Kontakt oss

Aktive Fredsreiser
Fredshuset,
Kranvn 4B,
4950 Risør

tlf 371 53 900
mob 95 23 81 99

Send epost til ossBoklansering HL - senteret

Hvor: Villa Grande, Huk Aveny 56
Når: 17. februar, klokken 10.00- 10.15.


Etter presentasjonen av boka er det mulighet for å se utstillingen på senteret. HL-senteret har også en kafé der man kan spise lunsj.

Arven fra de overlevende

Aktive Fredsforlag gir ut boken ”Jeg overlevde Auschwitz” av Oddvar Schjølberg. Blanche Major var 19 år da hennes mor og far og 30 andre slektninger ble sendt i gasskammeret i Auschwitz II - Birkenau. Blanche og søsteren mistet hele sin familie i løpet av et kvarter.

Jeg overlevde Auschwitz- Hvorfor overlevde akkurat jeg? Jeg vet ikke, og kan ikke gi noen fullgod forklaring. Men jeg vet - på bakgrunn av mine egne lidelser og mareritt- at det som ligger på mitt hjerte er å fortelle til nye generasjoner og formane dem til og ikke overse verdenshistoriens grusomste forbrytelse, sier Blanche
Det blir stadig færre som kan gjenfortelle det de opplevde under Holocaust, derfor er arven fra tidsvitner som Blanche Major viktig å dokumentere og videreformidle til neste generasjon.

Boken er tidligere gitt ut på Lunde forlag, men i et begrenset opplag. Aktive Fredsreiser har overtatt rettighetene og gir nå ut boken i en ajourført nyutgave.

Bakgrunnen for nylanseringen er at Aktive Fredsreiser ønsker å hedre Blanche Majors mangeårige engasjement som tidsvitne, og ønsket om å formidle historien videre. Ikke minst gjelder dette til ungdom. Vi har invitert en 9.klasse fra Årvoll Ungdomsskole til lanseringen.

De som har truffet Blanche Major glemmer henne ikke, ei heller glemmes budskapet hennes om forsoning og håp for framtiden.

- Vi kan ikke gjøre noe med fortiden, men jeg er overbevist om at vi kan gjøre noe med fremtiden, sier Blanche.