Forsiden - Et arrangement til ettertankeKontakt oss

Aktive Fredsreiser
Fredshuset,
Kranvn 4B,
4950 Risør

tlf 371 53 900
mob 95 23 81 99

Send epost til ossEt arrangement til ettertanke

Av Bjørn Egil Olsen

"Det arbeidet dere gjør i Sutukoba og Wuli-distriktet i Gambia er av overodnet betydning for en god utvikling i et av verdens fattigste land. Skolegang og utdannelse er selve grunnlaget for et lands eksistens"

Andreas SteigenOrdene ble uttalt under hovedforedraget på Sutukoba/Gambia kvelden i Fredshuset av rektor for universitetet i Gambia. Rektor Andreas Steigen, som ganske riktig er norsk, hadde mange lovord om det arbeidet som Sutukobas venner og Aktive Fredsreiser driver med i Risør. Steigen holdt et inspirerende og friskt foredrag om sitt møte med universitetet i Gambia og myter som måtte fordrives. Steigen er ansatt for to år og har som oppdrag å få universitetet på fote og anerkjent som et godt universitet i verdensmålestokk. Noe han, med nord-norsk friskhet, mente han var i stand til.

Kr 250.000 fra Aktive Fredsreiser

Men det er en jobb å gjøre, for som han selv sa det. "Jeg trodde jeg kom for å drive et universitet, men må bygge det i stedet" Og det er man i gang med. Med sponsorer og støtte fra mange hold iverden, blant annet med støtte på kr 250 000,- fra Aktive Fredsreiser øremerket en digital avdeling, er rektor rimelig sikker på å klare det.
Mannen er og antagelig den eneste rektor iverden med direktekontakt med presidenten i landet, og vet å bruke den.

Kjøpte murstein

Over 50 mennesker var i Fredshuset denne fredagskvelden, og det ble etterpå servert gambisk gryte. I tillegg kjøpte de fremmøtte murstein til universitetet for over kr 6000,

Ble du nyskjerrig?

Følg med i bygge prosessen les mer Aktive Fredsreiser bygger Fredshus i Gambia