser i 2012.

Anne-Berith BirkelandAnne-Berith Birkeland
Reiseleder i Aktive Fredsreiser fra 2014. 

Jan Arve BlomJan Arve Blom
Jan Arve er født og oppvokst i Trondheim, men har bodd i Oslo de siste 5 årene. Har jobbet nesten 9 år i forsvaret, før han begynte i kriminalomsorgen som fengselsbetjent. Historieinteressert og glad i å prate, hvilket var hovedårsaken til at han ville prøve seg som reiseleder. I tillegg synes han det er morsomt å få jobbe med barn/ungdom. Startet som reiseleder for Aktive Fredsreiser i 2009.

Svein BolstadSvein Bolstad
Reiseleder i Aktive Fredsreiser fra 2013. 

Johannes BrattliJohannes Brattli
Reiseleder i Aktive Fredsreiser

Geir BrendemoenGeir Brendemoen
Geir har vært reiseleder for Aktive Fredsreiser siden 2007.

Severin BreivikSeverin Breivik
Severin er født og oppvokst ved Haugesund, men bor i dag i Kolbotn. Han har Master/Siv.agr fra universitetet for miljø og biovitenskap, og pedagogisk etterutdannelse. Han har jobbet mange år som rektor. Han har også drevet med litt reiseopplegg for tysktalende til Norge og for norske reisegruper til i hovedsak Tyskland, men også fagturer til andre land. Startet som reiseleder for Aktive Fredsreiser i 2011.

Knut BrynhildsvollKnut Brynhildsvoll
Født, oppvokst og bosatt i Sandefjord. Jobber til daglig i ambulansetjenesten i Sandefjord. Har mange års erfaring fra Røde Kors, både ungdommens Røde kors og i hjelpekorpset. Trives veldig godt med å jobbe for  barn og ungdom, og er meget opptatt av temaene rundt disse turene. Startet som reiseleder høsten 2005, etter først å ha vært med egne barn på tur to ganger.

Siw H. BørresenSiw Haugland Børresen
Reiseleder i Aktive Fredsreiser fra 2012.

Heidi Pawlik CarlsonHeidi Pawlik Carlson
Hun bor på Oppdal, og har vært på skoletur med Aktive Fredsreiser med sine barn. Hun er utdannet innen reiseliv, og trives med å jobbe med mennesker. Hun startet å jobbe for Aktive Fredsreiser i 2010.

Tor DehliTor Dehli
Tor bor i Søgne. Han har erfaring fra flere bransjer, blandt annet turbussbransjen. Han har hatt undervisningsoppdrag for Stiftelsen Arkivet, der han også har vært omviser i flere år. Sitt første møte med øst-europa fikk han gjennom humanitære hjelpesendinger på 90-tallet, noe som førte til engasjement i flere organisasjoner gjennom mange år. Han har vært reiseleder for Aktive Fredsreiser siden 2012.

Alexandra DevikAlexandra Devik
Alexandra bor i Oslo. Hun har en bachelorgrad i Samfunnsgeografi. Hun har reist mye til mange deler av verden for å oppleve, lære og få innblikk i ulike kulturer, historier og samfunn. Hun har vært med på utveksling med deltagelse på: The Washington semester program: International Environment and Development ved American University i Washington D.C. Hun snakker norsk, engelsk og tysk.

Erik Ennis DokkenErik Ennis Dokken
Erik bor for øyeblikket i Tyskland, men har jobbet for Forsvaret i mange år. Han har vært helikopterflyger og studieleder for elver ved forsvarets stabsskole. Har også vært i internasjonal tjeneste i Bosnia og i Eritrea/Etiopia.
Han har stor interesse for krigshistorie. Behersker godt både tysk og engelsk.
Reiseleder i Aktive Fredsreiser fra 2015. 

Lasse Lømo EllingsenLasse Lømo Ellingsen
Reiseleder i Aktive Fredsreiser fra 2012. 

