Kronprinsen deltar på Dignity Day i Risør

Global Dignity Day

15. april skal elever på Risør videregående skole gjennomføre en Dignity Day sammen med H.K.H Kronprins Haakon. Aktive Fredsreiser er fylkesansvarlige for Global Dignity Day i Aust Agder, og vi setter veldig pris på at Kronprinsen tar turen til fylket igjen. Vi oppfordrer flere skoler til å delta på den landsomfattende markeringen 21. oktober.

Det er to år siden Kronprinsen var i Aust Agder for å delta på Dignity Day sist. Dette var på Møglestu vgs i Lillesand. 15. april er det Risør sin tur til å gi ungdommen en talerstol. Rundt 130 elever fra Risør vgs, og en klasse fra Voksenopplæringen, skal bruke halve skoledagen til å snakke om hva verdighet er og hvordan verdighet angår oss alle i hverdagen.

I tillegg til Kronprinsen vil veiledere fra Risør og omegn lede en samtale med elevene i hver sin klasse. Dette er en del av oppkjøringen til Global Dignity Day 21. oktober.

Aktive Fredsreiser har koordinert arbeidet med Global Dignity Day i Aust Agder siden 2013. Vi trenger mange engasjerte veiledere til oktober, ta kontakt med oss dersom du mener dette er noe for deg.

Om Global Dignity

Global Dignity ble etablert i 2006 av Kronprins Haakon, Professor Pekka Himanen (Finland) og leder av Operation Hope, John Bryant (USA). Alle tre er medlemmer av nettverket Young Global Leaders, som springer ut fra World Economic Forum.

Visjonen til Global Dignity er å virkeliggjøre den universelle retten alle mennesker har til å leve verdige liv. Hovedaktiviteten er å gjennomføre Global Dignity Day på videregående skoler i oktober hvert år.

I 2012 mottok Kronprins Haakon Blanche Majors Forsoningspris, for sitt engasjement for å møte norske ungdommer med temaet verdighet.