Kontakt oss

Aktive Fredsreiser
Fredshuset,
Kranvn 4B,
4950 Risør

tlf 371 53 900
mob 95 23 81 99

Send epost til ossPressemeldinger

2017

Blanche Majors Forsoningspris til Trond Bakkevig

Trond BakkevigProst Trond Bakkevig tildeles Blanche Majors Forsoningspris for 2016.
Utdelingen finner sted på Litteraturhuset lørdag den 21. januar kl.16 – 18.

Trond Bakkevig tildeles prisen for sitt mangeårige arbeid med å skape mellommenneskelig forståelse og forsoning på tvers av nasjonale, etniske og religiøse skillelinjer.

Blanche Majors Forsoningspris til Trond Bakkevig

09.01.2017

 

2016

Fra sanatorium til fredssenter - Landeskogen 100 år

Historien om Landeskogen er skrevet av Oddvar Schjølberg. Han har tatt med mange morsomme anekdoter og historier fra Landeskogens indre liv. Julefeiringer, bakeriet, sjåføren, brannen, 17. mai feiringer og kjærlighetsstien hvor mange har funnet sin utkårede. De samme stiene som Audun Boysen la grunnlaget for sin løperkarriere på, for øvrig.

Fra sanatorium til fredssenter - Landeskogen 100 år
01.07.2016

 

2015

Glemmer aldri Theresienstadt

Maria Gabrielsen og Helga Arntzen i Theresienstadt 17. mai var tidsvitne Maria Gabrielsen (81) i Theresienstadt for å markere at det er gått 70 år siden frigjøringen. Fortsatt har 81-åringene opplevelsene i leiren friskt i minne. Sammen med sine seks søsken ble hun angitt av sin egen mor, og sendt til leiren i 1943. Søndag, på den norske grunnlovsdagen, la hun ned en krans til minne om dem om mistet livet i leiren.

Glemmer aldri Theresienstadt
18.05.2015

Forfatter Alf R. Jacobsen får Fangenes Testamente

Alf R. JacobsenFangenes testamente 2015 går til forfatteren Alf R. Jacobsen for hans bidrag som historieforteller til å styrke kunnskapen om andre verdenskrig. Prisen tar sitt utgangspunkt i nettopp andre verdenskrig. Derfor er det særlig passende i år, 75 år etter at krigen kom til Norge og 70 år etter at den tok slutt, å tildele prisen til en formidler som har skrevet om sentrale hendelser under denne krigen.

Forfatter Alf R. Jacobsen får Fangenes Testamente
13.05.2015

 

 

70 år etter skal Maria tilbake til Theresienstadt

Maria Gabrielsen i Auschwitz

I løpet av kvelden 8.mai 1945 ble konsentrasjonsleiren Theresienstadt frigjort av Den Røde Armè. 70-årsdagen for denne hendelsen markeres i leiren 17. mai. I regi av Aktive Fredsreiser vil en gruppe fra Norge tilbringe den norske grunnlovsdagen i Theresienstadt hvor de skal delta på markeringen. Blant dem er Maria Gabrielsen (81) fra Sandefjord (født i Wien) som ble angitt av sin egen mor, og sendt til leiren i 1943.

70 år etter skal Maria tilbake til Theresienstadt
30.04.2015

H.K.H. Kronprins Haakon snakker med elever om verdighet på Risør vgs. 15. april 2015

H.K.H. Kronprins Haakon snakker med elever om verdighetFoto: Global Dignity Norge

Onsdag 15. april vil Kronprins Haakon gjennomføre en Dignity Day på Risør videregående skole i Aust Agder. Kronprinsen vil også lede samtalen i en av klassene.

H.K.H. Kronprins Haakon snakker med elever om verdighet
28.01.2015

Vår fortid skal ikke bli våre barns fremtid

Maria Gabrielsen i Auschwitz

Dette sa overlevende Roman Kent i talen foran dødsporten til Auschwitz under 70-årsmarkeringen 27. januar. Oppfordringen fra Kent er nettopp grunnlaget for våre skoleturer; med historien som bakteppe arbeider vi for en bedre framtid.

