Krakow - Berlin

Broen i Praha

Krakow - Berlin

I hjertet av Europa

Krakow - Auschwitz/Birkenau -
Saltgruvene i Wielizcka - Tropical Islands - Berlin - Stasifengselet - Sachsenhausen - Ravensbrück er noe av dere kan besøke på denne turen.

Kulturbyen Krakow og metropolen Berlin kombinert med Nazismens
grusomheter er noe av det du opplever på denne turen. Vi skal besøke
Auschwitz, Sachsenhausen og Ravensbrück, men også oppleve kultur og
glede.

SaltugruveneMarkedsplasen i Krakowbrandenburger tor

I Krakow besøker vi de kjente saltgruvene i Wieliczka og får god tid til å se Polens kulturelle hovedstad, med gamlebyen, Markedshallen, Mariakirken og den jødiske bydelen Kazimierz.

KrakowKrakow er en av de eldste byer i Polen og var også i en lengre periode hovedstad i landet. Den regnes som en av Europas vakreste byer, og har for lengst oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Krakow har en spesielt rik middelalderhistorie, men har gjennom skiftende tider og regimer beholdt status som landets kulturelle og religiøse senter.

Tropical IslandDet er også muligheter for å besøke Tropical Islands på denne turen. Tropical Islands er et tropisk badeland som ligger ca 60 km utenfor Berlin og som har plass til 7000 mennesker og har 4000 kvadratmeter med sjøer.

Berlin-murenBerlin er ingen gammel by, men har så visst samlet nok av nyere historisk dramatikk. På 1900-tallet fikk fire regimer under i Berlin (Keiserdømmet, Weimarrepublikken, Nazi-regimet og DDR) og etter murens fall og samlingen av øst og vest har Berlin utviklet seg svært raskt. En reise i Berlin gir en helt spesiell innsikt i Europas og verdens etterkrigshistorie.

RiksdagenHer får vi bussightseeing og får se blant annet Brandenburger Tor, Riksdagen, Berlinerdomen, Unter den Linden, Alexanderplatz, Potzdamer Platz og Kurfürstendamm.  Vi får også tid til å besøke det beryktede Stasi-fengselet Hohenschönhausen og oppleve gufs fra den kalde krigen.