7 dagers tur Krakow - Berlin

Krakow

Krakow - Berlin
utreise Kristiansand

I hjertet av Europa

Krakow - Auschwitz/Birkenau -
Sachsenhausen - Saltgruvene i Wielizcka - Berlin - Stasifengselet er noe av det vi kan oppleve på denne turen.

1.   DAG KRISTIANSAND - HIRTSHALS - SPORNITZ
Vi reiser fra Kristiansand med Color Line kl. 0800 og ankommer Hirtshals kl. 1115. Reisen går videre til Spornitz. Mat og overnatting.

2.   DAG SPORNITZ - KRAKOW
Frokost på hotellet. Vi samles i bussen og setter kursen mot Krakow. Stopp med mulighet for matkjøp underveis (ikke inkl.). Mat og overnatting i Krakow eller omegnl.

3.   DAG KRAKOW - OSWIECIM - KRAKOW
Vi spiser frokost før vi reiser til Auschwitz I Stamlager, hvor vi får en omvisning av en guide fra museet. Vi spiser brødmat i Centrum Dialogu, og reiser etter dette til Auschwitz II Birkenau. Her fortsetter vi guidingen. Gruppen får anledning til å legge ned blomster ved monumentet. Vi spiser middag og samles til tematime. Vi kjører til Krakow, hvor vi overnatter i Krakow eller omegn.

4.   DAG KRAKOW - WIELICZKA - KRAKOW
Etter frokost reiser vi til Wieliczka, hvor vi besøker de berømte saltgruvene, som står på UNESCOs liste over bevaringsverdige kulturminnesmerker. Derfra drar vi til Krakow sentrum. Krakow har en av Europas best bevarte gamlebyer med den store markedsplassen som naturlig samlingspunkt. Her kan vi handle i den flotte, gamle markedshallen, oppleve folkelivet, eller sitte på en hyggelig kafè. I Krakow kan du også finne gode og rimelige matsteder. Vi anbefaler en tur innom Mariakirken med sitt berømte alter, og et besøk på Wawel-borgen. Om kvelden blir det folklore med felles middag. Vi overnatter i Krakow eller omegn.

5.   DAG
ALTERNATIV 1: KRAKOW - BERLIN
Etter frokost reiser vi til Berlin. Stopp med mulighet for matkjøp underveis (ikke inkl.). Mat og overnatting i Berlin eller omegn.
ALTERNATIV 2: KRAKOW - TROPICAL ISLANDS (TILLEGG) - BERLIN
Etter frokost reiser vi mot Berlin og Tropical Islands i Krausnick, 60 km syd for Berlin. Stopp med mulighet for matkjøp underveis (ikke inkl.).
Det er et ”tropisk paradis” med innsjøer, øyer, strender, badevann med 30 grader og en regnskog som har over 500 plantearter. Vi spiser mat i Tropical Islands.. Ta med badetøy og håndkle. Avreise kl. 2030 og overnatting i Berlin eller omegn..

6.   DAG
ALTERNATIV 1: BERLIN - ORANIENBURG - FÜRSTENBERG - SPORNITZ
Etter frokost reiser vi til KZ Sachsenhausen. De fleste forhenværende norske fanger har sittet i denne leiren. Reisen går videre til Fürstenberg, hvor vi spiser. Etter mat blir det en omvisning i kvinneleiren KZ Ravensbrück.
Vi kjører videre til Spornitz. Mat og overnatting..
ALTERNATIV 2: BERLIN - SPORNITZ
Frokost på hotellet. Vi besøker Stasifengselet, som viser hvordan det hemmelige politiet opererte under kommunisttiden. Det blir bussightseeing der vi får se Berlins mest kjente severdigheter, blant annet Brandenburger Tor og Riksdagen. Hvis dere ønsker det, kjører vi til det offisielle minnesmerket for Berlin-muren i Bernauerstrasse hvor en del av den originale muren med omgivelser er bevart. Her er mye av historien om delingen av Berlin dokumentert.
Mat på restaurant/kafé. Det blir mulighet for en spasertur i byen. Vi reiser fra Berlin kl. 1700. Vi kjører videre til Spornitz. Mat og overnatting.

7.   DAG SPORNITZ - HIRTSHALS - KRISTIANSAND
Frokost på hotellet. Vi reiser kl. 0800 til Hirtshals. Avgang med Color Line kl. 2045 med ankomst Kristiansand kl. 2400.

På transportetappene vil det legges inn pauser iht lovpålagt kjøre/hviletid for sjåføren.

OBS! Programmet er et utgangspunkt. Når vi er enige om det endelige innholdet gjøres tilbudet om til en avtale som signeres. Tidene som er oppgitt er veiledende og kan avvike som følge av trafikale forhold, museenes åpningstider etc.

************************************************************

 

GRUNNPRIS ved min. 45 deltakere pr. buss kr 6 390,-(pris 2020)

For grupper under 45 personer blir grunnprisen høyere, men vi kan forsøke å sette dere sammen med en annen gruppe for å oppnå rimeligste pris. Oppgitt pris gjelder for angitt år. Dersom reisen skal gjennomføres et senere år, vil prisen for det aktuelle året være gjeldende.
Akseptfrist for tilbudet er seks måneder før avreise.

Grunnprisen inkluderer:

Buss og sjåfør i 7 dager
Ferje Kristiansand-Hirtshals t/r
6 Overnattinger på i fleresengsrom
6 Frokoster
8 Måltider
Inngang og guide i Auschwitz/Birkenau med 3 ½ eller 6 timers omvisning *
Inngang og guide i Saltgruvene *
Veiskatter
Reiseleder
Folklore
Stasi fengsel (forbehold om kapasitet)

1 gratis lærer pr. klasse (grunnpris).
(Dersom lærer ikke er med, kan dere få en gratis plass pr. 35 deltagere.)

* Pga. stor pågang i museene i høysesongen må vi ta forbehold om kapasitet.

Tillegg:

Rom:
Singelrom pr. person (hele turen) kr 2 250,- (forbehold om kapasitet)
Dobbeltrom pr. person (hele turen) kr 1 150,- (forbehold om kapasitet)

Color Line:
Utreise fredag og lørdag fra Kristiansand/Larvik kr 100,-
Retur søndag fra Hirtshals kr 100,-
Høysesong juli kr 100,-

Frokostbuffe Color Line
Frokostbuffé for ungdom kr 95,- for voksne kr 190,-
Anbefales å bestille tidlig og gjennom Aktive Fredsreiser.

Opphold i Tropical Islands pr. person kr 210,-

Reisevilkår, tidsfrister, avbestilingsregler, forbehold:

Dette kan dere leser mer om her:
Reisevilkår, tidsfrister, avbestillingsregler og forbehold