5 dagers tur Krakow - Berlin

Markedshallen

Krakow - Berlin
utreise fly

I hjertet av Europa

Krakow - Auschwitz/Birkenau -
Saltgruvene i Wielizcka - Berlin - Stasifengselet - Sachsenhausen - Ravensbrück er noe av det vi kan oppleve på denne turen.

1. DAG Oslo Gardermoen – Krakow – Wieliczka - Krakow
Flyet har avgang fra Oslo Lufthavn Gardermoen kl.? med ankomst Krakow kl.? (fly t/r ikke inkl.). Her møter vi reiseleder og buss fra Aktive Fredsreiser. Krakow-program tilpasses flyankomst.
(Vi reiser med bussen inn til gamlebyen og spaserer til markedsplassen. Det blir tid til å gjøre seg kjent i byen på egenhånd. Her kan dere handle i bodene i den flotte markedshallen. Det er stort utvalg av fine sølvsmykker, ravsmykker, utskårne sjakkbrett, fine håndarbeider, malerier, håndslepet krystall og mye mer. I Krakow kan du finne mange gode og rimelige matsteder. Vi anbefaler en tur innom Mariakirken, med sitt berømte alter.
KL. 1600 reiser vi til Wieliczka, hvor vi besøker de berømte saltgruvene, som står på UNESCOs liste over bevaringsverdige kulturminnesmerker.)
Om kvelden blir det folklore med felles middag og dans. En spesiell og fin opplevelse på turen. Vi overnatter på hotell.

2. DAG Krakow – Oswiecim - Krakow
Vi spiser frokost før vi reiser til Auschwitz I Stamlager, hvor vi får en omvisning av en guide fra museet. Vi spiser brødmat i Centrum Dialogu, og reiser etter dette til Auschwitz II Birkenau. Her fortsetter vi guidingen. Gruppen får anledning til å legge ned blomster, og vi har et stille minutt ved monumentet, eller ved enden av togskinnene. Vi spiser middag og samles til temakveld sammen med tidsvitne, hvis vi har vært så heldige å få med oss et tidsvitne på turen. Kvelden bruker vi til ettertanke. Skriv gjerne ned tanker og følelser. Det er en fin måte å bearbeide inntrykkene på. Vi kjører til Krakow, hvor vi overnatter på hotell.

3. DAG
Alternativ 1: Krakow – Berlin
Etter frokost reiser vi til Berlin. Det blir stopp med mulighet for matkjøp underveis (ikke inkl.). Mat og overnatting på hotell.
Alternativ 2: Krakow – Tropical Islands (Pristillegg)
Etter frokost reiser vi mot Berlin og Tropical Islands i Krausnick, 60 km syd for Berlin. Det er et ”tropisk paradis” med innsjøer, øyer, strender, badevann med 30 grader. Her finnes bl.a. en 25 m høy vannrutsjebane, hvor en kan få en fart opptil 70 km/t. Regnskogen som har over 500 plantearter inneholder også en informasjons sti.
Vi spiser mat og overnatter i telt inne i Tropical Islands. Ta med badetøy, håndkle og lakenpose/dynetrekk.
Husk å drikke mye vann.

4. DAG Tropical Islands/Berlin - Oranienburg - Berlin
Etter frokost setter vi i dag kursen mot Oranienburg, hvor vi får omvisning i KZ Sachsenhausen.
Etter mat reiser vi til Berlin. Vi besøker Stasi fengselet, som viser hvordan Stasi opererte under kommunisttiden. Deretter kan vi om gruppen ønsker det besøke ”Gedenkstätte Berliner Mauer”, et dokumentasjonssentrum og det offisielle minnesmerket for Berlin-muren. Vi overnatter på hotell.

5. DAG Berlin – Oslo Gardermoen
Vi spiser frokost på hotellet. Fortsettelse av Berlin-program tilpasses flyavgang. Gruppen blir kjørt til flyplassen i Berlin, hvor vi forlater buss og reiseleder. Flyet har avgang kl.? med ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl.?.

Vi forbeholder oss retten til forandring i programmet inkl. bytte av buss, hotell og reiseleder.

