Bråte ungd.skole fikk en spesiell opplevelse

Skrevet av Thomas Larsen Bergheim, reiseleder

Fotballkamp på kaia i Rostock

I tiden 27 september til 4 oktober var Bråte Ungdomsskole fra Hemnes  i Akershus på tur med Aktive Fredsreiser til Polen og Tyskland. 58 ungdommer og voksne fikk "full pakke" på en meget vellykket tur med mange inntrykk, slik som intensjonen med turene våre er.

De fikk i tillegg med seg en spesiell opplevelse i forbindelse med flyktningestrømmen til
Europa som foregår nå: Vi måtte vente i to timer på kaia i Rostock på utreisen for å etterleve hviletidsbestemmelsene for sjåføren. Der var det massevis av flyktninger i terminalen, og vår gruppe fikk med egne øyne se at heller ikke alle mennesker  i dag har det godt.
Dette synet gjorde nok inntrykk på oss alle, reiseleder og sjåfør inludert. Det satte i gang tanker og følelser.

Når vi på slutten av turen kom tilbake til Rostock, var det fortsatt mange flyktninger der. Mens vi ventet på at vi kom ombord på ferga, improviserte elevene fra Bråte en fotballkamp med flyktningene. Det ble meget vellykket, for det var full innsats fra alle inolverte og god stemning blant både jenter og gutter fra både Norge og andre deler av verden. Lagene kom godt overens, og det ble tatt mange bilder som sikkert blir tatt vare på. Etter kampen overleverte vi Aktive Fredsreiser T-skjorter til fire av gutta som hadde spilt fotball. De virket svært glade for denne gaven, og de takket høflig for at vi hadde muntret dem opp og brydd oss.

Elevene fra Bråte satte pris på at de fikk med seg denne opplevelsen, som jo absolutt er relevant for våre turers mening og innhold. Det var hyggelig at gruppen kunne bidra med litt moro for mennesker som har måttet forlate sitt hjemland. Også andre folk i området merket seg vårt engasjement og ga positiv tilbakemelding.

T-shirts til flykninger på kaia i Rostock