Arkiv 2008

Bli FN-blogger!

FN ungdom logoFN-sambandet søker nå nye bloggere til sitt ungdomspanel. Aktive Fredsreiser oppfordrer sine lesere mellom 15 – 20  år, som ønsker  å være ekstra oppdatert og en mulighet til å ytre sine meninger, om å søke innen 5. januar 2009.

18.12.08

En historie fra Øst-Tyskland og Stasitiden

Mike på StasifengsletHistorien er fortalt av Mike Fröhnel, omviser og tidligere fange i Stasifengselet. Å høre Mikes historie er en av de tingene som gjør sterkt inntrykk på ungdommene som reiser med Aktive Fredsreiser. Her er forteller han historien sin på Aktive Fredsreiser reiseledersamling i Fredshuset
En historie fra Øst-Tyskland og Stasitiden
18.12.08

Forsoningsprisen til Elias Akselsen

Elias AkselsenElias Akselsen minnet oss om en lite verdig kapittel i vår nære historie da han mottok Blanche Majors forsoningspris på lørdag. Han får prisen for innsatsen han har gjort som brobygger mellom tatere og det norske samfunn..
Pressemelding -Forsoningsprisen til Elias Akselsen
Aust Agder Blad 06.12.08

09.12.08

Den internasjonale menneskerettighetsdagen

FN logoDen 10. desember 1948 ble FNs Verdenserklæring om menneskerettighetene vedtatt, og dagen har vært en internasjonal merkedag siden 1950. I år markeres 60 års dagen for signeringen av menneskerettighets-erklæringen, og jubileet har blitt feiret gjennom hele året, over hele verden.
Den internasjonale menneskerettighetsdagen

08.12.08

Vi takker for gave fra Eidsberg ungdomsskole

Murstein til bygging av IT bygg i GambiaEidsberg ungd.skole var på tur med Aktive Fredsreiser på Polen tur i 2008. De har gitt kr. 5 000,- i gave til arbeidet i Gambia. Pengene vil bli brukt til IT bygget som er meget tiltrengt gave til den gambiske stat og universitetet i Gambia. Vi takker for denne gaven som kommer mange mennesker til gode.
Byggingen av IT bygget kan følges på Sutukobas Venners nettside.
08.12.08

Sport for fred og forsoning

Anders HasselgårdSport kan skape fred og forsoning mellom mennesker som lever i krig og konflikt. Det er temaet for den tidligere eliteseriespilleren i fotball og forskeren Anders Hasselgård i Anders Hasselgård vil holde hovedforedrag under utdelingen av Blanche Majors Forsoningspris lørdag 6. desember. Det er Aktive Fredsreiser som har invitert Hasselgård til Risør.
Pressemelding - Sport for fred og forsoning

02.12.08

Momodou Jain vender tilbake til Bergen!

Momodou JainMomodou Jain skal i løpet av våren 2009 fylle en 20 % stilling som førsteamanuensis ved universitetet i Bergen. Her skal han opprettholde sitt forhold til sitt forskningsfelt og sitt forskningskollegium.
Momodou Jain vender tilbake til Bergen!

26.11.08

Nekrolog Helge Norseth

Helge NorsethHelge Norseth flyttet til Oslo som ungdom, sammen med familien. Som 17 åring blir han aktivt med i motstandskampen mot Nazismen. En kamp som kostet ham ganske nøyaktig ett tusen, ett hundre og femten dager i tyske konsentrasjonsleirer. Dette satte sine spor.
Nekrolog Helge Norseth
25.11.2008

25. november - Internasjonal dag mot vold mot kvinner

Jente i KambodsjaVold mot kvinner er et alvorlig internasjonalt problem, og den 25. november er den internasjonale dagen mot vold mot kvinner. I den anledning viet fredsklubben, Active for Peace, hele sitt novembernyhetsbrev til tematikken. Les nyhetsbrevet her. Les også om dagen på FN-sambandets sider.
Internasjonal dag mot vold mot kvinner

25.11.08

10. trinn på reise for fred

rose i vannetNannestad ungdomsskole har reist på hele tre turer med Aktive Fredsreiser denne høsten og de rapporterer om stort utbytte, både faglig og sosialt: ”De fleste lærte mye på turen, og innså mye du ikke greier å se når du sitter på skolebenken og leser en bok”. Les hele reiseskildringen av elev Lise Elisabeth Johannesen her:
10. trinn på reise for fred (pdf)
21.11.08

