Helga Arntzen fikk prisen i 2012. Hvem blir "Årets Ladejarl"?

Helga Arntzen - "Årets Ladejarl 2012"

Nå er årets toppkandidater til «Årets Ladejarl» klare. Prisen deles ut av Reitangruppen og går til en enkeltperson som gjennom sitt personlige engasjement motvirker likegyldighet og evner å få med seg andre i noe de tror sterkt på. Administrerende direktør i Aktive Fredsreiser, Helga Arntzen, fikk prisen i 2012 da den ble delt ut for første gang.

Helga ble tildelt prisen for å ha tatt med til sammen 150 000 ungdommer på reiser til Auschwitz.  Hun er spent på hvem som mottar prisen i år. Med Årets Ladejarl ønsker Odd Reitan å løfte frem ildsjeler som gjennom sterke indre verdier og kompetanse i verdibasert arbeid- og ledelse skaper resultater.

- Verdibasert ledelse handler om å skape handling gjennom tillitt. Når ledere gir tillit til mennesker med sterke indre verdier, trigges de til å skape makeløse resultater som mange har nytte av. Vi leter etter verdibaserte ledere med denne magiske kraften, sier Reitan.

Årets Ladejarl blir kåret på Lade Gaard i Trondheim den 11. september 2015. Toppkandidatene er (tilfeldig rekkefølge):

Kjartan Eide. Daglig leder og co-gründer i Trivselsleder, Lærervikaren og Trivselspatruljen. Trivselsleder er Nordens største barne- og ungdomsskoleprogram for aktivitet og inkludering. Forfatter og redaktør, kjent som komiker i Kjetil og Kjartan Show på TV2.

May-Britt Moser. Psykolog, hjerneforsker og professor i nevrovitenskap ved NTNU. Kjent for utallige priser som leder og forsker. Ble verdenskjent da hun sammen med ektemannen Edvard Moser, og John O’Keef fikk Nobelprisen i medisin 2014.

Per Solli. Rektor på Elvebakken videregående skole – en flerkulturell skole med unikt læringsmiljø. Kjent for å ha oppnådd landets beste resultat i Norsk hovedmål våren 2014 og for å ha forvandlet Elvebakken videregående skolen til et meget attraktivt sted for både lærere og elever.

Sven Mollekleiv. Direktør for samfunnskontakt i Det Norske Veritas. President for Røde kors i Norge hvor han tidligere har vært generalsekretær i ti år. Ble i 2015 utnevt til ridder av 1. klasse av St.Olavs Orden «for hans samfunnsgavnlige innsats».

Andreas Viestad. Forfatter, matskribent, programleder. Grunnlegger av Geitmyra matkultursenter for barn.

Eddi Eidsvåg. Leder for Pøbelprosjektet og baker. Fått en rekke priser for sitt mangeårige samfunnsengasjement. Kjent som stand-up komiker.

Gunhild Stordalen. Direktør i EAT og EAT Stockholm Food Forum, styreleder i GreeNudge og Stordalen Foundation. Lege og miljøforkjemper som har fått prisen Årets Miljøhelt og World Economic Forum sin pris Young Global leader.

Johann Olav Koss. Grunnlegger, president og CEO i Right To Play - en internasjonal humanitær organisasjon med bevisst bruk av fysisk aktivitet og lek for å oppnå fredsmål. Tidligere skøyteløper.

Ada Sofie Austegard. Stifter og leder for Stine Sofies Stiftelse som kjemper for å bedre barns og pårørendes rettigheter. Har fått kongens fortjenestemedalje i gull og er kjent for en rekke priser.

Marit Sanner. Gründer og daglig leder av Forandringsfabrikken. Grunnla også Barnevernsproffene. Jobber for positive endring innen psykisk helsevern, barnevern, skoler og andre institusjoner.