7 dager turplan Krakow - Berlin

Broen i Praha

Krakow - Berlin utreise Oslo

I hjertet av Europa

Krakow - Auschwitz/Birkenau -
Sachsenhausen - Saltgruvene i Wielizcka - Berlin - Stasifengselet er noe av det vi kan oppleve på denne turen.

1. DAG Oslo – Trelleborg
Avreise fra Oslo Bussterminal kl. 1115. Det blir en kort stopp på Håby, med mulighet for å kjøpe lunsj for de som ikke har med matpakker. Vi kjører videre til Varberg, hvor det blir servering av mat. Annen drikke enn vann til maten kjøpes selv.
Vi reiser videre til Trelleborg og går om bord i ferjen til Rostock med avgang kl 2300. Det serveres mat om bord. Etter hyggelig samvær, er det overnatting i 4-sengs lugarer.

2. DAG Rostock - Oswiecim
Vi spiser frokost om bord før ankomst Rostock kl. 0630. Vi samles i bussen og setter kursen mot Oswiecim. Stopp med mulighet for matkjøp underveis (ikke inkl.). Mat og overnatting på Centrum Dialogu.

3. DAG Oswiecim – Krakow 
Vi spiser frokost før vi reiser til Auschwitz I Stamlager, hvor vi får en omvisning av en guide fra museet. Vi spiser brødmat i Centrum Dialogu, og reiser etter dette til Auschwitz II Birkenau. Her fortsetter vi guidingen. Gruppen får anledning til å legge ned blomster, og vi har et stille minutt ved monumentet, eller ved enden av togskinnene. Vi spiser middag og samles til temakveld sammen med tidsvitne, hvis vi har vært så heldige å få med oss et tidsvitne på turen. Kvelden bruker vi til ettertanke. Skriv gjerne ned tanker og følelser. Det er en fin måte å bearbeide inntrykkene på. Vi kjører til Krakow, hvor vi overnatter på hotell.

4. DAG Krakow
Etter frokost reiser vi til Wieliczka, hvor vi besøker de berømte saltgruvene, som står på UNESCOs liste over bevaringsverdige kulturminnesmerker. Så reiser vi til Krakow sentrum, hvor vi kan handle i bodene i den flotte markedshallen. Det er stort utvalg av fine sølvsmykker, ravsmykker, utskårne sjakkbrett, fine håndarbeider, malerier, håndslepet krystall og mye mer. I Krakow kan du finne mange gode og rimelige matsteder. Vi anbefaler en tur innom Mariakirken, med sitt berømte alter, og et besøk på Wawel-borgen. Om kvelden blir det folklore med felles middag. En spesiell og fin opplevelse på turen. Vi overnatter på hotell.

5. DAG
Alternativ 1: Krakow – Berlin
Etter frokost reiser vi til Berlin. Stopp med mulighet for matkjøp underveis (ikke inkl.). Mat og overnatting på hotell
Alternativ 2: Krakow – Tropical Islands (Pristillegg)
Etter frokost reiser vi mot Berlin og Tropical Islands i Krausnick, 60 km syd for Berlin. Det er et ”tropisk paradis” med innsjøer, øyer, strender, badevann med 30 grader. Her finnes bl.a. en 25 m høy vannrutsjebane, hvor en kan få en fart opptil 70 km/t. Regnskogen som har over 500 plantearter inneholder også en informasjons sti. Vi spiser mat og overnatter i telt inne i Tropical Islands. Ta med badetøy, håndkle og lakenpose/dynetrekk. Husk å drikke mye vann.

6. DAG
Alternativ 1: Tropical Islands/Berlin – Oranienburg – Fürstenberg - Rostock
Etter frokost reiser vi til KZ Sachsenhausen. De fleste forhenværende norske fanger har sittet i denne leiren. Reisen går videre til Fürstenberg, hvor vi spiser. Etter mat blir det en omvisning i kvinneleiren KZ Ravensbrück. Vi går om bord i ferjen til Trelleborg med avgang kl. 2300. Mat og overnatting i 4-sengs lugarer.
Alternativ 2: Tropical Islands – Berlin – Rostock
Etter frokost reiser vi til Berlin. Vi besøker Stasi fengselet, som viser hvordan Stasi opererte under kommunisttiden.
Det blir en bussightseeing der vi kjører Unter den Linden, forbi Brandenburger Tor og Riksdagen. Hvis dere ønsker, kjører vi til ”Gedenkstätte Berliner Mauer”, et dokumentasjonssentrum og det offisielle minnesmerket for Berlin-muren.
Mat på restaurant/kafé. Det blir mulighet for en spasertur i byen. Vi reiser fra Berlin kl.1800. Vi går om bord i ferjen til Trelleborg med avgang kl. 2300. Mat og overnatting i 4-sengs lugarer.

