7 dagers tur Krakow - Berlin

Krakow

Krakow - Berlin
utreise Kristiansand

I hjertet av Europa

Krakow - Auschwitz/Birkenau -
Sachsenhausen - Saltgruvene i Wielizcka - Berlin - Stasifengselet er noe av det vi kan oppleve på denne turen.

1. DAG Kristiansand – Hirtshals - Spornitz
Vi reiser fra Kristiansand med Color Line kl. 0800 og ankommer Hirtshals kl. 1115. Reisen går videre til Spornitz. Mat og overnatting på hotell.

2. DAG Spornitz – Oswiecim
Frokost på hotellet. Vi samles i bussen og setter kursen mot Oswiecim. Stopp med mulighet for matkjøp underveis (ikke inkl.). Mat og overnatting på Centrum Dialogu.

3. DAG  Oswiecim – Krakow 
Vi spiser frokost før vi reiser til Auschwitz I Stamlager, hvor vi får en omvisning av en guide fra museet. Vi spiser brødmat i Centrum Dialogu, og reiser etter dette til Auschwitz II Birkenau. Her fortsetter vi guidingen. Gruppen får anledning til å legge ned blomster, og vi har et stille minutt ved monumentet, eller ved enden av togskinnene. Vi spiser middag og samles til temakveld sammen med tidsvitne, hvis vi har vært så heldige å få med oss et tidsvitne på turen. Kvelden bruker vi til ettertanke. Skriv gjerne ned tanker og følelser. Det er en fin måte å bearbeide inntrykkene på. Vi kjører til Krakow, hvor vi overnatter på hotell.

4. DAG Krakow
Etter frokost reiser vi til Wieliczka, hvor vi besøker de berømte saltgruvene, som står på UNESCOs liste over bevaringsverdige kulturminnesmerker. Derfra drar vi til Krakow sentrum. Her kan vi handle i den flotte, gamle markedshallen, som har et stort utvalg av fine sølvsmykker, ravsmykker, utskårne sjakkbrett, lokale håndarbeider, malerier, håndslepet krystall og mye mer. I Krakow kan du også finne gode og rimelige matsteder. Vi anbefaler en tur innom Mariakirken med sitt berømte alter, og et besøk på Wawel-borgen. Om kvelden blir det folklore med felles middag. En spesiell og fin opplevelse på turen. Vi overnatter på hotell.

5. DAG
Alternativ 1: Krakow – Berlin
Etter frokost reiser vi til Berlin. Stopp med mulighet for matkjøp underveis (ikke inkl.).
Mat og overnatting på hotell.
Alternativ 2: Krakow – Tropical Islands (Pristillegg)
Etter frokost reiser vi mot Berlin og Tropical Islands i Krausnick, 60 km syd for Berlin. Det er et ”tropisk paradis” med innsjøer, øyer strender, badevann med 30 grader. Her finnes bl.a. en 25 m høy vannrutsjebane, hvor en kan få en fart opp til 70 km/t. Regnskogen som har over 500 plantearter inneholder også en informasjons sti.
Vi spiser mat og overnatter i telt inne i Tropical Islands. Ta med badetøy, håndkle og lakenpose/dynetrekk. Husk å drikke mye vann.

6. DAG
Alternativ 1:
Berlin/ Tropical Islands – Oranienburg – Fürstenberg - Spornitz
Etter frokost reiser vi til KZ Sachsenhausen. De fleste forhenv ærende norske fanger har sittet i denne leiren. Reisen går videre til Fürstenberg, hvor vi spiser. Etter mat blir det en omvisning i kvinneleiren KZ Ravensbrück.
Vi kjører videre til Spornitz. Mat og overnatting på hotell.

Alternativ 2: Tropical Island/Berlin – Berlin - Spornitz
Etter frokost reiser vi til Berlin. Vi besøker Stasi fengselet, som viser hvordan Stasi opererte under kommunisttiden. Det blir bussightseeing der vi kjører Unter den Linden, forbi Brandenburger Tor og Riksdagen. Hvis dere ønsker, kjører vi til ”Gedenkstätte Berliner Mauer”, et dokumentasjonssentrum og det offisielle minnesmerket for Berlin-muren. Mat på restaurant/kafé. Det blir mulighet for en spasertur i byen. Vi reiser fra Berlin kl. 1700. Vi kjører videre til Spornitz. Mat og overnatting på hotell.

