Afrikansk kulturnatt i Fredshuset!

Arrangementet i Fredshuset ble en suksess ved årets Kulturnatt. Ikke bare var vinneren av Blanche Majors forsoningspris 2007, Safia Y. Abdi, tilbake i Risør for anledningen, byens høvding, ordfører Knut Henning Thygesen, var også tilstede og fikk overrakt en gave fra høvdingen i Sutukoba.

Afrikanske rytmer

Safia Y AbdiArrangementet i Fredshuset ble en suksess ved årets Kulturnatt. Vinneren av Blanche Majors forsoningspris 2007, Safia Y. Abdi fra Somalia, var igjen tilbake i Risør og over 100 personer tok turen innom for å se og høre henne tromme fra seg afrikanske rytmer. Safia har blitt en ekte Risør- og Aktive Fredsreiser entusiast og vender mer enn gjerne tilbake til byen. Tilhørerne kunne samtidig nyte Helga Arntzens’ spesial – nemlig original gambiske gryte.

Gave fra høvding til høvding

Fra høvding til høvdingRisørs høvding, ordfører Knut Henning Thygesen, ble hedret under arrangementet i Fredshuset. Ordføreren mottok nemlig en gave fra høvdingen i Sutukoba. Gaven ble overrakt som takk for den innsatsen Sutukobas Venner og Risørs befolkning har vist i arbeidet med å utvikle og støtte landsbyen Sutukoba i Gambia.
Gaven fra høvdingen i Sutukoba ble overrakt av Momodou Jain. Gambieren har studert i Norge, og er nå engasjert ved Universitetet i Bergen hvor han driver sin postdoktor forsking. Jain har vært i Risør for å besøke elever ved Risør ungdomsskole og videregående skole.

Jeg ønsker å takke elevene i ungdomsskolen og den videregående skolen i Risør for den innsatsen de gjør for å gi de gambiske elevene og studentene mulighet til å gjennomføre sin utdannelse i et av verdens fattigste land forteller Momodou Jain.