"I'll see you in LIVERPOOL"

Liverpool”I’ll see you in LIVERPOOL”
Dette var hilsenen de norske sjøfolkene brukte når de skiltes for å legge ut på en ny seilas. I mai 2008 arrangerte Aktive Fredsreiser en tur til Liverpool, en fotballtur og en minnetur for de norske sjøfolk som satte livet på spill i Atlanterhavet under 2. verdenskrig. Les den spennende artikkelen av Sidsel van der Hagen, som for øvrig er datter av sjømannspresten Alf van der Hagen, som nevnes i teksten.
"I'll see you in LIVERPOOL"
12.11.08

70 år siden Krystallnatten

Knuste glassDenne helgen var det 70 år siden Krystallnatten, natten mellom 9. og 10. november 1938, da jødeforfølgelsen for alvor ble intensivert i Nazi-Tyskland. 10. november var fortauene fulle av knust glass fra de jødiske forretningene, og dette var grunnen til at denne forfølgelsen fikk dette navnet. Rundt om i Norge og Europa blir denne dagen markert.
10.11.08

Kulturpris tildeles Bjørn Robstad

Bjørn RobstadBjørn Robstad (reiseleder hos Aktive Fredsreiser) har blitt hedret med Vennesla kommunes kulturpris. Prisen er en statuett og en gavesjekk på kr. 10000,-. Det er kommunens levekårsutvalg som har bestemt at Bjørn skal hedres med kulturprisen for 2008. I begrunnelsen heter det at han har et bredt og dypt engasjement i bygdas kulturliv. Vi i Aktive Fredsreiser ønsker å gratulere!
06.11.08

Benjaminprisen 2008

Benjaminprisen 2008Jobber skolen din aktivt mot rasisme og diskriminering? Meld skolen din på konkurransen om å vinne 100 000 kroner og en byste av Benjamin Hermansen. Frist for påmelding er 10. desember.
Benjaminprisen 2008
03.11.08

FN og de internasjonale rettigheter

Lillian HjortDe moderne internasjonale menneskerettighetene så dagens lys i FN (De Forente Nasjoner) i 1948, da Verdenserklæringen ble vedtatt. Først da ble menneskerettighetene universelle, det vil si at de gjelder for alle mennesker over hele verden. Les talen som Lillian Hjorth, daglig leder ved Menneskerettighets- akademiet, holdt på Buchenwaldsforeningens årsmøte på selveste FN-dagen 24. oktober.
FN og de internasjonale rettigheter
30.10.08

FN dagen 24. oktober 2008

FN-dagenFN ble stiftet den 24. oktober 1945 med inngåelse av FN-pakten. Navnet United Nationas – De Forente Nasjoner - ble foreslått av USAs president Franklin D. Roosevelt. FN-dagen markeres verden over med møter, diskusjoner og utstillinger som skal belyse FNs arbeid.
FN dagen 24. oktober 2008
23.10.08

En annen verden nytter

GlobaliseringAktive Fredsreiser oppfordrer alle til å delta på årets Globaliseringskonferanse i Oslo fra 6. – 9. november. Dette er en unik møteplass og kanskje årets største begivenhet for deg som vil forstå og forandre verden!
En annen verden nytter
17.10.08

Aktive Fredsreiser gratulerer en fredsbygger med fredsprisen!

Matti AhtisaariEtter uker med spekulasjoner rundt hvem som er den heldige vinneren av Nobels Fredspris 2008 er det endelig klart. Prisen går til en representant for fredsbyggertradisjonen og til den solide og sindige finske diplomaten, Martti Ahtisaari, for hans uendelige arbeid for fred og forsoning.
Aktive Fredsreiser gratulerer en fredsbygger med fredsprisen!
10.10.08

Skrev dikt etter besøk i fangeleir

Rose ved RavensbrückVi har fått tilsendt ett par dikt som ble skrevet etter besøk i Ravensbrück og Auschwitz. Gutten som har skrevet dette er 15 år og synes det er greit å få ut inntrykkene og følelesene gjennom skrive ned tankene sine som dikt.
Les SS-soldat og Ravensbrück
08.10.2008

