Kontakt oss

Aktive Fredsreiser
Fredshuset,
Kranvn 4B,
4950 Risør

tlf 371 53 900
mob 95 23 81 99

Send epost til ossFredspriskonsert på Kammermusikkfestivalen

På Sankthansaften ble det arrangert Fredspriskonsert i forbindelse med Risør Kammermusikkfestival. Under konserten ble vinneren av Fangenes Testamente presentert av Tollef Larsson som holdt en gripende appell. Fredskonserten var et samarbeid mellom Aktive Fredsreiser og kammermusikk-festivalen.

Tollef LarssonTemaet for årets festival er eksil. Musikk skapt i nazistenes konsentrasjonsleirer sto på programmet denne kvelden. Det ble blant annet spilt stykker komponert av Klein og Messianen.

Kammermusikkfestivalen arrangeres mellom 22 og 27. juni  og markerer i år sitt 20 års jubileum. Kunstnerisk leder Leif Ove Andsnes og Lars Anders Tomter har valgt komponister som skrev musikk mens de levde i frivillig eller påtvunget eksil, som turist eller flyktning, eller fange. Under festivalen blir det fremført musikk av Dvorak (en lykkelig turist i USA), av Bartók og Schönberg (jaget på flukt av nazistene), av sigøynere (alltid på reisefot) og tango (skapt av søreuropeiske innvandrere i Argentina). Også musikk av Mozart blir presentert, han dro i eksil fra sin hjemby Salzburg. Chopin er også sentral, som 19 åring forlot han Polen for aldri mer å vende tilbake.