Vi støtter Earth Hour

Lørdag 23. mars klokka 20.30 slukker vi lysene sammen med resten av verden.

Earth Hour

Timen i mørket er en symbolsk markering hvor målet er å øke bevisstheten rundt klimaproblematikken. Både privatpersoner, det offentlige, næringslivet og organisasjoner over hele verden er med for å vise sin støtte til en mer bærekraftig verden.

Da Earth Hour ble arrangert for første gang i Sydney i 2008 var planen å gjøre den til et nasjonalt arrangement. 2,2 millioner av Sydneys innbyggere og 2.100 bedrifter var med. Men interessen for markeringen var mye større enn hva Earth Hour-teamet hadde sett for seg, og allerede året etter var 35 land med.

I fjor var nesten 7000 byer i 152 land med på markeringen. Ett av landene som var med for aller første gang var Libya, kun måneder etter at lederen Muammar al-Gaddafi ble drept. Arrangørene var to tenåringer fra hovedstaden Tripoli.

Blant byggene som har gått i svart siden 2008 er Operaen i Sydney, Kristus-statuen i Rio, Big Ben i London, Eiffeltårnet i Paris, Akropolis i Athen, Table Mountain i Cape Town og verdens høyeste bygg, Burj Khalifa i Dubai.

Slukk lyset klokka 20.30 på lørdag og bli med på verdens største frivillige klimamarkering.