Kontakt oss

Aktive Fredsreiser
Fredshuset,
Kranvn 4B,
4950 Risør

tlf 371 53 900
mob 95 23 81 99

Send epost til ossAnnerledes avslutning på skoleåret

Menneskerettighetene angår alle uansett bakgrunn, og er dermed et godt grunnlag for gruppearbeid, diskusjoner og refleksjon omkring viktige tema. Dette er utgangspunktet for menneskerettighetskurset på Fredshuset i juni der flyktninger og norsk ungdom som bor i Risør og omegn deltar.

- Kurset vil være en lærerik mulighet til å bli kjent med andre på samme alder. For flyktningungdommene vil det å lære om menneskerettigheter og flerkulturell forståelse sammen med norsk ungdom, være en verdifull ressurs i deres nye livssituasjon. De norske ungdommene vil på sin side ha stort utbytte av å møte de unge flyktningene som har en svært annerledes bakgrunn enn dem selv, sier Lillian Hjorth i Menneskerettighetsakademiet.

- Det er flott at så mange ungdommer har vist sin interesse, vi har nå 23 påmeldte. Kurset er en unik mulighet til å bli kjent med nye mennesker og samtidig få kunnskap om viktige temaer gjennom spennende øvelser og diskusjoner, sier Marit Langmyr, Pedagogisk veileder i Aktive Fredsreiser
 
Likeverd, toleranse og respekt er sentrale verdier under kurset. Den deltakende pedagogikken vil sørge for at deltakerne sosialiseres på en god måte, selv om de har forskjellig bakgrunn.
Programmet inneholder også besøk fra lokale medier, deltagelse på utdeling av prisen Fangenes Testamente og badetur.  Kurset avsluttes med en seremoni der hver deltaker får utdelt hver sin diplom.

For mer informasjon kontakt:

Marit Langmyr
Pedagogisk veileder
Aktive Fredsreiser
Besøksadresse: Fredshuset, Kranvn. 4b
Postadresse: Postboks 19, 4951 RISØR, Norge
Telefon 37153900
Direkte: 37153904
Mobil: 91344450
Telefaks:37154358
marit@aktive-fredsreiser.no
www.aktive-fredsreiser.no