Petter Skauen

Tekst: Oddvar Schjølberg
Foto: Kirkens nødhjelp

Petter Skauen er en mann med mange jern i ilden. Han er ansatt i Kirkens Nødhjelp som spesialrådgiver for fred og forsoning. Når Norge nå i neste måned skal være vertskap og tilrettelegge fredssamtaler med de involverte parter i konflikten på Haiti, ja så er Petter Skauen en viktig brikke.

Petter SkauenHan har mange års erfaring i fredsmekling og forsoningsarbeide. Blant annet så han har arbeidet tjue år i det krigsherjede Guatemala, spesielt med sikte på å bedre forholdene for de fattige og undertrykte.
Ved siden av dette var han en sentral person for opprettelsen av fredsavtalen mellom myndighetene og geriljaen. Denne avtalen ble undertegnet i Rådhuset i Oslo den 4. november 1966 og satte punktum for den 36 år lange borgerkrigen i Guatemala.
For sin innsats som fredskaper fikk han tildelt Olavsprisen. Denne prisen gis til enkeltpersoner, institusjoner og organisasjoner i Norge som setter kristne og humanistiske verdier på dagsorden.
Siden 1998 har Skauen deltatt aktivt i dialogarbeidet mellom de to partene i konflikten på Haiti. Selv om mange vurderer situasjonen som uløselig mellom de stridende parter vil Petter Skauen og hans medarbeidere gjøre nye forsøk på å forsone partene når de går ombord i Hurtigruta i begynnelsen av mars.

 

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2024 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE