Kontakt oss

Aktive Fredsreiser
Fredshuset,
Kranvn 4B,
4950 Risør

tlf 371 53 900
mob 95 23 81 99

Send epost til ossMenneskerettigheter og aktivisme

Boken Menneskerettigheter og aktivismeI boken ”Menneskerettigheter og aktivisme” møter du syv engasjerte menneskerettighetsaktivister fra inn- og utland. Blant store navn som Jan Egeland og den aktuelle Deeyah Khan med Jihad-filmen,  er Helga Arntzen fra Risør.

Med uvanlig stort pågangsmot arbeider aktivistene for å hindre overgrep og gjøre våre samfunn bedre. Hvorfor ble de aktivister og hvordan bruker de menneskerettighetene i sitt arbeid?

I tillegg til samtalene med aktivistene, inneholder boken artikler om de internasjonale menneskerettighetene. Hvordan defineres rettighetene og hvem gjør det? Hvordan bidrar menneskerettighetene – helt konkret – til positiv endring? Hva skjer med stater som bryter dem? Finnes sanksjonsmuligheter? Er menneskerettighetene virkelig universelle?

Samtalene og artiklene gir innblikk i menneskerettighetenes mangfoldige virkefelt og hvordan aktivistene jobber. Fra giftskandale i Elfenbenskysten, tortur i Russland og europeisk flyktningkrise, til tvangsekteskap i London, sveitsisk minaretforbud og diskriminering i Norge. Selv om adskillige problemer berøres, viser historien at det nytter. Verden går sakte, men sikkert fremover. Engasjerte aktivister er viktige pådrivere i utviklingen.

En bok til informasjon og inspirasjon!