FNs internasjonale barnedag – 6. oktober 2008

FNs internasjonale barnedagI 1954 bestemte FN at alle land, hvert år, skal markere barnas dag. Dato’en for dagen varierer fra land til land og Norge markerer barnas dag første mandag i oktober hvert år. I år feirer Norge sin universelle barnedag 6. oktober.
FNs internasjonale barnedag
03.10.08

En minnedag for fred og ikke-vold

GandhiMahatma Gandhi var indisk statsleder, filosof og fredsaktivist. Han viste at det var mulig å engasjere seg og kjempe for viktige saker uten å bruke vold. Gandhis fødselsdag 2. oktober markeres over hele verden som en minnedag for fred og ikke-vold.
En minnedag for fred og ikke-vold
01.10.08

Kambodsjafeber hos Aktive Fredsreiser!

Killing FieldsI forkant av Aktive Fredsreisers tematur til Kambodsja, jobbes det med forberedelser og rekruttering av enda flere turdeltakere. To arrangementer som omhandler Kambodsja og landets historie står for tur den kommende uken. Arrangementene er åpne for alle, både de som allerede har bestemt seg for å delta på reisen, for de som fortsatt lurer på om de skal delta og for de som er spesielt interessert i Kambodsja og Asia.
Kambodsjafeber hos Aktive Fredsreiser
22.09.08

Eplekarten i Ravensbrück!

Eplekarten i RavensbrückAktive Fredsforlag har gitt ut en ny bok, om Magnhild Braten, ungjenta som helt uskyldig var på feil sted til feil tid. Noe som resulterte i over to års opphold i Hitlers leirer og fengsler. Med egne øyne fikk hun se nazismens onde vesen, og hun ble fange nummer 24141 i den fryktede kvinneleiren Ranvensbrück i Tyskland. Boken kan bestilles her
Les stykket i Moss avis 17.09.08 og se
NRK Nett-TV 16.09.08 (starter 10.05 min)
22.09.08

Gandhi gjenoppstår i Risør

Besøk fra IndiaMahatma Gandhi var en fredsaktivist og filosof som har stor appell til ungdom i dag. Det mener Aktive Fredsreiser i Risør. Med indisk hjelp skal Gandhis tanker formidles til ungdom og voksne som er opptatt av de store utfordringene i verden.
Gandhi gjenoppstår i Risør
19.09.08

Bli med å plant for fred!

PlantedagI samarbeid med Risør Kommune, ved bygartner Synnøve Lunner, arrangerer Aktive Fredsreiser en plantedag i Fredsparken, lørdag 20. sept. På denne måten markeres to viktige dager, nemlig både den Internasjonale Fredsdagen den 21. september og høsttakkefesten den 22. september.
Bli med å plant for fred!
10.09.08

Tilbakemelding fra Romaniaturen

RomaniaNysgjerrighet, lidenskap for å reise, og et ønske om å skjønne hvordan en kommunistisk fortid har preget et land og et folk, og sist men ikke minst, et sterkt ønske om å lære noe mens man er på reise, det er noen av årsakene til at 28 forventningsfulle deltaker ble med Aktive Fredsreiser sin første tur til Romania i august i år.
Tilbakemelding fra Romania
09.09.08

Aktive Fredsreiser takker for mursteinsgaver!

Gavesjekk fra SporveieneI anledningen Aktive Fredsreisers 10 års jubileum valgte vi å ønske oss murstein framfor blomster. Ønsket ble tatt seriøst med bidrag fra både bedrifter og privatpersoner.
Aktive Fredsreiser takke for mursteinsgaver!
25.08.08

Bi med Aktive Fredsreiser på tur til Kambodsja i vinter!

Ankor Wat For andre gang arrangerer Aktive Fredsreiser en dokumentasjonsreise til Kambodsja. I år er avreise fra Gardermoen satt til 19. november og reisen varer i 12 dager. Nytt fra i fjor er at reisen avsluttes med solfylte dager på Kambodsjas nydelige strender.
På tur til Kambodsja i vinter!
22.08.08

Aktive Fredsdager i Fredsparken

Folkefest i FredsparkenAlt stemte når Aktive Fredsreiser feiret sitt 10 års jubileum i Risør 16. og 17. august. Solen skinte, musikken svingte og alle bidragene fra scenen inspirerte til videre arbeid. I tillegg hadde flere hundre, kanskje tusen risørfolk tatt veien til Tjenna for å overvære åpningen av Fredsparken.
Aktive Fredsdager i Fredsparken
18.08.08