Bjørn EgeliBjørn Egeli
Reiseleder i Aktive Fredsreiser fra 2013. 

Bjørn EngerBjørn Enger
Bjørn bor i Fredrikstad. Han har vært lærer/rådgiver i 36 år ved Gressvik ungdomsskole. Mine fag er matematikk, fysikk, sosiologi og historie. Sommeren 2006 gikk han av med pensjon (AFP).
Han bruker mye av sin tid på lokalhistorie (mangeårig formann i Onsøy Historielag). 
Han var på flere turer med Hvite busser og Aktive Fredsreiser da han jobbet som lærer. Han har sterk tro på at en tur med Aktive Fredsreiser til Polen og Tyskland, er en utmerket ”vaksine” mot nynazisme. Ønsker derfor å bruke noe av tiden som pensjonist til å være reiseleder på disse turene for ungdom. Bjørn har vært reiseleder siden 2006.

Agnethe EllingsenAgnethe Ellingsen
Agnethe bor i Oslo. Hun har tatt bachelorgrad i kultur og samfunnsfag ved Universitetet i Oslo. Hun har en flerkulturell bakgrunn (tysk-polsk-norsk) så snakker hun både tysk, polsk og norsk. Hennes interesser er for historie, kultur og samfunn, entusiasme for informasjonsformidling og arrangementsarbeid samt omfattende reiseerfaring og ikke minst en stor ”kunnskapstørsthet”.
Agnethe har også vært praktikant ved den nordiske ambassaden i Berlin. Startet som reiseleder for Aktive Fredsreiser i 2011.

Elling EllingsenElling Ellingsen
Elling er født i Tromsø og vokste opp i Bø i Vesterålen. Elling jobber som fengselsbetjent ved Halden fengsel. Han har tidligere jobbet ved Fredrikstad, Hof, Bastøy, Horten og Ila fengsel, og interesse for krigshistorien stammer fra tiden på Ila. Elling bor i Sarpsborg og beynte som reiseleder i Aktive Fredsreiser i 2007.

Hege Tøraasen EmilsenHege Tøraasen Emilsen
Reiseleder i Aktive Fredsreiser fra 2012. 

Susanne EriksenSusanne Eriksen
Susanne er født i Danmark, kom til Norge som 15 åring. Bosatt i Hareid kommune på Vestlandet. Har selv vært med som mamma på en tur med et av sine barn.
Startet som reiseleder for Aktive Fredsreiser i 2007.

Einar FagerjordEinar Fagerjord
Einar bor i Porsgrunn. Han er utdannet elektroingeniør. Han har vært ansatt i NEBB/ABB i mange år, vært salgsingeniør og produktansvarlig. Han har reist runt og holdt foredrag både i Norge og i Polen. Han har også vært reiseleder på mange turer, både innenlands og utenlands. Han har også mange timer bak seg som bussjåfør for ulike selskaper. Einar startet som reiseleder for Aktive Fredsreiser i 2011.

Magnus FjørtoftMagnus Fjørtoft
Magnus bor ved Asker. Han jobber som lærer. Magnus startet som reiseleder for Aktive Fredsreiser i 2009.

Bjørn FinstadBjørn Finstad
Reiseleder i Aktive Fredsreiser fra 2012. 

Hilde GranumHilde Granum
Hilde har Bachelor i kunsthistorie og kulturhistorie. Jobbet som omviser på Norsk Folkemuseum.
Reiseleder i Aktive Fredsreiser fra 2013. 

Ole Henrik GrønnOle Henrik Grønn
Reiseleder i Aktive Fredsreiser fra 2015. 

Johannes FuglevikJohannes Fuglevik
Johannes er fengselsbetjent, og spesielt interessert i krigshistorie. Han ble med Aktive Fredsreiser på tur for første gang i 2001, den gang som pappa. Johannes er glad i å være sammen med ungdom, og har blant annet jobbet på en fritidsklubb i Oslo. Nå bor han i Haugesund, og i 2005 ble han reiseleder for oss.

