8. mai

Roser i mur

8. mai minnes vi ofrene etter andre verdenskrig, og behovet for å forsones etter krigen som tok 72 millioner menneskeliv. 

La oss minne hverandre om at fred, frihet og demokrati ikke er en selvfølge. Mens vi i dag feirer vår frihet, er millioner mennesker i verden på flukt fra krig, forfølgelse og nød. 

Mens Norge i 2022 markerer 77 år med frihet, henger det nok en gang et mørkt slør over Europa. Krigen i Ukraina fører til ufattelige ødeleggelser og lidelser. Mørket prøver igjen å vinne over lyset. 

Men den imponerende kampviljen og folkeviljen til ukrainerne er sterkere enn mørket. Som våre motstandsfolk i 1940-årene, kjemper nå ukrainske kvinner og menn for sin frihet og sitt land. Og de fortjener vår hjelp. 

8.mai er dagen vi minnes de som har vært villig til å ofre alt for våre verdier og for vårt demokrati. 8. mai er dagen for å hedre alle de som har gjort og gjør verden til et tryggere og bedre sted for alle oss andre. 8. mai er dagen for å feire frigjøring og frihet. 

La oss stå sammen mot kreftene som utfordrer våre verdier!

 

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE