Kontakt oss

Aktive Fredsreiser
Fredshuset,
Kranvn 4B,
4950 Risør

tlf 371 53 900
mob 95 23 81 99

Send epost til ossFikk pris for å styrke kunnskapen om andre verdenskrig

Alf R. Jacobsen

En rørt Alf R Jacobsen mottok prisen Fangenes Testamente i Risør på lørdag.
 – Dette er en fantastisk oppmuntring til å fortsette arbeidet, sa Jacobsen i takketalen som ble holdt foran et fullsatt Fredshus.

Det var spesielt gledelig at tidsvitner fra andre verdenskrig deltok på markeringen. Fangenes Testamente bygger nettopp på deres erfaringer. Prisen deles ut av Aktive Fredsreiser i samarbeid med PRIO. Utdelingen var en del av fredsdagene som ble avsluttet søndag med fredsgudstjeneste i Risør Kirke.

Høstet lovord

Prisutdelingen - Alf R. Jacobsen og Helga ArntzenForfatter Alf R. Jacobsen mottok prisen for å styrke kunnskapen om andre verdenskrig. I tillegg til å skrive bøker har han vært journalist i en rekke aviser, samt redaktør for NRKs dokumentarserie Brennpunkt.

Under lørdagens utdeling høstet Jacobsen mange lovord for sitt forfatterskap. Ordfører Per Lunden, som åpnet og avsluttet utdelingen, påpekte hvordan Jacobsen stiller spørsmål ved vedtatte sannheter. Jurymedlem Henrik Syse fra PRIO som var ikke i tvil om at Jacobsen var en meget verdig mottaker av Fangenes Testamente.

I hovedtalen fortalte Jacobsen om krigen i nord. Samtidig trakk han linjene frem til vår egen tid, og snakket blant annet om IS, båtflyktninger og miljøproblemer.

 

 

 

Fra Fangenes Testamente til Nobels Fredspris

Henrik SyseFilosof Henrik Syse har vært med å avgjøre hvem som mottar Fangenes Testamente siden starten i 2002. Nå venter arbeidet i komiteen for Nobels Fredspris. Under både prisutdelingen og festmiddagen ble Syse takket for sin store innsats for Fangenes Testamente.