7. DAG Trelleborg – Oslo
Frokost spiser vi om bord før ankomst Trelleborg kl. 0700. Mat på Håby. Vi ankommer Oslo Bussterminal ca. kl. 1700.

Vi forbeholder oss retten til forandring i programmet inkl. bytte av buss, reiseleder, hotell og ferje.

Grunnpris for grupper ved min. 45 deltakere per buss kr 5 290,- (pris 2017)

For grupper under 45 personer blir grunnprisen høyere, men vi kan forsøke å sette dere sammen med en annen gruppe for å oppnå rimeligste pris.

Forbehold om prisøkning ved valutaendringer og prisstigninger.

Grunnprisen inkluderer:
Buss og sjåfør i 7 dager
Ferje t/r i 4-sengs innvendige lugarer
4 (3) overnattinger på hotell i flersengsrom (1 overnatting i telt i Tropical Islands)
6 Frokoster
10 Måltider
Folklore
Inngang og guide i Auschwitz/Birkenau (forbehold om kapasitet)
Inngang og guide i Saltgruvene (forbehold om kapasitet)
Veiskatter
Reiseleder

Lugar tillegg:
Singel lugar t/r kr 1 200,- (forbehold om kapasitet)
Dobbel lugar pr. pers.t/r kr 600,- (forbehold om kapasitet)
4-sengs lugar - om ikke alle sengene blir fylt opp, tilkommer det et pristillegg på
kr 350,- pr. seng (t/r)

Rom tillegg:
Singelrom pr. person (hele turen) kr 1 200,- (forbehold om kapasitet)
Dobbeltrom pr. person (hele turen) kr 400,- (forbehold om kapasitet)

Tillegg Tropical Islands kr 210,- pr. person

Buss:
Våre bussturer starter og slutter i Oslo eller Kristiansand. Dersom gruppen vil bli hentet på andre steder kommer det en hentepris i tillegg. Hentepris avhenger av bussens størrelse og avstand til hentested. Henteprisen som oppgis dekker ikke passasjerbilletter på ferjer innenlands. Dette kommer i tillegg og må betales av gruppen selv på eventuelle ferjer.
Dersom en gruppe ønsker flere seter i bussen enn nødvendig kan det komme på et tillegg. F.eks. er tillegget for bruk av en dobbeltdekker som ikke er nødvendig
kr 2 300,- pr. døgn.

Tidsvitne:
For grupper som får tidsvitne, dekker Aktive Fredsreiser utgiftene.

Reisevilkår:
På grunn av våre leverandørers salgsbetingelser, er våre regler for avbestilling avvikende i forhold til normalreglene i Alminnelige vilkår for pakkereiser.
www.aktive-fredsreiser.no/vilkaar.htm

Viktige tidsfrister:
Avtalen mellom oss og kunden er bindene for begge parter når bestillingen er bekreftet av oss.
Depositumet på kr 500 pr deltager må betales senest 3 måneder før turen. Hovedfaktura forfaller 35 dager før turen.
Deltagerliste med fødselsår (ikke dato) fordelt i flersengsrom må vi ha senest 10 uker før turen. Skjemaet kan hentes på vår hjemmeside www.aktive-fredsreiser.no/rom_lugarskjema.htm . Av denne listen skal det også fremgå hvis noen vil ha singel-/dobbeltrom. Hvis det er matallergi/mathensyn må denne listen brukes www.aktive-fredsreiser.no/allergiskjema.htm.
Ved endringer av lister senere enn 35 dager før avreise er det administrasjonsgebyr på kr 200.- pr. endring.

Avbestillingsregler:
Ved avbestilling innen 60 dager før avreise, betales et administrasjonsgebyr på kr 200,- pr. pers. Ved avbestilling mellom 59 – 35 dager før avreise, betales et beløp tilsvarende depositum på turen – ved avbestilling 34 -15 dager før avreise belastes 50 % av turprisen. Ved avbestilling 14 – 0 dager før avreise/ ved manglende oppmøte/ ved manglende pass e.l. – tilbakeholdes 100 % av turprisen.