Forsiden - Nyheter - Minneord om Berit Søberg Selmer

Minneord om Berit Søberg Selmer

Berit Søberg Selmer (født 5. november 1936) døde den 4. nov 2023 - 87 år gammel. Hun bodde i Gjøvik, før hun flyttet til Oslo for å begynne på Sekretærskole. Det var juss som var hennes interessefelt og hun begynte å studere ved Universitetet i Oslo.

Senere fikk hun ansettelse i Agder politidistrikt og fungerte som adjutant og politiinspektør ved Kristiansand politistasjon. Som inspektør var hun leder av Forvaltningsenheten, og dermed en del av Politimesterens ledergruppe. Hun var også dommerfullmektig og engasjert som rådgiver ved Politihøgskolen.

Berit var aktiv på flere områder, også etter hun ble pensjonist. Ikke minst la hun ned et viktig arbeid som en erfaren frivillig omviser på Stiftelsen Arkivet i Kristiansand.
Hun var sterkt engasjert i å formidle fredsskapende prosesser og var med i Arkivets freds- og menneskerettighetssenter i Kristiansand og styremedlem i Venneforeningen. Samtidig brukte hun sine erfaringer som reiseleder for Aktive Fredsreiser.

En ting som kjennetegnet henne, var at hun alltid ville dele sine egne kunnskaper med de andre reiselederne. Dette var en egenskap som ble satt stor pris på, og mange nye reiseledere fikk god hjelp når de reiste sammen med henne. Da beskjeden kom om at Berit var død var det en av våre reiseledere som uttrykte det slik:

Vakreste menneske på jord, var du kjære venninne/kollega. Vi to reiseledere delte rom, på hoteller i Berlin, Krakow eller Oslo. Vi hadde dype samtaler, lo, gråt og lo igjen. Jeg lærte mye fra deg gode Berit. Du vil for alltid ha en stor plass i mitt hjerte.

Nettopp dette er det mange reiseledere og ansatte i Aktive Fredsreiser som kan skrive under på.
Skoleelever som reiste med henne på turer med Aktive Fredsreiser fikk oppleve en reiseleder som behandlet alle likt og som formidlet gode verdier og kunnskap om hvordan fred kan bygges mellom mennesker fra ulike nasjonaliteter, religioner, kulturer eller politiske ståsteder. Berit Søberg Selmer var en dame som satt trygge spor etter seg.

Hun ble bisatt på Vestre gravlund Nye kapell, Oslo 10. november.

Vi lyser fred over Berit Søberg Selmers minne.
Ansatte og reiseledere i Aktive Fredsreiser