7 dagers tur Krakow - Berlin

Krakow

Krakow - Berlin
utreise Kristiansand

I hjertet av Europa

Krakow - Auschwitz/Birkenau -
Sachsenhausen - Saltgruvene i Wielizcka - Berlin - Stasifengselet er noe av det vi kan oppleve på denne turen.

1.   DAG Kristiansand – Hirtshals - Spornitz
Vi reiser fra Kristiansand med Color Line kl. 0800 og ankommer Hirtshals kl. 1115. Reisen går videre til Spornitz. Mat og overnatting på hotell.

2.   DAG Spornitz – Krakow
Frokost på hotellet. Vi samles i bussen og setter kursen mot Krakow. Stopp med mulighet for matkjøp underveis (ikke inkl.). Mat og overnatting på hotell.

3.   DAG Krakow - Oswiecim – Krakow
Vi spiser frokost før vi reiser til Auschwitz I Stamlager, hvor vi får en omvisning av en guide fra museet. Vi spiser brødmat i Centrum Dialogu, og reiser etter dette til Auschwitz II Birkenau. Her fortsetter vi guidingen. Gruppen får anledning til å legge ned blomster ved monumentet. Vi spiser middag og samles til tematime. Vi kjører til Krakow, hvor vi overnatter på hotell.

4.   DAG Krakow – Wieliczka - Krakow
Etter frokost reiser vi til Wieliczka, hvor vi besøker de berømte saltgruvene, som står på UNESCOs liste over bevaringsverdige kulturminnesmerker. Derfra drar vi til Krakow sentrum. Krakow har en av Europas best bevarte gamlebyer med den store markedsplassen som naturlig samlingspunkt. Her kan vi handle i den flotte, gamle markedshallen, oppleve folkelivet, eller sitte på en hyggelig kafè. I Krakow kan du også finne gode og rimelige matsteder. Vi anbefaler en tur innom Mariakirken med sitt berømte alter, og et besøk på Wawel-borgen. Om kvelden blir det folklore med felles middag. Vi overnatter på hotell.

5.   DAG
Alternativ 1: Krakow – Berlin
Etter frokost reiser vi til Berlin. Stopp med mulighet for matkjøp underveis (ikke inkl.). Mat og overnatting på hotell.
Alternativ 2: Krakow – Tropical Islands (Tillegg, se side 2) - Berlin
Etter frokost reiser vi mot Berlin og Tropical Islands i Krausnick, 60 km syd for Berlin. Stopp med mulighet for matkjøp underveis (ikke inkl.).
Det er et ”tropisk paradis” med innsjøer, øyer, strender, badevann med 30 grader og en regnskog som har over 500 plantearter. Vi spiser mat i Tropical Islands.. Ta med badetøy og håndkle. Avreise kl. 2030 og overnatting på hotell i Berlin.

6.   DAG
Alternativ 1: Berlin – Oranienburg – Fürstenberg - Spornitz
Etter frokost reiser vi til KZ Sachsenhausen. De fleste forhenværende norske fanger har sittet i denne leiren. Reisen går videre til Fürstenberg, hvor vi spiser. Etter mat blir det en omvisning i kvinneleiren KZ Ravensbrück.
Vi kjører videre til Spornitz. Mat og overnatting på hotell.
Alternativ 2: Berlin – Spornitz
Frokost på hotellet. Vi besøker Stasifengselet, som viser hvordan det hemmelige politiet opererte under kommunisttiden. Det blir bussightseeing der vi får se Berlins mest kjente severdigheter, blant annet Brandenburger Tor og Riksdagen. Hvis dere ønsker det, kjører vi til det offisielle minnesmerket for Berlin-muren i Bernauerstrasse hvor en del av den originale muren med omgivelser er bevart. Her er mye av historien om delingen av Berlin dokumentert.
Mat på restaurant/kafé. Det blir mulighet for en spasertur i byen. Vi reiser fra Berlin kl. 1700. Vi kjører videre til Spornitz. Mat og overnatting på hotell.

7.   DAG Spornitz – Hirtshals - Kristiansand
Frokost på hotellet. Vi reiser kl. 0800 til Hirtshals. Avgang med Color Line kl. 2045 med ankomst Kristiansand kl. 2400.

