Hvordan tjene inn penger til skoleturen?

Det er mange kreative måter man kan samle inn penger til klassekassen på. Nylig fikk vi et godt dugnadstips som vi vil dele videre.  En forelder fortalte oss at deres turkomité har avtalt med en dagligvarebutikk at elevene kan pakke varer for kunder. I løpet av en pakkedag har elevene tjent opp mot 15 000 kroner.

Roll-up klasseturDet er viktig å presisere at elevene ikke får betalt av butikken, men mottar tips fra kundene. Elevene har på seg T-skjorter fra Aktive Fredsreiser, og samarbeider med betjeningen i kassen som spør kundene om de ønsker «pakke-hjelp» til sine varer i enden av båndet. Det henger også plakater med info om at eleven pakker varer til inntekt for skoletur med Aktive Fredsreiser ved inngangsdørene, samt rundt om butikken.

Dette er en «vinn-vinn» situasjon da butikken får avviklet køene raskere. Når folk er ferdig å betale er varene ferdig pakket nederst ved båndet. Butikken får mer fornøyde kunder uten å betale noe, og kundene kan raskere komme seg hjem.

Mange av kundene er selvsagt lokale og støtter derfor «sin» lokale skole/lokalmiljøet ved å gi tips på denne måten. Pengene/tips legges på glass med Aktive Fredreiser sin logo påklistret. Disse glassene står nederst ved rullebåndene.

Det er alltid 1-2 voksne tilstede og overvåker det hele – samt samler inn og tømmer pengeglassene regelmessig. Elevene har fått inn mellom kr 10 000,- og kr 15 000,- per pakkedag. De har i hovedsak pakket på lørdager, før ferier og på helligdager.

Her er skrivet komiteen sendte ut med info til elevene/foresatte. (NB: dette må selvsagt endres for den enkelte skole).

For flere tips til hvordan dere kan tjene inn penger til skoleturen, se: Tips økonomikomiteen

Vi kan sende dere en gratis rollup til bruk når klassen arrangerer aktiviteter til inntekt for klassetur med Aktive Fredsreiser. Denne leveres på bokmål eller nynorsk. Si ifra om dere ønsker en generell eller med skolens navn.

Del gjerne dine dugnadserfaringer/tips ved å sende en epost til vår pedagogiske veileder: marit@aktive-fredsreiser.no