Arild Eikin
Arild har jobbet som selger for Tine i mange år, men er nå pensjonist. Han trives med mennesker, og historie med spesialt 2. verdenskrig har han stor interesse av. Reiseleder i Aktive Fredsreiser fra 2014. 

Pål Gunnar Førsund
Reiseleder i Aktive Fredsreiser fra 2012. 

Mari-Ann HelliksenMari-Ann Helliksen
Reiseleder i Aktive Fredsreiser fra 2013. 

Nina HauglandNina Haugland
Nina har jobbet som fritidsleder for ungdom i Bø kommune og som miljøterapeut på Skåtøy Kollektivet. De siste 17 årene har hun vært arbeidsleder for folk med yrkeshemminger, som skal utredes på restarbeidsevne.
Har også vært fritidsleder for funksjonshemmede.
Som utdanning, som kan være relevant for i denne jobben, har hun grunnfag historie og 2.årig Kulturstudie i Bø. Her hadde de fag som kulturformiddling m.m.
Startet som reiseleder for Aktive Fredsreiser i 2009

May Britt Hodne
May har studert historie samt helsefag ved NTNU. Hun har også en Bachelorgrad i statsvitenskap og hun har tatt et fag som heter Politisk masseideologi og folkemord i det 20. århundre, og i den sammenheng er nazismen og Holocost i sterk fokus. Hun har også skrevet fordypningsoppgave om bygden Telavåg i Hordaland.
Reiseleder for Aktive Fredsreiser siden 2011.

Hans-Christian Holm
Han jobber som systemutvikler i eget firma, med web-baserte tjenester som spesialitet. Men har store interesser for historie og kultur. Har også kortere universitetskurs i polsk og tjekkisk, og har et stort språkpolitisk engasjement. Reiseleder for Aktive Fredsreiser siden 2017.

Tor HultmannTor Hultmann
Tor har bakgrunn fra Forsvaret som ingeniør inne telekommunikasjon. Han arbeider som omviser ved Stiftelsen Arkivet i Kristiansand. Stiftelsen underviser blant annet ungdomsskoleelever (ca 6000 i året) om mellomkrigsårene og det som hendte på Arkivet i tiden 1942-45, da det var Gestapo's hovedkvarter i Kristiansand. Arkivet og Robben Island i Cape Town har en utvekslingsavtale. Tor var den første som var på utveksling fra april 2006 til april 2007. Han deltok i abeidet med hvordan de drev museet og hvordan de fortalte historien om kampen mot Apartheid og ikke minst tilgivelsesprosessen (Sannhetskommisjonen). Vært med Fredskorpset med et program som het Der Mennesker Møtes (Folk fra Norge og Afrika var rundt på skoler og fortalte om og diskuterte FNs Tusenårsmål).

Trond Arvid IsaksenTrond-Arvid Isaksen
Trond-Arvid startet som reiseleder for Aktive Fredsreiser i 2010.

Bernt JensenBernt Jensen
Bernt Jensen jobber som guide i begge Agderfylkene på tysk, engelsk, deriblant Arkivet og krigshistorie. Autorisert guide i regi av Norges Guideforening. Interessert i historie og samfunnsfag. En av spesialfeltene er «Tysk okkupasjon av Norge». Bernt startet som reiseleder for Aktive Fredsreiser i 2015

Morten Granheim JohansenMorten Granheim Johansen
Morten bor i Åsgårstrand, og jobber som lærer ved en skole i Vestfold. Morten startet som reiseleder for Aktive Fredsreiser i 2011.

Jørn-Kr. JørgensenJørn-Kr. Jørgensen
Jørn-Kr. bor i Oslo og jobber tildaglig som seniorrådgiver i Oslo politidistrikts kommunikasjonsenhet. Han har også skrevet endel bøker om konsentrasjonsleirer og mange artikler om temaet. Han startet som reiseleder for Aktive Fredsreiser i 2014.

