Slukk lyset for klimaet

Earth Hour logo

Lørdag 28. mars kl.20.30 slukker vi lyset i en time på Fredshuset. Vi oppfordrer flere til å bli med på Earth Hour – en symbolsk markering som utrykker folks vilje og evne til å stå sammen mot klimaendringene. Kanskje blir årets markering den største noensinne?

Earth Hour startet som en lokal aksjon i Sidney i 2007. I dag deltar oppimot en milliard mennesker over hele verden. Det er World Wide Fund for Nature (WWF) som står bak arrangementet, sammen med et mylder av ildsjeler og samarbeidspartnere.

2015 – et viktig år for klimaet

Mot slutten av 2015 arrangeres et klimatoppmøte i Paris. Her er målet å få på plass en avtale som skal gjøre det mulig å unngå mer enn to grader global oppvarming. En sterk oppslutning rundt Earth Hour kan gi toppledere og klimaforhandlere et viktig dytt i ryggen foran dette møtet.

Earth Hour handler ikke bare om å slukke lyset en time, men å skape et engasjement som bidrar til miljøvernresultater året rundt.  I 2014 bidro en Earh Hour- dokumentar, kombinert med sosiale medier, til å stoppe avfallsdumping på korallrevet Great Barrier Reef i Australia. For flere eksempler, se her.