Vår fortid skal ikke bli våre barns fremtid
28.01.2015

Minnes faren 70 år etter

Jernbanespor i Auschwitz Birkenau

27. januar er det 70 år siden frigjøringen av Auschwitz.  Maria Gabrielsen fra Sandefjord (født i Wien) mistet faren i utryddelsesleiren. Nå drar hun med Aktive Fredsreiser til stedet der faren døde for å markere 70-årsdagen for frigjøringen av leiren.

Minnes faren 70 år etter
12.01.2015

2014

Elever deltar på 25 års markering i Berlin

Elever med roser

Natten mellom 9. og 10. november 1989 falt endelig muren som i nesten tre tiår delte Berlin.  I år er det 25 år siden denne historiske begivenheten fant sted. Dette markeres i Berlin 9. november, og Aktive Fredsreiser deltar med rundt 270 elever og voksne.

– 9. november feirer vi frihet, demokrati og menneskerettigheter,  sier adm. direktør i Aktive Fredsreiser, Helga Arntzen. Hun tilbrakte deler av oppveksten i Øst- Berlin, og kjenner til hvordan delingen av byen preget hverdagslivet til dem som bodde der.

Elever deltar på 25 års markering i Berlin
04.11.2014

Blanche Majors Forsoningspris 2014 til Bastøy fengsel

Blanche Majors Forsoningspris 2014 går til Bastøy fengsel for deres humanøkologiske verdisyn og forståelse. Prisutdelingen finner sted
lørdag 1. november på Landeskogen Peace Center i Bygland.

- Prisen tildeles personer eller institusjoner som på ulike plan engasjerer seg i forsoningsprosesser og arbeider for å fremme menneskeverd og toleranse. Bastøy fengsels anvendelse av humanøkologiske prinsipper er i tråd med disse statuttene, sier jurymedlem og leder i Aktive Fredsreiser, Helga Arntzen.

Blanche Majors Forsoningspris 2014 Bastøy fengsel
22.10.2014

Fangenes Testamente til Jahn Otto Johansen

Jakob Lothe Foto: Nina Aldin Thune

Lørdag 21.juni deles prisen ”Fangens Testamente” ut. Utdelingen finner sted i Risør. Det er Aktive Fredsreiser som står bak både prisen og det årlige arrangementet, i samarbeid med Institutt for Fredsforsking, PRIO.

I år er det Jahn Otto Johansen som tildeles prisen. Johansen er kjent som utenrikskorrespondent i NRK, i tillegg til et solid forfatterskap.

Fangenes Testamente til
Jahn Otto Johansen

06.06.2013

2013

Blanche Majors Forsoningspris 2013 til Konfliktrådet

Siden 2003 har Aktive Fredsreiser stått bak utdelingen av Blanche Majors Forsoningspris. Fram til nå er det enkeltpersoner som har mottatt denne prisen. Ved utdelingen 14. desember vil det for første gang være en samfunnsinstitusjon som kan ta imot både prisen og oppmerksomheten som følger med den.
Blanche Majors Forsoningspris 2013 til Konfliktrådet
09.12..2013

Global Dignity Day på Arendal vgs og Møglestu vgs

Den 16. oktober er de to videregående skolene Arendal og Møglestu med på den internasjonale Global Dignity Day, som markeres på over 130 skoler bare i Norge.

Aktive Fredsreiser og Global dignity har samme mål: Å bidra til å skape fred i verden gjennom å synliggjøre hvert menneskes verdi og mulighet til å bidra. Derfor er Aktive Fredsreiser stolt samarbeidspartner med Global Dignity.

Global Dignity Day på Arendal vgs og Møglestu vgs
14.10..2013

Fangenes Testamente 2013

Jakob LothePrisen Fangenes testamente for 2013 tildeles litteraturviteren Jakob Lothe for hans arbeid med videreformidling av historier og stemmer fra Den andre verdenskrig.
Jakob Lothes kombinasjon av høykompetent vitenskapelig virke, undervisning og videreformidling av grunnleggende, menneskelige fortellinger gjør ham til en verdig mottaker av Fangenes testamente.

