Håndballjenter solgte murstein til inntekt for Fredshus i Gambia

Av Marit Langmyr
Foto: Gro Flomark Søhus

J12 og J13 fra Risør Håndballklubb samlet inn hele 15.290 gjennom å selge gavekort på ”murstein”. Inntekten fra salget går til byggingen av et nytt IT-bygg/Fredshus i tilknytning til universitet i Gambia.

Håndballspillere samler inn penger til Fredshus i GambiaAktive Fredsreiser sponser klubben, og håndballjentene ønsket å gi noe tilbake. Håndballklubben har bidratt gjennom å selge såkalte ”mursteins-gavekort” til enkeltpersoner, foreninger og næringsliv i Risør.
- Vi vil spesielt nevne foreningen ”Foto for Afrika” som gav oss en god start ved å kjøpe 48 murstein, noe som tilsvarer 2400 kroner. Grimsland Montasje bidro også sterkt, sier Gro Flomark Søhus, som er leder i Risør Håndballklubb.

Viktig innsats

Helga Arntzen er imponert over innsatsen til håndballjentene.
- Jeg synes det er helt fantastisk at håndballspillerne og klubben vil hjelpe til i dette arbeidet. Bygget vi er i ferd med å sette opp vil inneholde to datarom, fire små klasserom, et rom for en fredsutstilling, to kontorer og seks toaletter, forteller Arntzen.
18. november dro en gruppe med nesten 20 personer på tur med Aktive Fredsreiser til Gambia. Der skal de blant annet besøke Universitetet og Fredshuset som snart står ferdig.