Marit LangmyrMarit Langmyr
Marit er pedagogisk veileder i Aktive Fredsreiser. Hun har en Bachelor i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo (UiO). I tillegg til denne graden har hun studert emner innen utvikling, pedagogikk og samfunnsfag, blant annet emnet"Politisk massevold og folkemord i det 20. århundre'" på UiO. Marit er spesielt opptatt av temaer som menneskerettigheter, demokrati og konfliktforebygging. Startet som reiseleder for Aktive fredsreiser i 2009. 

Egil LeeslandEgil Leesland
Egil bor i Vennesla. Han har jobbet ca. 35 år i politiet, det meste av tiden i Kristiansand. Har vært innom de fleste avdelinger i politiet. Deriblandt har han jobbet en masse med ungdom, spesielt innen rusforebyggende tjeneste, samt konsekvenssiden, dersom man skulle velge å ikke følge spillereglene. De siste åprene var Egil leder for trafikkavdelingen i Kristiansand. Driver nå et lite enmanns- foretak som driver litt med  kjøp og salg. Startet som reiseleder for Aktive Fredsreiser høsten 2006.

Eystein LoftesnesEirik Eystein Loftesnes
Eystein er født på Vegårshei og oppvokst der og i Chicago, USA.  Jobbet 35 år i politi og lensmannsetaten i Oslo og Aust-Agder.  Tjenstegjort på mange tjenestesteder og med bredt saksfelt.  Siste stilling før pensjon var som lensmann i Gjerstad.  Alltid opptatt av forebyggende arbeid blant barn og unge.  Pensjonist siden 2004 med flere deltidsjobber og interesser.  Første tur som foreldrerepresentant i 1999 og reiseleder siden 2006.

Elisabeth LundgreenElisabeth Lundgreen
Elisabet bor i Drammen. Startet som reiseleder for Aktive Fredsreiser i 2008

Eli MarieroEli Mariero
Eli jobber frilans innenfor skole (vikar på barne/ungdomstrinn) reiseliv ,turistguide med språkene engelsk og tysk og har jobbet ca 10 år som reiseleder i Europa. Hun har candmag vitnemål  på bakgrunn av utdanning fra lærerhøyskole og ingeniørutdanning.
Startet som reiseleder for Aktive Fredsreiser i 2010.

Geir NordbøeGeir Nordbøe
Geir Nordbøe har sin bakgrunn fra skoleverket.  Han arbeider i ungdomsskolen som språklærer og har vært rådgiver. Bosatt i Levanger. Elsker reiseliv og har vært frilans reiseleder. Snakker engelsk og tysk, og har bodd i Tyskland. Han er veldig interessert i historie. Geir er også 2. generasjons tidsvitne. Hans far satt i konsentrasjonsleir. Reiseleder i Aktive Fredsreiser fra 2008. 

Asbjørn Karl OlsenAsbjørn Karl Olsen
Reiseleder i Aktive Fredsreiser fra 2013. 

Bjørg Eva OlsenBjørg Eva Olsen
Reiseleder i Aktive Fredsreiser fra 2013. 

Ninni OlsenInger Helen (Ninni) Ishoel Olsen
Ninni er bosatt i Oppdal i sør Trøndelag. Hun er utdannet som hjelpepleier, vernepleier og masasjeterapaut. Hun har jobbet med psykisk utviklingshemmede i nesten 30 år, samt drevet gårdsbruk og litt foretningsvirksomhet.
Hun har vært engasjert i speiderarbeid, og drevet med barne og ungdomsarbeid hele livet på frivillig basis.
Reiseleder for Aktive Fredsreiser siden 2010

Dan Pedersen
Lærer ved Tjøme ungd.skole. Startet som reiseleder for Aktive Fredsreiser i 2013