Fangenes Testamente 2013
23.05.2013

2012

Helga Arntzen fikk Reitangruppens verdipris på to millioner

Helga Arntzen fikk Reitangruppens verdipris på to millioner

Med hornmusikk, "vikinger", mange kjente fjes til stede, og en egen tilegnet hymne, ble Helga Arntzen (69) hyllet som verdens første Årets Ladejarl. Hun fikk en statuett av Odd Reitan og to millioner skattefrie kroner. Arntzen er kjent for blant annet for å ha hatt med 150.000 ungdommer til Auswitch, og som leder av Aktive Fredsreiser.

Helga Arntzen fikk Reitangruppens verdipris på to millioner
Helgas takketale
11.09.2012

Med æren i behold

Boken - Tro mot sin visjonI forbindelse med Trebåtfestivalen i Risør lanseres boka om krigsseilerne. Den har tittelen ”Tro mot sin visjon”, skrevet av forfatteren Oddvar Schjølberg.
”Tro mot sin visjon” er en biografi over to mennesker som var trofaste mot visjonen de hadde, og på tross av de vanskeligheter de møtte, ga de aldri opp. De så i stedet etter andre løsninger og løste problemene.
Boka er også en dokumentasjon over hvordan Konvoibyen ble til, fra starten og frem til i dag.
Med æren i behold
20.07.2012

Internasjonal kunst på Landeskogen

Kunst har i århundrer vært et viktig element i kommunikasjon og forståelse mellom mennesker. 21. juli åpnes utstillingen IAU – ”International Art for Understanding” på Landeskogen Peace Center i Setesdal. Hensikten med utstillingen er å øke forståelsen mellom personer av alle folkeslag.
Internasjonal kunst på Landeskogen
16.07.2012

Pris for verdighet

H.K.H. Kronprins Haakon, Helga Arntzen og Blanche Major

- Jeg tror forsoning er en nøkkel – ikke bare i fredsarbeid – men i alle menneskelige relasjoner. Ikke minst i forholdet til oss selv, sa H.K.H. Kronprins Haakon da han mottok Blanche Majors Forsoningspris på Fredshuset i Risør 13. juli. Blanche Major var selv tilstede under utdelingen, og hennes budskap om forsoning og tilgivelse imponerte Kronprinsen.
Pris for verdighet
14.06.2012

Heder for ikkevold

Helga Arntzen og Gene Sharp

Han er verdenskjent for ideene om hvordan man velter totalitære regimer ved hjelp av ikkevold. Hans mest aktuelle bok, "Fra diktatur til demokrati" har hatt stor inflytelse på frihetskamp over hele verden. Nå har han fått heder for sine tanker gjennom prisen Fangenes Testamente. Dr Gene Sharp mottok prisen på Fredshuset i Risør lørdag 9. juni.
Heder for ikkevold
11.06.2012

Fangenes Testamente 2012 til Gene Sharp

Gene SharpVerdensberømte Gene Sharp kommer til Risør lørdag 9. juni for å motta prisen "Fangenes testamente". Statsviteren har gjennom sine bøker inspirert til ikke-voldelig oppstand og forandring verden over – senest under Den arabiske vår. Prisen deles ut av Aktive fredsreiser i samarbeid med PRIO (Institutt for fredsforskning).
Fangenes Testamente 2012 til Gene Sharp
30.05.2012

Støttet arbeid med barns rettigheter i Nepal

CWA overrekkelseFjellandet Nepal har en flott kultur og natur. Dessverre er virkningene av  årene med væpnet konflikt fortsatt synlige, og dette rammer spesielt barna. Helga Arntzen, daglig leder i Aktive Fredsreiser, besøkte nylig landet og organisasjonen CWIN (Child Workers in Nepal)som arbeider for å sikre barns rettigheter. På vegne av Bygland Diakonutvalg overraktehun en gave på 1400 kroner.
Støttet arbeid med barns rettigheter i Nepal
22.05.2012

Forsoningspris til Kronprinsen

HKH Kronprins Haakon

H.K.H Kronprins Haakon kommer til Risør i juni for å motta Blanche Majors Forsoningspris. Daglig leder av Aktive Fredsreiser, Helga Arntzen, tok i 2003 initiativet til prisen som tildeles personer eller organisasjoner som engasjerer seg i forsoning og forsoningsprosesser. Kronprinsen får prisen først og fremst for sitt vellykkede prosjekt om å møte norsk ungdom med temaet Verdighet. Kronprinsen har møtt skoleelever til diskusjon om hvordan vi kan gjenreise menneskeverdet i en tid da menneskets verdighet blir truet fra forskjellig hold.
Forsoningspris til Kronprinsen
20.04.2012