Edvard Hauff får prisen "Fangenes Testament"

Edvard Hauff- Jeg ble både overrasket og glad da jeg fikk beskjeden om at jeg skulle motta prisen ”Fangenes Testament” ved Aktive Fredsreisers fredsdager i Risør, sier psykiateren Edvard Hauff. Lørdag 16. august mottar han prisen i den nye Fredsparken i Risør.
Edvard Hauff får prisen Fangenes Testament
*
14.08.08

Kreativ innsamling av penger til skoletur

Elever fra RisørDet er stadig flere måter å tenke kreativt på rundt innsamling av penger til klassekassen i forbindelse med skoletur. 8. trinnet ved Risør Ungdomsskole arrangerte tegne-konkurranse, og vinnertegningen ble trykket på hvite t-skjorter. T-skjortene selges til inntekt til skoletur.
Kreativ innsamling av penger til skoletur
08.08.08

Fredsdager i Risør 16. og 17. august

FredshusetAktive Fredsreiser feirer 10 års jubileum med Aktive Fredsdager i Risør helgen 16. og 17. august. Fredsparken, som Aktive Fredsreiser har gitt i gave til byen, avdukes og det blir konsert ved The Betales. Prisen Fangenes Testament tildeles psykiater Edvard Hauff. 
Pressemelding - Fredsdager i Risør
Pressemelding - Fangenes Testament 2006 til Edvard Hauff
07.08.08

Gi oss en murstein isteden for blomster

Murstein til universitet i GambiaI år feirer Aktive Fredsreiser sitt 10-års jubileum. Vi ønsker oss en helt spesiell gave fra deg. Murstein står på toppen av vår ønskeliste.
Gi oss en murstein isteden for blomster
27.06.08

Aktive Fredsreiser 10 år

FredshusetAktive Fredsreiser feirer sitt 10-årsjubileum i Risør 16. og 17. august. Da blir det åpning av Fredspark på Tjenna, musikk og fest på Risør Torv og Aktive fredsdager med utdeling av prisen ”Fangenes testament”
Aktive Fredsreiser 10 år
27.06.08

A Global Future

FlykningetjenestenEt fellesmøte for flyktningtjenesten i Aust- og Vest Agder blir holdt et par ganger i året. Denne gangen var det flyktningtjenesten i Risør Kommune som hadde ansvaret og de mente møtet passet godt i Fredshuset.
A Global Future
19.06.08

FNs dag mot barnearbeid 12. juni 2008
Barn skal gå på skole, ikke arbeide!

Noen barn faller utenforFNs dag mot barnearbeid fokuserer i år på at skolegang og utdanning er et av de viktigste virkemidlene i kampen mot barnearbeid.
FNs dag mot barnearbeid 12. juni 08
11.06.08

Fredspark på Tjenna i Risør!

Lekestativ i Fredsparken på Tjenna i RisørNå er det klart, formannskapet i Risør Kommune er enstemmig positive til gaven fra Aktive Fredsreiser. Det skal skapes en fredspark på Tjenna i Risør.
Fredspark på Tjenna i Risør
06.06.08

Verdens miljøverndag 5. juni

Miljøvern dagEn av vår tids viktigste utfordringer å øke kunnskapen om og interessen rundt miljøspørsmål. Kloden står overfor alvorlige klimaendringer og når naturen – selve livsgrunnlaget - er i endring må dette tas på største alvor. Aktive Fredsreiser oppfordrer derfor alle til å markere Verdens Miljøverndag 5. juni.
Verdens miljøverndag 5. juni

04.06.08

Kreativt etterarbeid ved Granly skole i Tønsberg

Utstilling45 elever fra 10. trinnet på Granly skole i Tønsberg ble fristilt til å oppleve og skape ved hjelp av alle sanser, på skoleturen til Polen og Tyskland med Aktive Fredsreiser.
Kreativt etterarbeide ved Granly skole
30.05.08

Matkrise og risprosjekt.