Marianne PedersenMarianne Pedersen
Marianne jobber som fagoversetter, og tar også oppdrag som lokalguide for grupper. Hun jobber også som reiseleder på bussturer i inn og utland. Har bakgrunn som reiseleder, turguide og aktivitetsleder for Ving. Av utdannelse har hun master i nordisk språk og litteratur og bachelor i fagoversetter og interkulturell kommunikasjon. Hun har også mellomfag i historie og er autorisert guide som Norgesguide.
Startet som reiseleder for Aktive Fredsreiser i 2015

Roald PedersenRoald Pedersen
Roald Pedersenhar sin bakgrunn fra skoleverket.  Han har arbeidd i ungdomsskolen som lærer, sosiallærer, undervisningsinspektør og rektor inntil han ble AFP-pensjonist i 2008. I tillegg har han drevet i mange år som leder i frivillig ungdomsarbeid.  Reiseleder i Aktive Fredsreiser fra samme år. 
Han ser det som svært viktig at dagens unge får saklig informasjon om hva som skjedde under
2. verdenskrig.  Like viktig er det å arbeide for forståelse over landegrensene, toleranse og respekt for hverandre og å ha tro på at konflikter kan løses med fredelige midler.  Det gjelder så vel i våre egne liv som i et globalt perspektiv.
Roalds far var med i motstandsbevegelsen under krigen, ble arrestert og satt fengslet på Arkivet i Kristiansand og på Grini. 

Halvor RismyhrHalvor Rismyhr
Halvor Rismyhr er oppvokst i Oslo, men har bodd i Lillesand i 30 år nå.  Han har arbeidet i over 35 år med forskjellige salgs- og lederjobber i næringslivet.    Jobber nå i forskjellige deltidsjobber som: vikarlærer på Møglestu videregående skole i Lillesand, Frivilligkoordinator i Lillesand kommune (50%), daglig leder for Lillesand Idrettslag, og har en del vakter på et bofellesskap for unge enslige flyktninger mellom 16-18 år.  I tillegg driver eget konsulentfirma.
Var med som far på en tur før han begynte som reiseleder for Aktive Fredsreiser. Interessert i historie fra 2. verdenskrig.
Halvor var første gang i Berlin i 1968, og har jobbet sammen med forskjellige tyske bedrifter i ca. 15 år. Sitter også i Bystyret i Lillesand. Han snakker engelsk og tysk. Reiseleder i Aktive Fredsreiser fra 2013. 

Marit RuudMarit Ruud
Marit har jobbet som reiseleder i Japan, Kina, Korea og vært aktivitetsleder på DFDS. Hun har også jobbet som prosjektleder for rehabiliteringskursen i Den Norske Kreftforeningen. Hun synes det er spenndende å jobbe med mennesker, og er sosialt anlagt.
Reiseleder for Aktive Fredsreiser siden 2010

Liv RyglandLiv Siri Rygland
Reiseleder i Aktive Fredsreiser fra 2013. 

Bjarne Røynestad
Bjarne har studert til å bli førskolelærer og tatt påbyggning til almenlærer. Han har jobbet som styrer i barnehage og lærer i barne/ungdomsskole. Han har også jobbet som konsulent innen atføring.
Reiseleder for Aktive Fredsreiser siden 2013

Gunn Elin Thelle SandGunn Elin Sand
Gunn Elin bor i Bærum. Hun har utdannelse og jobbet innen reiseliv og fengselsfag, Fengselsskolen. Jobber nå som fengselsbetjent ved Ila fengsel, forvarings- og sikringsanstalt (kalt Grini under 2. verdenskrig).
Hennes interesse for den annen verdenskrig, og dens konsentrasjonsleire ble vekket da hun var 15 år og leste ”Det angår også deg” av Hermann Sachnowitz. Hun tror på at fred kan skapes gjennom kunnskap og dialog. Reiseleder for Aktive Fredsreiser siden 2009