Reis Bakover - Tenk Framover - Refleksjoner etter 22. juli

22.juli snudde opp ned på Norge. Vi opplevde kollektivt sjokk, sorg og sinne. Fortsatt er mediene fulle av stoff om tragediene denne julidagen. Hendelsene vil sette preg på det norske samfunnet i lang tid framover. Om en drøy måned starter rettssaken.
Reis Bakover - Tenk Framover
01.03.2012

2011

Tysk fortjenstorden til Helga Arntzen.

Helga Arntzen og ambassadør Detlev Rünger. (© Deutsche Botschaft Oslo)Administrerende direktør i Aktive Fredsreiser Helga Arntzen er tildelt Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstorden for sin innsats for de tysk-norske forbindelsene. Ordenen ble overrakt av ambassadør Detlev Rünger i Oslo den 14. desember.
Tysk fortjenstorden til Helga Arntzen
14.12.2011

Trommer for fred over hele verden

Trommere i Bagamoyo, Tanzania deltok på "Drumming for Peace", et initiativ fra Landeskogen og RisørMed utgangspunkt i Landeskogen Peace Center i Bygland og Fredshuset i Risør satte Aktive Fredsreiser søndag kveld i gang fredstrommer - "Drumming for Peace" - som ga gjenlyd i flere land i verden.
Trommer for fred over hele verden
03.10.2011

Aktive Fredsdager 2011

Aktive Fredsreiser arrangerer Aktive Fredsdager 25. og 26. juni på Fredshuset i Risør.
Opplegget er variert, og består blant annet av utdeling av Fangenes Testamente, fotoutstilling og fredsgudstjeneste i Risør kirke. Det blir satt opp gratis buss fra og til Oslo. Søndag kan de som ønsker det bli med til Landeskogen Peace Center i Grendi/Bygland, ca. 2 timer fra Risør.
Pressemelding - Aktive Fredsdager 2011
17.06.2011

Fangenes Testament til Tore Lindholm

Fangenes Testament 2011 går til  filosof Tore Lindholm for hans utrettelige arbeid med menneskerettigheter og religions- og livssynsfrihet. I år er det tidende gang Aktive Fredsreiser deler ut prisen i faglig samarbeid med Instituttet for Fredsforskning (PRIO). Utdelingen foregår på Fredshuset i Risør 25. juni klokken 1400. Det blir satt opp gratis buss fra Oslo klokken 09.00
Pressemelding - Fangenes Testament 2011
11.05.2011

Kampdag på Fredshuset

Tirsdag 8. mars markeres den internasjonale kvinnedagen over hele landet. Røde Kors kvinnegruppe, Amnesty Gruppe 126, Sutukobas venner og Fredshusets venner inviterer til åpent arrangement på Fredshuset i Risør. Det er lagt opp til en stemningsfull kveld med taler, sang, kor og kanskje til og med dans.
Kampdag på Fredshuset
25.02.2011

Kunnskap gir holdninger

Skoleturene til Tyskland og Polen er viktige for å vaksinere mot alle rasistiske og totalitære ideologier og skape større bevissthet om historien. Det kommer fram i rapporten Det kan skje igjen som 12. januar ble overlevert til kunnskapsminister Kristin Halvorsen. I rapporten oppfordres Kunnskapsdepartementet til å integrere skoleturene sterkere i skolens arbeid
Kunnskap gir holdninger
14.01.2011

2010

Forsoning gjennom foto

Fotograf Tom Hatlestads fotodokumentariske utstilling Tracing Freedom viser at det er mange veier og kanaler som fører til forsoning. Mandag 22. november mottok en ydmyk og rørt Hatlestad Blanche Majors Forsoningspris på Litteraturhuset i Oslo. Sentralt på utdelingen var ordet frihet.
Pressemelding - Forsoning gjennom foto
24.11.2010

