Gullrutepriser til tidligere reiseleder

Aktive Fredsreisers tidligere reiseleder Karoline Grindaker har for filmen Sju kammers - frontsøstrene, mottatt Gullruten for «Beste TV-dokumentar. Sammen med Hilde K. Kjøs har hun satt søkelyset på de norske frontsøstrene, som var i tysk tjeneste under krigen, i deres felles film.

Karoline Grindaker og Hilde KjøsI filmen møter vi seks kvinner som var engasjert for Røde Kors under andre verdenskrig. De behandlet tyske soldater ved frontene, og har i ettertida blitt stempla som forrædere. Filmen er på mange måter en døråpner til en lite omtalt side av krigen. Bare noen få av disse kvinnene lever fortsatt.

Gullruten 2012 er den norske TV-bransjens prisutdeling for TV-produksjoner i perioden mars 2011 til mars 2012. Den direktesendte prisutdelingen fant sted i Grieghallen i Bergen lørdag 12. mai 2012. Produsentforeningen og de fire norske TV-kanalene står bak Gullruten sammen med Nordiske Mediedager.

De to filmskaperne fikk også Gullrutepriser for «Beste kamera» og «Beste regi – enkamera»

Karoline og Hilde har utdanning fra England. Deres eget filmselskap, Mica Film, har tidligere gitt ut dokumentarfilmen, Lykkens grøde.
Denne filmen ble flere ganger vist på NRK, i tillegg til at den er vist på ulike filmfestivaler over store deler av verden, bl.a. i Sør-Korea, USA og i Spania. Filmen fikk flere priser og ble nominert både til Amanda og Gullruten.