Forsiden - Biblioteket - De siste entusiasteneKontakt oss

Aktive Fredsreiser
Fredshuset,
Kranvn 4B,
4950 Risør

tlf 371 53 900
mob 95 23 81 99

Send epost til ossDe siste entusiastene

Vi er de siste entusiastene" heter det i en gammel revyvise. Men heldigvis slutter ikke visa der. For entusiastene de finnes heldigvis fortsatt. Og dette er bl.a. medarbeiderne i Aktive Fredsreiser er godt eksempel på.

Entusiasme er som Peales sier; "En av livets største og viktigste kvaliteter som må brukes og praktiseres for at den skal ha en dominerende plass i ens liv." Og han trekker i en av sine bøker fram en rekke tanker og eksempler på nettopp dette om entusiasmen.

Det sies at hemmeligheten til et geni er å bevare barnets sinn i voksen alder - det vil si aldri tape entusiasmen. For barnet synes verden er fantastisk, og alt fascinerer det. Men det er for få mennesker som klarer dette i voksen alder og dermed har entusiasmen lett for å tørke ut.
Mange synes ikke de får det ut av tilværelsen som de ønsker. Kan hende det er et godt tips å fundere litt over om man er entusiastisk nok. Bruke litt tid på å innse at verden er både spennende og skjønn. Og viktigheten av å bli glad i verden, dens skjønnhet og dens mennesker - på tross av alle de negative ting som strømmer mot oss fra de forskjellige TV-kanalene.
Bruk de første fem minutter etter at du har våknet til å fortelle deg selv gode nyheter. Når du står opp vil du møte en hverdag full av gode ting, gode mennesker og gode muligheter. For selv om man er realistisk og møter verdens harde virkelighet så fort man åpner dagens avis, så har du allerede lagt et entusiastisk grunnlag for denne dagen.

Det er det som vi putter inn i vårt sinn og våre tanker som avgjør hva det skal komme ut av det. Og siden vår tenkning har så stor innvirkning på hvordan vi lever vårt liv, så ta med deg følgende gode råd videre i dag:
Slutt å undervurder deg selv. Du har en mengde gode verdier inne i deg. Tøm sinnet ditt for tanker om de ting du har gjort feil. Begynn i stedet å se på deg selv som en kompetent og dyktig person. Et verdifullt menneske.
Få vekk selvmedlidenheten. Tenk på hva du har, og kast ikke lenger bort tiden med å tenke på det du ikke har. Sett opp en fortegnelse over de egenskaper og talenter du har.
Slutt å tenke på deg selv. Tenk på andre. Finn fram til noen som trenger din hjelp. Og husk en viktig ting: Gi den gavmildt! Det er en livs lov at man ikke kan vedlikeholde en kontinuerlig strøm av overflod, dersom du bare tenker på deg selv.

Selvfølgelig er det slik at livet bringer oss ansikt til ansikt med sykdom og smerte, besværligheter og problemer av forskjellige slag. Våre dager på jorden er skapt slik. Men gjennom motgang blir vi sterkere og vi kan sakte men sikkert lære at livet kan bli en gledesfylt reise - på tross av det som skjer rundt oss av vonde og negative ting.