Fra sanatorium til fredssenter - Landeskogen 100 år

Boken Landeskogen 100 årFagert og storfelt, mest som eit slott å sjå til, ligg Landeskogen sanatorium oppe i furulia ovanfor Grendi. Dit kjem tuberkuløse frå Sørlandet og Rogaland og vil prøve bli lækte for sjuken sin.”
Slik skildret sokneprest Bolling Landeskogen i 1938.

Senere har det praktfulle bygget blitt brukt som ”åndssvakehjem” og flyktningmottak. Blant mye annet. De siste seks årene har Landeskogen vokst til å bli et fredssenter med spennende utstillinger, møteplass og foredrag.

Historien om Landeskogen er skrevet av Oddvar Schjølberg. Han har tatt med mange morsomme anekdoter og historier fra Landeskogens indre liv. Julefeiringer, bakeriet, sjåføren, brannen, 17. mai feiringer og kjærlighetsstien hvor mange har funnet sin utkårede. De samme stiene som Audun Boysen la grunnlaget for sin løperkarriere på, for øvrig.

Landeskogen har vært en stor og god arbeidsgiver for bygdas folk. I boken vil mange finne unike bilder av slektninger og bekjente som jobbet her. ”Alle” hadde, eller har, en eller annen tilknytning til Landeskogen.

Dette er en bok for alle med interesse for Setesdalens historie generelt, og Landeskogens historie spesielt.  Boken er utgitt av Aktive Fredsforlag
Pris kr.300 inkl. frakt.

Kontaktinformasjon:
Oddvar Schjølberg, forfatter, tlf. 41652265 oschjoe@online.no
Helga Arntzen, daglig leder, tlf. 95238199 helga@aktive-fredsreiser.no