Krigsseilerne er tema på Risør Trebåtfestival

TorpederingMange tusen sjømenn risikerte livet for den norske handelsflåten under første og andre verdenskrig. I samarbeid med Aktive Fredsreiser vil årets Trebåtfestival fokusere på deres innsats. Fra 3. til 5. august blir temaet belyst gjennom foredrag, stands, utstillinger og besøk av fartøy som er tilnyttet perioden.

Da programmet for årets Trebåtfestival ble sluppet 11. mai informerte Helga Arntzen om Aktive Fredsreisers bidrag.
- Vi ønsker å lage en utstilling både om Krigsseilerne og om Konvoibyen. Med disse utstillingene ønsker vi å være med på å sette fokus på de menneskelige og samfunnsmessige sidene ved å følge krigsseilerne fra de ble kastet ut i krigen, og med ett befant seg midt i en krigssone - og helt frem til i dag, sier Helga og legger til:
- Dette er en del av historien vi aldri må la gå i glemmeboken. For oss i Aktive Fredsreiser er det et betydningsfullt prosjekt. Vi er stolte over å være samarbeidspartner til årets Trebåtfestival,

Andøy hyller krigsseilerne

Berserk-seiler Jarle Andøy er medlem av festivalens kunstneriske råd. Han er opptatt av at disse sjøfolkene får den hyllesten de fortjener.

- Jeg håper vi klarer å gjøre trebåtfestivalen til en arena der unge kan møte furete, værbitte menn som sikret Europas og de alliertes frihet med sin uforglemmelige innsats på havet, sier Andhøy.