Ris planterAktive Fredsreiser har i lang tid arbeidet med et stort risprosjekt i Gambia. For tiden utvikles det rismarker så store som fotballbaner og som er beregnet på å mette 4000 mennesker. Den siste tidens matkriser viser hvor viktig dette prosjektet er, uttaler Helga Arntzen, daglig leder i Aktive Fredsreiser.
Matkrise og risprosjekt
23.05.08

Fullt hus under åpning av fotoutstilling i Fredshuset.

Fullt hus under åpning40 barn har tatt bilder fra livet i konsentrasjonsleirene nordøst i Thailand og inne i Burma. Dette skaper vandreutstillingen 40 barn – 40 kameraer som i disse dager vises i den nyoppussede tredje etasjen i Fredshuset i Risør.
Fullt hus under åpning av fotoutstilling
22.05.08

Menneskerettighetskurset

MenneskerettighetskursetAktive Fredsreiser har et flott menneskerettighetskurs på hjemmesider. De som tar dette kurset, får tilsendt et diplom. Det er spennende å se hvor mange som tar kurset, og det er ikke bare mennesker som bor her i Norge som tar det. Vi har i dag sendt et dipom helt ned til Guatemala. Anbefaler alle - ta kurset!!
Menneskerettighetskurset
19.05.08

Sutukoba landbruks- og utviklings forslag

Vannkanaler risfeltSutukoba er en landsby som ligger helt innerst i Gambia. Landsbyen har rundt 3000 innbyggere. Prosjektet går ut på å dyrke ris på et 400 hekter stort område. Per i dag har de nå klart et område på 12 hektar som skal gi ca 60 tonn med ris.
Sutukoba landbruks og utviklings forslag (engelsk version)
19.05.08

Revidert utviklingsbudsjett 2008

JordbrukDa regjeringen, 15. mai, presenterte det reviderte utviklingsbudsjettet for 2008, ble den møtt av kritikk fra flere hold.
Revidert utviklingsbudsjett 2008
16.05.08

Artikkelserie om tyskerjentene i Bergens Tidene

Helle AarnesAktive Fredsreiser gratulerer journalist, Helle Aarnes med "Den store journalistprisen". Helle Aarnes mottok prisen for sin artikkelserie om tyskerjentene, 7. mai 2009
Artikkelserie om tyskerjentene i Bergens Tidene.
09.05.08

Besøker vennskapsskole i Polen!

8. maiI vår reiser 33 elever fra Sand skole i Balsfjord til Polen for å besøke elever fra sin vennskapsskole. Vennskapsprosjektet er et resultat av at skolen siden 2005 har deltatt i et Comeniusprosjekt.
Besøker vennskapsskole i Polen!
09.05.08

Frigjøringsdagen 8. mai!

8. maiFlere steder rundt om i Europa blir det i dag minnemarkeringer i forbindelse med frigjøringsdagen 8. mai 1945 og slutten på naziregimet. I Norge ble dette også slutten på en fem år lang okkupasjon. Denne dagen er også av FN erklært som Minnedag for dem som mistet lisvet under 2. verdenskrig.
08.05.08

Felles klode - felles ansvar!

Felles klode - felles ansvarÅrets 1. mai parole oppfordrer oss alle til å løfte blikket og se de store sammenhengene. Utfordringene vi står ovenfor som enkeltmennesker kan ikke løses i det enkelte land av landenes respektive styringsmakter – de må løses i fellesskap. Dagens utfordringer er globale!
Felles klode - felles ansvar!
02.05.08

Afrikansk kulturnatt i Fredshuset!

Safia Y Abdi under KulturnattaArrangementet i Fredshuset ble en suksess ved årets Kulturnatt.
Ikke bare var vinneren av Blanche Majors forsoningspris 2007, Safia Y. Abdi, tilbake i Risør for anledningen, byens høvding, ordfører Knut Henning Thygesen, var også tilstede og fikk overrakt en gave fra høvdingen i Sutukoba.
Afrikansk kulturnatt i Fredshuset
24.04.08

Kulturnatta i Risør 18.04.08

Safia Y. AbdiVi lager afrikansk kveld fra kl. 17.30 - 20.00 iFredshuset. Det blir trommekonsert ved Safia Y. Abdi. Momodou Jain forteller om Gambia.
Kulturnatta 18. april 2008

"Vi har vært for godtroende"

Erik SolheimMed april måned 2008 kom 3. utgave av Bistandsaktuelt. På avisens 4. side møter leserne overskriften ”vi har bidratt til en korrupsjonskultur”. Denne typen overskrifter presenteres som oftest av bistandens kritikere, men nå er det utviklingsministeren selv som åpner for debatt. Han opprettholder at Norge skal fortsette å gi mest mulig til verdens fattigste, men at det vi gir skal gis mest mulig effektivt!
"Vi har vært for godtroende"

FNs tusenårsmål trues av globale utfordringer.

