Forsiden - Nyheter - Lansering av fanger.no - 8. mai

Lansering av fanger.no - 8. mai

Landsering av fange.no

8. mai år er det 75 år siden frigjøringen av Norge. Dette markeres med lansering av Norsk digitalt fangearkiv og den søkbare databasen www.fanger.no (ny fane) som etter hvert vil inneholde opplysninger om 44 000 nordmenn som var i fangenskap under 2. verdenskrig. Der er registrert fangenskap i leirer og fengsler i Norge og store deler av verden, både i Europa, Nord-Afrika og Asia.

Fanger.no skal være en levende kunnskapsbase og et digitalt minnesmerke over norske menn og kvinner som satt i fangenskap under andre verdenskrig. Man vil kunne søke på navn på fanger, få oversikt over hvilke fangeleirer de satt i og få innsyn i utfyllende informasjon som tidspunkt for arrestasjon og løslatelse.

Fanger.no er etablert av Arkivet freds- og menneskerettighetssenter og Falstadsenteret. Aktive Fredsreiser og Den norske Buchenwaldforening (som Aktive Fredsreiser er sekretariat for) er samarbeidspartnerne som har bidratt økonomisk, og som vil bidra praktisk med fangeopplysninger.

Klikk derfor på lenkene under på om du vil oppleve spennende foredrag, intervjuer og presentasjoner om fange- og krigshistorie på fredag.

LENKER TIL LIVESENDING AV LANSERING:
ARKIVET freds – og menneskerettighetssenter (kl. 14.00-14.40)
Link til arrangement på facebook
Nettside: arkivet.no-livesending

06.05.2020