Over 100 elever trommet for fred i Risør 8. mai

Trommer for fred

I år feires 70 år med fred og frihet 8. mai. I Fredsparken i Risør ble dette markert med en kraftig fredsalarm utført av over 100 elever fra Risør ungdomsskole. Lyden fra over 100 trommer fylte både parken og resten av byen. På forhånd hadde elevene fått et lite trommekurs av Safia Abdi Haase.

Helga Arntzen holder apell 8. maiTil høsten skal elevene fra Risør ut med Aktive Fredsreiser på skoletur. Dette var noe som Helga Arntzen tok opp i sin appell:
- I løpet av denne turen vil dere se eksempler på hvor galt det kan gå dersom menneskeverdet ikke respekteres.  Men dere vil også få innblikk i hvilke muligheter man har til å skape en fredeligere fremtid.
Helga avsluttet appellen med følgende oppfordring:
- Gledesdagen 8. mai forplikter oss. Vi må ta vare på demokratiet og friheten, og vi må støtte andre land i sin kamp for demokrati og frihet.

 

 

 

 

 

Om trommer for fred
Med utgangspunkt i Landeskogen Peace Center i Bygland og Fredshuset i Risør satte Aktive Fredsreiser i gang «Trommer for Fred» i 2011. Denne aksjonen som ga gjenlyd i flere land i verden. Formålet er å signalisere at dialog må erstatte krig over hele verden.

Safia Abdi Haase

Safi Abdi Haase holder trommekurs for 9. klasse ved Risør ungd.skole i Fredsparken