8 dagers tur Majdanek, Warszawa og Berlin

Brakker

Majdanek - Warszawa - Berlin
utreise Oslo

I hjertet av Europa

Krakow - Stutthof - Warszawa - Ulvehiet - Majdanek - Berlin - Stasifengselet - Sachsenhausen - Ravensbrück er noe av det vi kan oppleve på denne turen.

1. DAG Oslo - Karlskrona
Vi reiser fra Oslo Bussterminal kl. 0900. Det blir en kort stopp på Håby, med mulighet for å kjøpe lunsj for de som ikke har med matpakker. Vi kjører så videre til Varberg, hvor det blir servering av middag. Annen drikke enn vann til maten kjøpes selv. Vi reiser videre til Karlskrona og tar Stena Line kl. 2000 til Gdynia i Polen. Det serveres kveldsmat om bord. Etter hyggelig samvær, er det innkvartering i 4-sengs lugarer.

2. DAG Gdynia - Gdansk
Etter frokost ankommer vi kl. 0730 Gdynia. Vi reiser til Gdansk hvor vi besøker Solidaritetsmonumentet og Westerplatte som var åstedet for starten på 2 Verdenskrig. Etter lunsj besøker vi KZ Stutthof. Mat og overnatting i Gdansk.

3. DAG Gdansk- Ketrzyn - Warszawa
Vi spiser frokost før vi setter kursen mot Ketrzyn og Ulvehiet (Wolfsschanze). Deretter går turen videre til Polens hovedstad Warszawa hvor vi spiser middag og overnatter på hotell.

4. DAG Warszawa - Majdanek - Warszawa
Etter frokost reiser vi til konsentrasjonsleiren Majdanek hvor vi får omvisning med lokal guide. Ettermiddagen er til fri disposisjon i Warszawa. Middag og overnatting på hotell

5. DAG
Alternativ 1: Warszawa – Berlin
Etter frokost reiser vi til Berlin. Stopp med mulighet for matkjøp underveis (ikke inkl.). Mat og overnatting på hotellet.
Alternativ 2: Warszawa – Tropical Islands (Tillegg i pris)
Etter frokost reiser vi mot Berlin og Tropical Islands i Krausnick, 60 km syd for Berlin. Det er et ”tropisk paradis” med innsjøer, øyer, strender, badevann med 30 grader. Her finnes bl.a. en 25 m høy vannrutsjebane hvor en kan få en fart opptil 70 km/t. Regnskogen som har over 500 plantearter inneholder også en informasjons sti. Vi spiser kveldsmat og overnatter i telt inne i Tropical Islands. Ta med badetøy, håndkle og lakenpose/dynetrekk. Husk å drikke mye vann.

6. DAG Berlin/Tropical Islands – Berlin
Etter frokost reiser vi mot Berlin. Vi besøker Stasi fengselet som viser hvordan Stasi opererte under kommunisttiden. Det blir en bussightseeing i Berlin sentrum, der vi kjører Unter den Linden, forbi Brandenburger Tor og Riksdagen. Hvis dere ønsker, kjører vi til ”Gedenkstätte Berliner Mauer”, et dokumentasjonssentrum og det offisielle minnesmerket for Berlin-muren.
Mat på restaurant eller hotellet. Det blir mulighet for en spasertur på i byen. Overnatting på hotell i Berlin.

7. DAG Berlin – Oranienburg - Fürstenberg - Rostock
Etter frokost reiser vi til KZ Sachsenhausen. De fleste forhenværende norske fanger har sittet i denne leiren. Reisen går videre til Fürstenberg, hvor vi spiser middag. Etter middagen blir det en omvisning i kvinneleiren KZ Ravensbrück. Vi kjører videre til Rostock, hvor vi går om bord i ferjen til Trelleborg med avgang kl. 2300. Etter kveldsmat overnatter vi i 4-sengs lugarer.

