Forsiden - Nyheter - Innsamlede mynter ble til brønner og solcellepanel

Innsamlede mynter ble til brønner og solcellepanel

Brønn

Hvert år samler reiselederne våre inn småmynter på bussene på skoleturene. I fjor samlet vi inn hele 215.000 kroner på denne måten, og disse pengene har blitt brukt til å bygge solcellepanel og brønner i landsbyen Brieff, i tillegg til seks brønner tilknyttet en grønnsakshage i landsbyen Sutukoba.

Hele Aktive Fredsreisers overskudd går til freds- og utviklingsarbeid. I Gambia, som er ett av Afrikas minste og fattigste land, har vi prosjekter rettet mot landbruk og utdanning.

I Brieff var solcellepanelene tilknyttet landsbyens vannforsyning stjålet, og landsbyen har i lengre tid vært uten vann. Dette var  en alvorlig situasjon. Takket være pengene samlet inn på bussene kunne vi kjøpe nye solcellepaneler, slik at både folk og dyr i landsbyen nå har rent vann. I tillegg er det bygd tre nye brønner.

I Sutukoba har Aktive Fredsreiser jobbet med et jordbruksprosjekt siden 2003. Målet er å forbedre matproduksjonen slik at innbyggerne både får en høyere og mer stabil inntekt, og at de i større grad blir selvforsynt. I Sutukoba lever hele befolkningen av jordbruk. De dyrker ris, grønnsaker, og frukttrær, men en kort og varierende regntid gjør innhøstingen ustabil og fører ofte til matmangel på høsten. Aktive fredsreisers jordbruksprosjekt går ut på å utvikle et større areal for en mer moderne produksjon av ris og grønnsaker. Dette området gir befolkningen to innhøstinger i året og dermed et mye mer stabilt levebrød.

I tillegg til det store jordbruksområdet er det utviklet en grønnsakshage for 500 av landsbyen kvinner. Denne grønnsakshagen har nå fått seks nye brønner som gjør denne produksjonen mer stabil.

En av de nye brønnene Den andre brønnen

Elektrisitet og rent vann er svært viktig for disse landsbyene som i stor grad lever av det de selv produserer, og som nå kan drive landbruk på en mer moderne og stabil måte.