Utdeling av Blanche Majors Forsoningspris 2010

Årets forsoningspris deles ut i Kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, mandag 22. november. Det legges opp til et innholdsrikt program med blant annet fotograf Morten Krogvold som skal si noe om prisvinneren. Filosof Tore Frost er hovedforedragsholder og stiller spørsmålet ”Frihet- hva er det?”. Snart plateaktuelle Kristin Minde bidrar musikalsk med sin vakre stemme. Arrangementet er åpent for alle. 
Blanche Majors Forsoningspris 2010 til Tom Hatlestad
08.11.2010

Menneskerettighetskurs i Risør

17.-21. juni arrangeres kurs i menneskerettigheter og flerkulturell forståelse for flyktningungdom og norsk ungdom på Fredshuset i Risør.
Det er stiftelsen Menneskerettighetsakademiet, i samarbeid med Aktive Fredsreiser, NAV Risør, Voksen- opplæringen i Risør og Egdehall EM mottak som organiserer kurset.
Menneskerettighetskurs i Risør - En annerledes avslutning på skoleåret
31.06.2010

Fangenes Testamente 2010 til filosof

 Lars Svensen - Kunnskap er et viktig våpen i krigen mot ondskap, sa filosof Lars Fredrik H. Svendsen da han mottok prisen Fangenes Testamente 19. juni. Prisen ble delt ut for niende gang, og årets prisvinner ble hedret av en fullsatt sal på Fredshuset. Brobygging og filosofisk tenkning omkring ondskap var sentrale temaer under arrangementet.
Fangenes Testamente 2010 til filosof
22.06.10

Aktive Fredsdager i Risør

Aktive Fredsreiser arrangerer Aktive Fredsdager mellom 17. og 23. juni.
Prisen Fangenes Testamente er en del av fredsdagene og deles ut 19. juni. Prisutdelingen er åpent for alle og blir et stort og variert arrangement.
Aktive Fredsdager i Risør
04.06.2010

Fangenes Testament 19. juni 2010

Filosofen Lars Fredrik H. Svendsen (40) får prisen Fangenes Testamente for hans arbeid med bevisstgjøring rundt menneskelig lidelse og ondskap. Prisen deles ut av Aktive Fredsreiser, i faglig samarbeid med Instituttet for Fredsforskning (PRIO).
Lørdag 19. juni deles Fangenes Testamente ut i Risør. Prisutdelingen er en del av fredsdagene som Aktive Fredsreiser arrangerer 17.- 23. juni i Risør.
Fangenes testamente 19. juni 2010
20.05.10

Viktig satsing på holdningsskaping!

Kunnskapsdepartementet har opprettet en egen arbeidsgruppe som skal komme med forslag til tiltak mot rasisme, antisemittisme og diskriminering i skolen.
Aktive Fredsreiser er fornøyd med at Kunnskapsdepartementet har opprettet denne arbeidsgruppen. Dette tiltaket viser økt vilje til å satse på grunnleggende holdningsarbeid i skolen.
Viktig satsing på holdningsskapning!
10.05.10

Skoleturene gir mening!

Aktive Fredsreiser kjenner seg ikke igjen i kritikken av skoleturene i tirsdagens utgave av Aftenposten. Odd-Bjørn Fures påstand om at turene er meningsløse står i sterk kontrast til de tilbakemeldingene vi får fra elever, foreldre og lærere. Erfaringene er at turene gir både kunnskap, holdninger og meninger.
Replikk til Odd-Bjørn Fures i Aftenposten - Skoleturene gir mening!
22.04.2010

Holdningsskapende turer

Aktive Fredsreiser arbeider for å gjøre ungdom bevisst på at deres holdninger og handlinger har betydning, både i skolegården og i samfunnet som helhet. Turene til konsentrasjonsleirer i Tyskland og Polen gir ungdom innsikt og erfaringer som er viktige i kampen mot mobbing, antisemittisme og rasisme i skolen.
Holdningsskapende turer
24.02.2010

Takker for støtte - Menneskerettighetskurs

Aktive Fredsreiser takker Risør Rødt for støtten på 3000 kroner. Bevilgningen vil gå til gjennomføringen av et kurs i menneskerettigheter og flerkulturell forståelse for flyktning-ungdom og norsk ungdom på Fredshuset i Risør i juni 2010.
Takker for støtte - Menneskerettighetskurs
24.02.2010

Arven fra en overlevende - boklansering


Jeg overlevde AuschwitzAktive Fredsforlag gir ut boken ”Jeg overlevde Auschwitz” av Oddvar Schjølberg. Blanche Major var 19 år da hennes mor og far og 30 andre slektninger ble sendt i gasskammeret i Auschwitz II - Birkenau. Blanche og søsteren mistet hele sin familie i løpet av et kvarter.