Åshild Skinlo SaunesÅshild Skinlo Saunes
Åshild bor i Oslo. Hun har Bachelor i musikk og ledelse. Hun har jobbet som leder for ungdomsklubb og vært leder av ungdomsgruppe og barnekor. Hun har også vært leder for en fritidsklubb for ungdommer med psykisk utviklingshemminger av forskjellig grad.
Hun er glad i musikk, reising, bøker, historie og fredsarbeid. Hun har vært deltaker, og er nå i arbeidsgruppa for et prosjekt som heter Bridgebuilders. Det er et prosjekt som har som mål å skape fred og forsoning i Midt-Østen, ved å samle 10 norske, 10 palestinske og 10 israeliske ungdommer i til sammen 2 uker. Hun har vært reiseleder for Aktive Fredsreiser siden 2009.

Gerd SchjølbergGerd Solveig Schjølberg
Har bakgrunn fra Saga Solreiser og Tiki-Reiser, bla. som reiseleder i Spania. Hun var medeier i Norrøna Bussreiser AS inntil dette gikk inn i HNB-Buss, Larvik.
Gerd Solveig har mange års erfaring som reiseleder, og hun har vært tilknyttet Aktive Fredsreiser siden starten.

Oddvar SchjølbergOddvar Schjølberg
Oddvar har bakgrunn fra blant annet produksjon av radioprogrammer, og var 13 år redaktør av Radio Sentrum i Larvik. Jobbet også som journalist tilknyttet avisen Nybrott i Larvik, og som frilanse for ukepressen. Har tidligere drevet Norrøna Bussreiser AS, inntil dette gikk inn i HNB-Buss, Larvik. Han startet å jobbe for Aktive Fredsreiser i 2000, og jobbet på kontoret her i flere år, men sluttet i 2006. Han reise nå som reiseleder for Aktive Fredsreiser.

Berit Søberg SelmerBerit Søberg Selmer
Berit Søberg Selmer har jobbet som politiinspektør før hun gikk av med pensjon. Har jobbet som reiseleder hos Aktive Fredsreiser siden 2007.

Inger SkåreInger Roland Skåre
Inger Skårer er lærer ved Valstrand ungdomsskole i Birkeland. Jobbet som reiseleder for Aktive Fredsreiser i flere år. Reiste først som lærer for klassen, og så ble hun reiseleder. Veldig dyktig og utrolig hyggelig dame.

Ragnhild SigurdsønRagnhild Sigurdsøn
Ragnhild er lektor med historie hovedfag. Har jobbet som reiseleder i Norge for i studietiden for tyskere og franskmenn. Har jobbet med informasjon og formidling ved Norsk Folkemuseum, Byantikvaren i Oslo og har ellers erfaring fra undervisning i videregående skole og fra kultur- og reiselivsbransjen. Snakker flytende tysk,  engelsk og fransk. Ragnhild startet som reiseleder hos Aktive Fredsreiser i 2008.

Aasmund SkjetneAasmund Skjetne
Aasmund tar master i Statsvitenskap, og har i tillegg en sterk interesse for historie. Han har fordypning på bachelornivå i historie. Jobbet som frivillg i ulike organisasjoner slik som Norsk Folkehjelp. Har selv vært på en slik tur som ungdom og denne turen satte spor.
Reiseleder for Aktive Fredsreiser siden 2014.

Vibeke SkottnerVibeke Skottner
Vibeke har gått barneværnlinja, og har jobbet i barneverntjenesten i mange år. Hun har også videreutdanning i systemisk familieterapi. Hun jobbet en stund som familieterapaut, men er nå avdelingsleder ved et akuttsenter som jobber med beredskapshjem.
Reiseleder for Aktive Fredsreiser siden 2010.

Anita SteingrimsenAnita Steingrimsen
Anita jobber i dag som avdelingsleder på NAV, og har tidligere drevet asylmottak for intill 200 beboere. Interesserer seg for menneskerettigheter og prosesser rundt migrasjon og synes historiske temaer er spennende.
Reiseleder for Aktive Fredsreiser siden 2017.