7. DAG Spornitz – Hirtshals - Kristiansand
Frokost på hotellet. Vi reiser kl. 0800 til Hirtshals. Avgang med Color Line kl. 2045 med ankomst Kristiansand kl. 2400.

Vi forbeholder oss retten til forandring i programmet inkl. bytte av hotell, ferje, buss og reiseleder.

 

Grunnpris for grupper ved min. 45 deltagere per buss kr 5 550,-(pris 2017)

For grupper under 45 personer blir grunnprisen høyere, men vi kan forsøke å sette dere sammen med en annen gruppe for å oppnå rimeligste pris.

Forbehold om prisøkning ved valutaendringer og prisstigninger.

Grunnprisen inkluderer:
Buss og sjåfør i 7 dager
Ferje Kristiansand-Hirtshals t/r
6 (5) Overnattinger på hotell i fleresengsrom (1 overnatting Tropical Islands)
6 Frokoster
7 Måltider
Inngang og guide i Auschwitz/Birkenau (forbehold om kapasitet)
Inngangr og guide i saltgruvene (forbehold om kapasistet)
Veiskatter
Reiseleder
Folklore
Stasi fengsel (forbehold om kapasitet)

Rom tillegg:
Singelrom pr. person (hele turen) kr 1 500,- (forbehold om kapasitet)
Dobbeltrom pr. person (hele turen) kr 600,- (forbehold om kapasitet)

Tillegg helg Color Line
Utreise fredag og lørdag fra Kristiansand kr 100,-
Retur søndag fra Hirtshals kr 100,-
Høysesong juli kr 100,-

Tillegg utreise med Color Line (anbefales å bestille tidlig):
Frokostbuffé for ungdom kr 75,- for voksne kr 150,-
– Anbefales å bestille tidlig og gjennom Aktive Fredsreiser.

Tillegg opphold i Tropical Islands kr 210,- pr. person

Buss:
Våre bussturer starter og slutter i Oslo eller Kristiansand. Dersom gruppen vil bli hentet på andre steder kommer det en hentepris i tillegg. Hentepris avhenger av bussens størrelse og avstand til hentested. Henteprisen som oppgis dekker ikke passasjerbilletter på ferjer innenlands. Dette kommer i tillegg og må betales av gruppen selv på eventuelle ferjer.
Dersom en gruppe ønsker flere seter i bussen enn nødvendig kan det komme på et tillegg. F.eks. er tillegget for bruk av en dobbeltdekker som ikke er nødvendig
kr 2 300,- pr. døgn

Tidsvitne:
For grupper som får tidsvitne, dekker Aktive Fredsreiser utgiftene.

Reisevilkår:
På grunn av våre leverandørers salgsbetingelser, er våre regler for avbestilling avvikende i forhold til normalreglene i Alminnelige vilkår for pakkereiser.
www.aktive-fredsreiser.no/vilkaar.htm

Viktige tidsfrister:
Avtalen mellom oss og kunden er bindene for begge parter når bestillingen er bekreftet av oss.
Depositumet på kr 500 pr deltager må betales senest 3 måneder før turen. Hovedfaktura forfaller 35 dager før turen.
Deltagerliste med fødselsår (ikke dato) fordelt i flersengsrom må vi ha senest 10 uker før turen. Skjemaet kan hentes på vår hjemmeside www.aktive-fredsreiser.no/rom_lugarskjema.htm . Av denne listen skal det også fremgå hvis noen vil ha singel-/dobbeltrom. Hvis det er matallergi/mathensyn må denne listen brukes www.aktive-fredsreiser.no/allergiskjema.htm.
Ved endringer av lister senere enn 35 dager før avreise er det administrasjonsgebyr på kr 200.- pr. endring.

Avbestillingsregler:
Ved avbestilling innen 60 dager før avreise, betales et administrasjonsgebyr på kr 200,- pr. pers. Ved avbestilling mellom 59 – 35 dager før avreise, betales et beløp tilsvarende depositum på turen – ved avbestilling 34 -15 dager før avreise belastes 50 % av turprisen. Ved avbestilling 14 – 0 dager før avreise/ ved manglende oppmøte/ ved manglende pass e.l. – tilbakeholdes 100 % av turprisen.