Fare for hungersnød i Gambia

Rismarka i Sutukoba
Kvinner og barn som vanner på risfeltet i Sutukoba. Sutukoba er en av de få landsbyene som ikke sulter på grunn av hjelp de har mottatt fra Aktive Fredsreiser og Sutukobas Venner. I de andre landsbyene har årets risavling slått feil på grunn av regnet som uteble. Bildet viser risfeltet i Sutukoba 2. april 2012.

Tørken i Sahel-regionen har rammet rundt 15 millioner mennesker, og man frykter en ny stor sultkatastrofe. Gambia, som ligger i ytterkant av dette området, er også rammet av tørke og feilslåtte avlinger.

Det er regnet ut at mer enn 40 prosent av befolkningen er påvirket av vann- og matmangel, og at situasjonen vil tilspisse seg ytterligere. Sutukobas Venner og Aktive Fredsreiser ønsker å bidra til å forebygge en sultkrise gjennom å sende ris-sekker til Wuli-distriktet i Gambia. For å gjennomføre dette trenger vi din hjelp.

Sutukobas Venner har i flere år formidlet støtte til fadderbarn i dette distriktet. Den siste tiden har det kommet tilbakemeldinger om matmangel og økte matpriser i regionen. Vi ønsker derfor å starte innsamling av penger til innkjøp av ris-sekker til de som er hardest rammet.
Du kan bidra ved å sette inn penger på konto: 2860.10 21910. Merk bidraget med "ris".

Landsbyen Sutukoba, som ligger i Wuli- distriktet, har klart seg bra sammenlignet med resten av området. I år markerer Sutukobas Venner 30 års jubileum. Siden starten har foreningen vært engasjert i ulike prosjekter i landsbyen, og forebyggende tiltak som hage-og risprosjekt og tilgang til brønner har foreløpig forhindret matmangel. Aktive Fredsreiser har vært med å sponse disse prosjektene, blant annet gjennom innsamling av mynter på skoleturene.