 

Svein Arild StiansenSvein Arild Stiansen
Svein begynte i Aktive Fredsreiser 1. august 2015. Han har jobbet flere år i reisebyrå og som avdelingsleder.
Reiseleder for Aktive Fredsreiser siden 2015.

Iver SørdahlIver Sørdahl
Iver Sørdahl er utdannet innen logistikkøkonomi og har mer enn 25 års erfaring som selvstendig næringsdrivende i mediabransjen. Iver kommer fra Hurum, men har også røtter i Risør. Han har arbeidet et år som lærer i barneskolen, og har vært aktivtitetsleder i ungdomsklubb. Iver snakker flytende engelsk, portugisisk og noe spansk. For Iver er det å være reisende i menneskerettigheter og fredsarbeide en viktig og lærerik oppgave. Han begynte som reiseleder for Aktive Fredsreiser i 2011.

Torleif SusortTorleif Susort
Torleif bor i Tysværvåg, og jobber til daglig ved Statoil på Kårstø. Han startet som reiseleder for Aktive Fredsreiser i 2002.

Torunn Hadland SusortTorunn Hadland Susort
Hun startet som reiseleder for Aktive Fredsreiser i 2015.

Gerd SæleGerd Sæle
Gerd bor i Bergen. Hun har studert ved BI, og jobber nå i et firma som levere elektrisk ustyr til offshore bedrifter. Hun startet som reiseleder for Aktive Fredsreiser siden 2008

Bjørg SørensenBjørg Sørensen
Jobbet 26 år i avisen Sørlandet. Senere jobbet hun som daglig leder på midlertidig asylmottaket i Kristiansand. Har også bakgrunn som reiseleder fra Norsk Tur. Vært med i Aktive Fredsreiser som reiseleder siden starten. Bjørg fungerer som reiseleder både på våre tematurer for skoleungdom, og på våre spesialturer til bl.a Budapest og Wien.

Krystyna SørensenKrystyna Sørensen
Født i Polen, bosatt i Norge siden 1971. Akademiker med polsk og norsk utdannelse. Norsk Mastergrad i germansk filologi (cand.mag.). Pensjonert lærer og adjunkt. Snakker polsk, norsk, russisk, tysk og engelsk. Krystyna liker å arbeide med og for folk, og har vært med i Aktive Fredsreiser som reiseleder siden starten.

Beate N. TjomstølBeate Nybø Tjomstøl
Reiseleder for Aktive Fredsreiser siden 2013.

Arne TendelandArne Tendeland
Er født i Stavanger og er nå bosatt i Fredrikstad. Han er sønn av Tørres Tendeland som var fange i Sachsenhausen. Tørres har reist som tidsvitne en rekke år. Han er utdannet teknisk offiser i Luftforsvaret og har hatt sin arbeidsdag der til han gikk av med pensjon i 2002.
Han har reist flere turer med sin far, og har selv vært annengenerasjons tidsvitne på flere turer. Han ønsker å være med å videreføre sin fars historie som han mener kan ha stor preventiv verdi for nestegenerasjon.
Ellers er han interessert i språk, liker å reise og er glad i mennesker.

Per Christian TerkelsenPer Christian Terkelsen
Per Christian har vært ansatt i Aktive Fredsreiser siden september 2005. Han arbeider med turproduksjon. Per Christian har mellomfag i teatervitenskap, grunnfag i litteraturvitenskap og historie, og to års studier av offentlig administrasjon. Han er også reiseleder på våre turer.

Ivar TokheimIvar Tokheim
Ivar jobber som fengselsbetjent. Han er interessert i historie og har vært på flere turer med Aktive Fredsreiser som pappa.
Han har bodd to år i Vest-Berlin (1986 og 1987) og kjenner byen og historien rundt den kalde krigen godt.
Startet som reiseleder for Aktive Fredsreiser i 2014.