KambodsjaDet skjer stadig fremgang når det gjelder å innfri FNs tusenårsmål innen 2015. Siden starten i år 2000 har barnedødeligheten sunket med tre millioner barn per år, to millioner flere mennesker får behandling for AIDS og en million flere barn går på skole. Allikevel, halvveis i perioden fram mot 2015 trues målene av globale utfordringer.
FNs tusenårsmål trues..

Krigen om krigen.

NRK2 logoI dag er det 68 år siden Norge ble angrepet av Tyskland under den andre verdenskrig. NRK 2 markerer dagen ved å vie hele sin kveldssending til ulike sider av hendelsene 9. april 1940. De ønsker seerne vel møtt til temakvelden ”Krigen om krigen”.
Temakveld på NRK 2

Vær med å rydde miner!

Landminerammet barn KamibodsjaI anledning FNs dag for bevissthet om miner og minerydding 4. april oppfordrer Aktive Fredsreiser deg til å være med og
Rydde miner i Kambodsja.....
04.04.08

Ikke bare reflektere, men handle,

Helga Arntzen sier Helga Arntzen i et intervju til Fri tanke.
Intervjuet kan leses i sin helhet her.
"Ikke bare reflektere, men handle"
03.04.08

Våg å være medmenneske i kampen mot diskriminering

Å diskriminere vil si å behandle forskjellig, vanligvis i betydningen av å behandle noen mindre bra enn andre. Diskriminering av personer fordi de tilhører en annen ”rase” enn makthaverne, har foregått i stort omfang i de fleste samfunn opp gjennom historien.
Våg å være medmenneske..

03.04.08

Hør  ”Sånn er livet”

fra tirsdag 11. mars, hvor Kristin Moksnes er i samtale med Julius Paltiel.

Julius Paltiel døde 7. mars 2008

Julius PaltielJulius Paltiel fra Trondheim var en av de få norske jødene som overlevde utryddelsesleiren Auschwitz. 767 norske jøder ble sendt til dødsleirene, men bare 26 kom tilbake til Norge. Jeg møtte Julius Paltiel og hans kone Vera Kommissar ved flere anledninger....
Julius Palitel
09.03.2008

Kvinnedagen 2008 på Fredshuset

Kvinnedagen 2008Kvinnedagen 2008 ble i Risør markert på Fredshuset.

Det var foreningen for brystopererte og Røde Kors kvinnegruppe som stod for arrangementet og her kan du lese
Helga Arntzens appell.
08.03.08

Tyskland i dag

Det har vært en debatt om skoleturene til Polen og Tyskland i ulike aviser. Aktive Fredsreiser er uenige i den kritikken som er kommet. Våre reiseledere har et flott "kompendium" som er laget av reiseleder Morten Østenstad. I dette står det om Tyskland i dag, og dette formidler reiselederne til deltakerne på bussen.
Tyskland i dag - av Morten Østenstad
07.03.08

Fredsreiser - fortid og nåtid

Dagsavisens utenriksredaktør Erik Sagflaat bidrar i en interessant og pågående debatt når han i en kommentar 28. februar spør om skoleturene til Tyskland og Polen bare konsentrerer seg om fortidens gru i konsentrasjonsleirene og glemmer dagens Tyskland.
Fredsreiser - fortid og nåtid
04.03.08

Skoleturar kan halde fram
Av kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell, 12.02.08.

Bård Vegar SolhjellDen siste tida har det komme rapportar om at skular har avlyst skoleturar. Utdanningsdirektoratet sende i november i fjor eit brev til alle fylkeskommunane der det vart presisert at elevar eller deira føresette ikkje kan bli pålagde å dekkje kostnader som gjeld skuleturar. Mange oppfatta dette slik at alle former for pengar frå elevane til skuleturar no var ulovleg.
At noko skular no har sett seg nøydde til å avlyse skoleturar, gjer det viktig å understreke at frivillig betaling og andre pengetilskott til skuleturar som kjem alle elevane til gode, har vore, og er framleis lovlege.
Skoleturar kan halde fram
12.02.08

Hvis du fikk etterlate deg et budskap til menneskeheten. Hvilket?