 

Grunnpris for grupper ved min. 45 deltagere per buss kr 3 390,- (pris 2017) (fly ikke inkl.)

Forbehold om prisøkning ved valutaendringer og prisstigninger.

Grunnprisen inkluderer:
Buss og sjåfør i 5 dager
4 (3) Overnattinger på hotell i flersengsrom (1 overnatting i telt Tropical Islands)
4 Frokoster
5 Måltider
Folklore
Inngang og guide i Auschwitz/Birkenau (forbehold om kapasitet)
Inngang og guide i Saltgruvene (forbehold om kapasitet)
Reiseleder
Guide i Stasi fengsel (forbehold om kapasitet)

Rom tillegg:
Singelrom pr. person (hele turen) kr 1 200,- (forbehold om kapasitet)
Dobbeltrom pr. person (hele turen) kr 400,- (forbehold om kapasitet)

Tillegg opphold i Tropical Islands kr 210,- pr. person

Tidsvitne:
For grupper som får tidsvitne, dekker Aktive Fredsreiser utgiftene.

Reisevilkår:
På grunn av våre leverandørers salgsbetingelser, er våre regler for avbestilling avvikende i forhold til normalreglene i Alminnelige vilkår for pakkereiser.
www.aktive-fredsreiser.no/vilkaar.htm

Viktige tidsfrister:
Avtalen mellom oss og kunden er bindene for begge parter når bestillingen er bekreftet av oss.
Depositumet på kr 500 pr deltager må betales senest 3 måneder før turen. Hovedfaktura forfaller 35 dager før turen.
Deltagerliste med fødselsår (ikke dato) fordelt i flersengsrom må vi ha senest 10 uker før turen. Skjemaet kan hentes på vår hjemmeside www.aktive-fredsreiser.no/rom_lugarskjema.htm . Av denne listen skal det også fremgå hvis noen vil ha singel-/dobbeltrom. Hvis det er matallergi/mathensyn må denne listen brukes www.aktive-fredsreiser.no/allergiskjema.htm .
Ved endringer av lister senere enn 35 dager før avreise er det administrasjonsgebyr på kr 200.- pr. endring.

Avbestillingsregler (omfatter ikke flybillettene – se nedenfor):
Ved avbestilling innen 60 dager før avreise, betales et administrasjonsgebyr på kr 200,- pr. pers. Ved avbestilling mellom 59 – 35 dager før avreise, betales et beløp tilsvarende depositum på turen – ved avbestilling 34 -15 dager før avreise belastes 50 % av turprisen. Ved avbestilling 14 – 0 dager før avreise/ ved manglende oppmøte/ ved manglende pass e.l. – tilbakeholdes 100 % av turprisen.

Flybilletter (Norwegian) bestilt via Aktive Fredsreiser: Tidsfrister og avbestillingsregler:
Depositum:
Depositum på 20 % av billettprisen inkl. skatter og avgifter må betales innen 14 dager etter at tilbudet er bekreftet. Depositum må betales inn samlet, og er ikke refunderbart ved avbestilling av hele gruppen.
Restbetaling:
Restsum betales senest 35 dager før avreise og må betales samlet.
Redusering /Kansellering:
Det er tillatt å redusere antall reisende med inntil 10 % pr strekning uten tap av depositum. Siste frist for reduksjon, er èn virkedag før betalingsfrist av restsum. Det gis ingen refusjon av innbetalt restsum.
Ved avbestilling av flyreisen er det flyselskapets egne vilkår for avbestilling som gjelder. Disse finner du på linken nedenfor. Vi gjør oppmerksom på at flybilletter på økonomiklasse ikke er refunderbare, uansett årsak til kanselleringen.
Ved alle flyreiser reiser man i henhold til betingelsene i flyselskapets befordringsansvar. Dette gjelder også problemer og ulemper som kan oppstå på grunn av forsinkelser ved ankomst til reisens startpunkt eller ved hjemreise og transport av bagasje. Flyselskapets reisevilkår: http://www.norwegian.no/kundeservice/Reiseinformasjon/grupper/