6 dagers tur Krakow - Berlin

Broen i Praha

Krakow - Berlin
utreise fly

I hjertet av Europa

Krakow - Auschwitz/Birkenau -
Saltgruvene i Wielizcka - Berlin - Stasifengselet - Sachsenhausen - Ravensbrück er noe av det vi kan oppleve på denne turen.

1.   DAG OSLO GARDERMOEN - KRAKOW
Flyet har avgang fra Oslo Lufthavn Gardermoen kl.? med ankomst Krakow kl.? (fly t/r ikke inkl.).
Her møter vi reiseleder og buss fra Aktive Fredsreiser. Krakow-program tilpasses flyankomst.
(Vi reiser med bussen inn til gamlebyen. Krakow har en av Europas best bevarte gamlebyer med den store markedsplassen som naturlig samlingspunkt. Her kan vi handle i den flotte, gamle markedshallen, oppleve folkelivet, eller sitte på en hyggelig kafè. I Krakow kan du finne mange gode og rimelige matsteder. Vi anbefaler en tur innom Mariakirken, med sitt berømte alter.). Vi spiser mat og overnatter i Krakow eller omegn.

2.   DAG KRAKOW - OSWIECIM - KRAKOW
Vi spiser frokost før vi reiser til Auschwitz I Stamlager, hvor vi får en omvisning av en guide fra museet. Vi spiser brødmat i Centrum Dialogu, og reiser etter dette til Auschwitz II Birkenau. Her fortsetter vi guidingen. Gruppen får anledning til å legge ned blomster ved monumentet. Vi spiser middag og samles til tematime før vi kjører til Krakow. Overnatting i Krakow eller omegn.

3.   DAG KRAKOW - OSWIECIM - KRAKOW
Etter frokost reiser vi til Wieliczka, hvor vi besøker de berømte saltgruvene, som står på UNESCOs liste over bevaringsverdige kulturminnesmerker. Derfra drar vi til Krakow sentrum.
Det blir mulighet for å besøke den jødiske bydelen Kazimierz. Det er i dag en populær bydel som har bevart sin spesielle atmosfære. Her kan man oppleve synagoger og museer. Bydelen har mange hyggelige kaféer og restauranter med typisk jødisk mat og interiør. På veien mellom Kazimierz og markedsplassen passerer vi Wawel. Wawel er et av Europas flotteste slott, med fine kunstverk og storslått arkitektur.
Om kvelden blir det felles middag og underholdning med folklore.
Vi overnatter i Krakow eller omegn.

4.   DAG
ALTERNATIV 1: KRAKOW - BERLIN
Etter frokost reiser vi til Berlin. Stopp med mulighet for matkjøp underveis (ikke inkl.). Mat og overnatting i Berlin eller omegn.
ALTERNATIV 2: KRAKOW - TROPICAL ISLANDS (TILLEGG, SE SIDE 2) - BERLIN
Etter frokost reiser vi mot Berlin og Tropical Islands i Krausnick, 60 km syd for Berlin. Stopp med mulighet for matkjøp underveis (ikke inkl.).  Det er et ”tropisk paradis” med innsjøer, øyer, strender, badevann med 30 grader og en regnskog som har over 500 plantearter. Vi spiser mat i Tropical Islands.. Ta med badetøy og håndkle.
Avreise kl. 2030 og overnatting i Berlin eller omegn.

5.   DAG BERLIN - ORANIENBURG - BERLIN
Etter frokost setter vi i dag kursen mot Oranienburg, hvor vi får omvisning i KZ Sachsenhausen. Etter mat reiser vi til Berlin. Her besøker vi Stasi fengselet, som viser hvordan det hemmelige politiet opererte under kommunisttiden. Deretter kan vi om gruppen ønsker det besøke ”Gedenkstätte Berliner Mauer”, et dokumentasjonssentrum og det offisielle minnesmerket for Berlin-muren. Vi overnatter i Berlin eller omegn.

6.   DAG BERLIN - OSLO GARDERMOEN
Vi spiser frokost på hotellet. Fortsettelse av Berlin-program tilpasses flyavgang. Gruppen blir kjørt til flyplassen i Berlin. Flyet har avgang kl.? med ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl.?.

På transportetappene vil det legges inn pauser iht lovpålagt kjøre/hviletid for sjåføren.

OBS! Programmet er et utgangspunkt. Når vi er enige om det endelige innholdet gjøres tilbudet om til en avtale som signeres. Tidene som er oppgitt er veiledende og kan avvike som følge av trafikale forhold, museenes åpningstider etc.

******************************************************************

 

GRUNNPRIS ved min. 45 deltakere per buss kr 4 390,- (pris 2020) (fly ikke inkl.)

For grupper under 45 personer blir grunnprisen høyere, men vi kan forsøke å sette dere sammen med en annen gruppe for å oppnå rimeligste pris. Oppgitt pris gjelder for angitt år. Dersom reisen skal gjennomføres et senere år, vil prisen for det aktuelle året være gjeldende.
Akseptfrist for tilbudet er seks måneder før avreise.

Grunnprisen inkluderer:

Buss og sjåfør i 6 dager
5 Overnattinger i flersengsrom
5 Frokoster
6 Måltider
Folklore
Inngang og guide i Auschwitz/Birkenau med 3 ½ eller 6 timers omvisning *
Inngang og guide i Saltgruvene *
Veiskatter
Reiseleder
Inngang og guide i Stasifengsel eller Stasimuseum*

1 gratis lærer pr. klasse (grunnpris).
(Dersom lærer ikke er med, kan dere få en gratis plass pr. 35 deltagere.)

* Pga. stor pågang i museene i høysesongen må vi ta forbehold om kapasitet.

Tillegg:

Rom:
Singelrom pr. person (hele turen) kr 1 950,- (forbehold om kapasitet)
Dobbeltrom pr. person (hele turen) kr 1 000,- (forbehold om kapasitet)

Tropical Islands: pr. person kr 210,-

 

Reisevilkår, tidsfrister, avbestilingsregler, forbehold:

Dette kan dere leser mer om her:
Reisevilkår, tidsfrister, avbestillingsregler og forbehold