Hands that shapes humanityFor de av dere som befinner dere i Oslo området innen 7. mars, sørg for å få med dere utstillingen: ”Hands That Shape Humanity”. Utstillingen ble åpnet av selveste Desmond Tutu 7. februar i Rådhusgalleriet.
Dette er en unik humanistisk utstilling som viser mennesker som har levd et liv utenom det vanlige, og deres filosofering rundt spørsmålet: Hvis du fikk etterlate deg et budskap til menneskeheten, hva skulle det være?
Utstillingen egner seg godt til bevisstgjøring og refleksjon i skolen, i forhold til temaer som miljø, utvikling og humanistiske verdier.
Hvis du fikk etterlate deg et budskap til menneskeheten, hvilket?
15.02.08

Hol kommune fullfinansierer turen!

Igjen har Hol ungdomsskole bestilt skoletur med Aktive Fredsreiser, og det spesielle med deres bestilling er at det er andre år på rad Hol Kommune fullfinansierer reisen, for både elever og lærere!
Hol kommune fullfinansierer turen
15.02.08

Skoleturer er lovlige

Bård Vegar SolhjellKunnskapsminister Bård Vegar Solhjell sier at han håper skoleledere, elever og foresatte fortsatt vil samarbeide for å arrangere skoleturer, som er en verdifull del av opplæringen. Han slår fast at skoleturer fremdeles er lovlige.
Skoleturer er lovlige
08.02.08

Workshop, kurs og foredrag

Aktive Fredsreiser tilbyr kurs, foredrag og workshops for skoler, lærere, ungdommer og foreldre. Våre kursledere er blant de ledende på sine felt både i Norge og internasjonalt. Alle våre kursledere kan også skreddersy kurs for organisasjoner, bedrifter og andre grupper.
Workshop, kurs og foredrag (pdf)
06.02.08

NYHET! Undervisningskoffert

UndervisningskoffertKnytt temaene for våre reiser opp mot kompetansemålene og innholdet i skolen!
Om du er mor, far, lærer eller elev - bruk vår digitale undervisningskoffert til å få gode råd, tips og ideer til hvordan du kan forberede deg og få mest utbytte av våre reiser.
Undervisningskoffert
01.02.08

Den internasjonale Holocaustdagen 27. januar

For Aktive Fredsreiser er det naturlig å markere Den internasjonale Holocaustdagen 27. januar. Det var på denne datoen i 1945 at fangene i de nazistiske konsentrasjons- og utryddelsesleirene Auschwitz og Birkenau ble frigitt.
Internasjonal Holocaustdag 27. januar
28.01.08

Informasjon om "gratisprinsippet"

Aktive Fredsreiser leser daglig innlegg fra ulike lokalaviser hvor både foreldre, lærere og elever ytrer sin frustrasjon i forhold til vanskeligheten av å arrangere skoletur i henhold til retningslinjene for“gratisprinsippet”.
Informasjon om "gratisprinsippet" (pdf)
15.01.08

Fjerning av landminer i Kambodsja

Store deler av Kambodsjas dyrkbare jord er minelagt. 80 % av kambodsjanere lever av jordbruk og mange er tvunget til å leve og dyrke jorden i minelagte områder. For NOK 80,- kan du være med på fjerne en landmine.
Det er til nå samlet inn kr. 21 700,-. Det vil si at 271 landminer er fjernet. Vi ønsker å takke alle som har kjøpt landminer.
14.01.08

Kåret til Topp 10 2007

Topp 10 logoHelga Arntzen er blant ti innvandrere som er kåret til Topp 10 prisen i 2007. Førstkommende mandag går den offisielle kåringen av stabelen i Oslo.
Helga kåret til Topp 10 - AAB 02.01.08
Jobber for fred - Dagbladet 30.12.07
Helga Arntzen's takketale
07.01.08

Byggingen av IT-bygning i Gambia

It-bygning i Gambia
Aktive Fredsreiser støtter byggingen av en IT-bygning
i regi av Universitetet i Gambia.
I den forbindelse er det mulig å støtte prosjektet
ved kjøp av mursteiner til 50 kroner stykket.

02.01.08