Ny spennende bok fra Aktive Fredsforlag

BokomslagAktive Fredsforlag gir nå ut boken "Angitt av mamma" en biografi om vårt tidsvitne Maria (Schwartz) Gabrielsen. Boka er skrevet av Oddvar Schjølberg, og er historien om Maria og hennes dramatiske barneår og oppvekst i et nazistisk Wien.

Hun får barndommen brutalt ødelagt da hennes mor angir sin egen ektemann og barnas far til Gestapo. Resultatet var at han ble sendt til gasskammeret i Auschwitz. Deretter angir hun sine egne barn, og Maria og hennes seks søsken blir sendt til konsentrasjonsleiren Therezienstadt. Mot alle odds - Maria og alle hennes søsken overlevde.

 

Maria GabrieldsenHun kom til Norge sammen med 60 barn fra Østerike i 1947, og for første gang følte hun seg trygg. Hun fikk norske pleieforeldre som gjorde sitt ytterste for å gi henne en god opvekst, hun gikk på norsk skole, og ble etter hvert norsk statsborger.

Tross sin ødelagte bandom er Maria i dag travelt opptatt som tidsvitne for Aktive Fredsreiser, og hun bruker sine vonde opplevelser til å formidle budskapet om viktigheten av å stoppe mobbing. Men også å påpeke hver enkelts ansvar til å sette foten ned mot nynazisme og menneskeforakt.

Oddvar SchjølbergMaria Gabrielsen og Helga Arntzen har sammen med forfatteren Oddvar Schjølberg deltatt på forskjellige pressekonferanser og skolebesøk

Bilder: Forfatter Oddvar Schjølberg