Forsiden - Nyheter - Nødhjelp og behandling av traumer i Nepal

Nødhjelp og behandling av traumer i Nepal

Tirsdag 12. mai rammet nok et kraftig jordskjelv Nepal. Aktive Fredsreiser ønsker å bistå det kriserammede landet med nødhjelpsarbeid og behandling av traumer. Vi tar imot bidrag til dette arbeidet på vår konto 2860.10.47073. Husk å merke bidraget med "Nepal". Pengene kommer direkte frem til de som trenger det uten administrasjonskostnader.

Rundt 2000 mennesker er skadet, og 100 har mistet livet i dette siste jordskjelvet. Hus som hadde overlevd det første jordskjelvet raste sammen. Gatene som var ryddet er igjen fylt med ruiner, og er ikke kjørbare. Tilsammen har nærmere 9000 mennesker mistet livet i de to jordskjelvene.

Det finnes mange traumatiserte barn og ungdommer som trenger hjelp. I tillegg til å sørge for at befolkningen får mat, vann og medisiner, er det viktig å behandle de traumatiserte menneskene. Aktive Fredsreiser samarbeider med Peace Foundation Germany og Nepal. Målet er å utdanne terapeuter som kan behandle traumatiserte barn og ungdommer.  Vi samarbeider nært med ekspertteamet i Healing souls. Så fort det lar seg gjøre, skal et ekspertteam fra Healing souls reise til Nepal og undervise personell i behandling av traumatiske opplevelser.