Buss eller fly? Buss er best!

Aktive fredsreiser får iblant forespørsler om det er mulig å reise med fly ned til kontinentet på skoletur istedenfor med buss.

Å ta fly er selvsagt ingen umulighet, men vi anbefaler sterkt å ta buss.


Buss er best!Timene i bussen går mye fortere enn mange tror og reisen er en fantastisk opplevelse i seg selv. Det å se skiftende landskaper og oppleve bosetting og byer som er annerledes enn det vante, er fascinerende. Våre dyktige reiseledere kommenterer også stedene som passeres og formidler interessant historisk og nåtidige kunnskap. Det blir også tid til anekdoter, dikt og fortellinger, samt litt menneskerettighets-kunnskap og film. Alt dette gjør at timene på bussen slettes ikke oppfattes som ensformige, men tvert imot blir fylte med informasjon, refleksjon og samtale.

Videre må ikke det sosiale aspektet undervurderes. Aktive Fredsreisers erfaring er at fellesskapet mellom deltakerne blir mye sterkere på en busstur enn dersom man velger å fly. De unge bruker tiden til å kose seg og prate med hverandre. Det å skape samhold og vennskap er som regel en viktig motivasjon for skoleklassenes beslutning om å reise. Ofte er ungdommenes kommentar etter endt tur nettopp denne: − Jeg hadde trodd at bussturen skulle bli kjedelig, men timene bare gikk som en røyk!

Vi pleier å si at den beste turen vi har er en åtte-dagers tur, der man i tillegg til konsentrasjonsleirene også besøker vakre Krakow i Polen samt den tyske hovedstaden Berlin. Denne reisen har en god balanse både når det gjelder varighet og tematikk.

Avslutningsvis taler også hensynet til miljøet for bussturene. En bussreise forurenser mye mindre enn fly! Men for de som ønsker det, arrangerer vi selvfølgelig også flyreiser.