Ole Peder Tverdal
Ole Peder har bakgrunn fra politietaten, jobbet som politibetjent i allsidig tjeneste. Bruker ellers mye tid på sang, dans og teater. I regi av "Redd Barna" er han aktivitør for barn på Krisesenteret i Arendal av og til.
Startet som reiseleder for Aktive Fredsreiser i 2013.

Anne Marit VestengenAnne-Marit Vestengen
Anne-Marit kommer fra Nordkisa. Hun jobber som lærer. Startet som reiseleder for Aktive Fredsreiser i 2009.

Nils Kristian VorelandNils Kristian Voreland
Nils Kristian har jobbet flere år som politi i Agder politidistrikt. Startet som reiseleder i 2016.

Knut Erling WedulKnut Erling Wedul
Han har jobbet mye med barn og unge i sosial-, oppvekst- og fritidssektoren i Oslo kommune. Jobbet mye med problematikken rundt det nynazistiske miljøet. Av utdannelse har han diverse studier fra det samfunnsvitenskaplige fakultetet, studier som omhandler barn og ungdoms levekår og oppvekstmiljø, samt etniske minioriteters forhold til utdannelse. Vært reiseleder for Aktive Fredsreiser siden 2016.

Line WormliLine Wormli
Line har vært ansatt i Aktive Fredsreiser siden 2001. Hun har hatt opplæring i alle ledd i bedriften og kan bistå med kunnskap der det trengs. Line budsjetterer turene og legger opp spesialturer. Hun er også ansvarlig for opplæring av våre reiseledere. Line er ansvarlig for hjemmesiden til Aktive Fredsreiser.  Hun har studert Informatikk ved Høyskolen i Østfold, Nettverks-administrator og webdesign ved IT-akademiet og tatt studiet Holocaust og menneskerverd i Historisk og aktuell perspektiv ved Høyskolen i Vestfold. Hun har ansvaret for nettsiden til Aktive Fredsreiser. Line reiser også som reiseleder og holder reiselederpermen oppdatert.

Signe Ytrøy
Signe Ytrøy har studert biblioteks - og informasjonsvitenskap i København og Praha, og har en master i Kultur og Formidling.
Signe har tidligere jobbet som reiseleder og guide på kulturreiser i Berlin, Dresden, Praha, Budapest og på Island.
Hun begynte som reiseleder for Aktive Fredsreiser i 2016.

Tore ØdegaardTore Ødegaard
Tore har jobbet som reiseleder for Aktive Fredsreiser siden 2014.

Morten ØstenstadMorten Østenstad
Morten har hatt sin arbeidsplass i ungdomsskolen siden 1988. Her har han undervist i en rekke fag, blant annet i historie og samfunnskunnskap. Han ser på skoleelever som en viktig ressurs, og mener turene med Aktive Fredsreiser bidrar til å skape sosiale, reflekterte og engasjerte elever. Å satse på ungdom, ser han på som en investering i framtida. Turene med Aktive Fredsreiser ser han på som en mulighet til å kunne presentere deler av den europeiske historie, og gi et innblikk i et Europa i utvikling. Og ikke minst mener han at turene med Aktive Fredsreiser gir et godt grunnlag for dem som interesserer seg for demokrati, fordeling og menneskerettigheter.

Berit AakreBerit Aakre
Født og oppvokst i Birkenes i Aust Agder. Glad i å reise. Har yrkeserfaring fra flere bransjer, blant annet eiendomsmegler, handel og vaktsentral for politi, brann og lege. Liker å jobbe med barn og ungdom. Har vært reiseleder hos Aktive Fredsreiser siden 2003.

Synnøve AasSynnøve Aas
Synnøve har jobbet med barn og ungdom både på fritiden og i jobben. Hun har vært lerisjef på ungdomsleirer, jobbet i barnahage og vært lærervikar. Hun har også gått reiselivslinja på handelsskolen. Har vært reiseleder hos Aktive Fredsreiser siden 2016.