8. DAG Trelleborg – Oslo
Frokost spiser vi om bord før ankomst Trelleborg kl. 0700. Middag på Håby. Vi ankommer Oslo Bussterminal ca. kl. 1700.

Vi forbeholder oss retten til forandring i programmet inkl. bytte av reiseleder, hotell, buss og ferje.

 

 

Grunnpris for grupper ved min. 45 deltagere per buss
kr 5 790,-
(pris 2018)

For grupper under 45 personer blir grunnprisen høyere, men vi kan forsøke å sette dere sammen med en annen gruppe for å oppnå rimeligste pris.

Forbehold om prisøkning ved valutaendringer og uforutsette prisstigninger.

Grunnprisen inkluderer:
Buss og sjåfør i 8 dager
Ferje t/r i 4-sengs innvendige lugarer
5 Overnattinger på hotell i flersengsrom
7 Frokoster
10 Måltider
Folklore
Inngang og guide i Majdanek
Inngang og guide i Ulvehiet
Inngang og guide i Stutthof
Veiskatter
Reiseleder
Guide i Stasi fengsel (forbehold om kapasitet)

1 gratis lærer pr. klasse (grunnpris) - søknadskjema på vår hjemmeside

Lugar tillegg:
Singellugar t/r kr 1 200,- (forbehold om kapasitet)
Dobbellugar pr. person t/r kr 600,- (forbehold om kapasitet)
4-sengs lugar - om ikke den 4. sengen blir fylt opp, tilkommer det et pristillegg på kr 350,- (t/r)

Rom tillegg:
Singelrom pr. person (hele turen) kr 1 500,- (forbehold om kapasitet)
Dobbeltrom pr. person (hele turen) kr 800,- (forbehold om kapasitet)

Tillegg Tropical Islands kr 210,- pr. person

Buss:
Våre bussturer starter og slutter i Oslo eller Kristiansand. Dersom gruppen vil bli hentet på andre steder kommer det en hentepris i tillegg. Hentepris avhenger av bussens størrelse og avstand til hentested. Henteprisen som oppgis dekker ikke passasjerbilletter på ferjer innenlands. Dette kommer i tillegg og må betales av gruppen selv på eventuelle ferjer.
Dersom en gruppe ønsker flere seter i bussen enn nødvendig kan det komme på et tillegg. F.eks. er tillegget for bruk av en dobbeltdekker som ikke er nødvendig
kr 2 300,- pr. døgn

Reisevilkår:
På grunn av våre leverandørers salgsbetingelser, er våre regler for avbestilling avvikende i forhold til normalreglene i Alminnelige vilkår for pakkereiser.
www.aktive-fredsreiser.no/vilkaar.htm

Viktige tidsfrister:
Avtalen mellom oss og kunden er bindende for begge parter når depositum er betalt.
Depositumet på kr 500 pr deltager må betales senest 3 måneder før turen. Hovedfaktura forfaller 35 dager før turen.
Deltagerliste med fødselsår (ikke dato) fordelt i flersengsrom må vi ha senest 10 uker før turen. Skjemaet kan hentes på vår hjemmeside www.aktive-fredsreiser.no/rom_lugarskjema.htm . Av denne listen skal det også fremgå hvis noen vil ha singel-/dobbeltrom. Hvis det er matallergi/mathensyn må denne listen brukes www.aktive-fredsreiser.no/allergiskjema.htm .
Ved endringer av lister senere enn 35 dager før avreise er det administrasjonsgebyr på kr 200.- pr. endring. 8 dager før turen er det ikke mulig å gjøre endringer.

Avbestillingsregler:
Ved avbestilling innen 60 dager før avreise, betales et administrasjonsgebyr på kr 200,- pr. pers. Ved avbestilling mellom 59 – 35 dager før avreise, betales et beløp tilsvarende depositum på turen – ved avbestilling 34 -15 dager før avreise belastes 50 % av turprisen. Ved avbestilling 14 – 0 dager før avreise/ ved manglende oppmøte/ ved manglende pass e.l. – tilbakeholdes 100 % av turprisen.