Vi forbeholder oss retten til forandring i programmet inkl. bytte av hotell, buss, ferje og reiseleder.

 

Grunnpris for grupper ved min. 45 deltagere per buss kr 5 850,-(pris 2018)

For grupper under 45 personer blir grunnprisen høyere, men vi kan forsøke å sette dere sammen med en annen gruppe for å oppnå rimeligste pris.

Forbehold om prisøkning ved valutaendringer og prisstigninger.

Grunnprisen inkluderer:
Buss og sjåfør i 7 dager
Ferje Kristiansand-Hirtshals t/r
6 Overnattinger på hotell i fleresengsrom
6 Frokoster
7 Måltider
Inngang og guide i Auschwitz/Birkenau, vi får bekreftet 3,5 eller 6 timers omvisning (forbehold om kapasitet)
Inngangr og guide i saltgruvene (forbehold om kapasistet)
Veiskatter
Reiseleder
Folklore
Stasi fengsel (forbehold om kapasitet)

1 gratis lærer pr. klasse  (grunnpris) - søknadskjema på vår hjemmeside

Rom tillegg:
Singelrom pr. person (hele turen) kr 1 800,- (forbehold om kapasitet)
Dobbeltrom pr. person (hele turen) kr 900,- (forbehold om kapasitet)

Tillegg helg Color Line
Utreise fredag og lørdag fra Kristiansand/Larvik kr 100,-
Retur søndag fra Hirtshals kr 100,-
Høysesong juli kr 100,-

Tillegg utreise med Color Line (anbefales å bestille tidlig):
Frokostbuffé for ungdom kr 85,- for voksne kr 170,-
– Anbefales å bestille tidlig og gjennom Aktive Fredsreiser.

Tillegg opphold i Tropical Islands kr 210,- pr. person

Buss:
Våre bussturer starter og slutter i Oslo eller Kristiansand. Dersom gruppen vil bli hentet på andre steder kommer det en hentepris i tillegg. Hentepris avhenger av bussens størrelse og avstand til hentested. Henteprisen som oppgis dekker ikke passasjerbilletter på ferjer innenlands. Dette kommer i tillegg og må betales av gruppen selv på eventuelle ferjer.
Dersom en gruppe ønsker flere seter i bussen enn nødvendig kan det komme på et tillegg. F.eks. er tillegget for bruk av en dobbeltdekker som ikke er nødvendig
kr 2 300,- pr. døgn

Reisevilkår:
På grunn av våre leverandørers salgsbetingelser, er våre regler for avbestilling avvikende i forhold til normalreglene i Alminnelige vilkår for pakkereiser.
www.aktive-fredsreiser.no/vilkaar.htm

Viktige tidsfrister:
Avtalen mellom oss og kunden er bindende for begge parter når depositum er betalt.
Depositumet på kr 500 pr deltager må betales senest 3 måneder før turen. Hovedfaktura forfaller 35 dager før turen.
Deltagerliste med fødselsår (ikke dato) fordelt i flersengsrom må vi ha senest 10 uker før turen. Skjemaet kan hentes på vår hjemmeside www.aktive-fredsreiser.no/rom_lugarskjema.htm . Av denne listen skal det også fremgå hvis noen vil ha singel-/dobbeltrom. Hvis det er matallergi/mathensyn må denne listen brukes www.aktive-fredsreiser.no/allergiskjema.htm.
Ved endringer av lister senere enn 35 dager før avreise er det administrasjonsgebyr på kr 200.- pr. endring. 8 dager før turen er det ikke mulig å gjøre endringer.

Avbestillingsregler:
Ved avbestilling innen 60 dager før avreise, betales et administrasjonsgebyr på kr 200,- pr. pers. Ved avbestilling mellom 59 – 35 dager før avreise, betales et beløp tilsvarende depositum på turen – ved avbestilling 34 -15 dager før avreise belastes 50 % av turprisen. Ved avbestilling 14 – 0 dager før avreise/ ved manglende oppmøte/ ved manglende pass e.l. – tilbakeholdes 100 % av turprisen.