Støtt gode formål på den internasjonale barnedagen!

Ønsker du å bidra til en bedre hverdag for verdens barn? I forbindelse med den internasjonale barnedagen er oppfordringen å støtte en god gjerning til barns beste, og da er det veldig mange aktører å velge mellom. Bli fadder og støtt Aktive Fredsreisers samarbeid med Sutukobas Venner i Gambia!

Gambia er en republikk i Vest-Afrika. Landet bukter seg fra kysten og østover langs Gambia floden og er den minste staten på det afrikanske kontinentet. Landet har i dag ca. 1,4 millioner innbyggere.

Sutukobas Venner

Helga Arntzen, Sasja og høvdingen i Sutukboa vinteren 2007Sutukobas Venner ble startet av Helga Arntzen i 1983 og er en vennskapsforening mellom Risør by og landsbyen Sutukoba. I dag arbeider Sutukobas Venner i hele Wuli distriktet, som er distriktet som Sutukoba ligger i. Gjennom tidene har foreningen involvert seg i svært forskjellige prosjekter, fra landbruk, skole, helse og miljø. I dag er hovedprosjektet til Sutukobas Venner fadderbarnsordningen.

Alle har rett til utdanning

Skoleelver i Wuli district GambiaSutukobas Venner har tatt på seg et prosjekt om å skaffe venner til å støtte barn i Sutukoba og omegn med penger til skolegangen. Skolen er i utgangspunktet gratis, men foreldrene må selv betale for barnas skoleuniform, eksamensavgift, blyanter, skrivebøker og så videre, og for mange foreldre er disse utgiftene i seg selv en stor utfordring. Samtidig trenger ofte familien den arbeidskraften barna representerer.
For 200 kroner pr. år kan du støtte et barns skolegang via Sutukobas Venner.
Les mer om fadderbarna.


Det nye Fredshus/IT-bygget til universitetet i Gambia

Høyere utdanning

Hva så når barn har fått grunnskole? Kan Gambia tilby noen form for høyere utdannelse? Gambia har i dag et universitet i hovedstaten Banjul, men det er et svært ressursfattig universitet, både når det gjelder infrastruktur og økonomi. Aktive Fredsreiser har siden 2006 samarbeidet med Universitetet i Gambia om å bygge et hus i tilknytting til universitetet. Bygningen skal inneholde to datarom, fire klasserom, et rom for fredsutstilling, to kontorer og seks toaletter.
Du kan hjelpe oss med dette arbeidet ved å kjøpe en symbolsk murstein til en verdi av 50 kroner!
Les mer om Fredshus/IT-bygg og universitetet i Gambia.  

Andreas SteigenFor som den tidligere norske rektoren ved Universitetet i Gambia, Andreas Steigen, sa: I tillegg til grunnutdanning så er det veldig viktig at et land kan tilby sine innbyggere å ta høyere utdanning, for det er de med høy utdanning som i neste omgang kan skape Gambias egne arbeidsplasser.