Boklansering på HL-senteret på Villa Grande - 17. februar kl. 10.00 - 10.15
Boklansering - Arven fra en overlevende
12.02.2010

Frykter nynazismen vil blomstre i Norge

Aktive Fredsreisers leder Helga Arntzen advarer kunnskapsminister Kristin Halvorsen om at en nedgang i skoleturer til Polen og Tyskland vil føre til en økning i rasisme og nynazisme i Norge. En for streng tolkning av gratisprinsippet fører til at mange skoler tror slike skoleturer ikke er tillatt.
Frykter nynazismen vil blomstre i Norge
07.01.2010

2009

FN's internasjonale menneskerettighets dag 10. desember

Aktive Fredsreiser og Amnesty markerer dagen med nedleggelse av stein i Fredsparken og foredrag om FNs menneskerettighetsarbeid ved daglig leder i Menneskerettighetsakademiet, Lillian Hjorth.
FN´s internasjonale menneskerettighets dag 10. desember 2009
08.10.2009

En forsoningspris for tålmodighet

Asgeir FøyenDet var først og fremst det langsiktige og tålmodige fredsarbeidet som ble hedret da Asgeir Føyen (49) fra Oslo ble tildelt Blanche Majors Forsoningspris i Fredshuset i Risør lørdag ettermiddag. Aktive Fredsreiser gir prisen til Føyen for hans  tålmodighet i arbeide med å skape gode relasjoner mellom framtidens ledere i Midtøsten.
En forsoningspris for tålmodighet
08.12.2009

Asgeir Føyen mottar årets Forsoningspris

Asgeir FrøyenAsgeir Føyen mottar Blanche Majors Forsoningspris med tanke på det langsiktige relasjonsbaserte ledertreningsprogrammet han startet i Midtøsten i 2002.
Asgeir Føyen (49)er utdannet sivilingeniør og har siden 1988 hatt ulike lederstillinger i privat næringsliv. Parallelt har Asgeir vært engasjert i utviklingsarbeid i Afrika, Asia, Øst-Europa og Midtøsten.
Blanche forsoningspris til Asgeir Føyen
15.11.2009

19. -21. juni Aktive Fredsdager i Risør.

Aktive Fredsdager danner rammene rundt utdelingen av prisen Fangenes Testamente. Dette er en pris som deles ut av Aktive Fredsreiser i samarbeid med PRIO. I år deles prisen ut for åttende gang og den går til Evelin Gerda Lindner.
Fangenes Testament 2009 til Evelin Lindner

10.06.09

2008

En døråpner og brobygger i Risør

- Jeg hadde aldri forstilt meg at sangene mine ville nå ut til et så stort publikum, sier sangeren Elias Akselsen. Han kommer til Risør lørdag 6. desember. Da vil ha synge sammen med familien og motta Blanche Majors Forsoningspris av Aktive Fredsreiser. Elias Akselsen (61) fra Skarnes har vært en døråpner og brobygger mellom taterfolket og det norske samfunn, spesielt kirken i Norge. Ved hjelp av sang og vitnesbyrd med sterke budskap har Elias Akselsen nådd et stort publikum. En døråpner og brobygger i Risør
09.12.08

Sport for fred og forsoning i Risørhuset 6. desember

Sport kan skape fred og forsoning mellom mennesker som lever i krig og konflikt. Det er temaet for den tidligere eliteseriespilleren i fotball og forskeren Anders Hasselgård i Anders Hasselgård vil holde hovedforedrag under utdelingen av Blanche Majors Forsoningspris lørdag 6. desember. Det er Aktive Fredsreiser som har invitert Hasselgård til Risør. 
Sport for fred og forsoning i Risørhuset 6. desember
02.12.08

Blanche Major forsoningspris 2008

Årets forsoningspris tildeles Elias Akselsen fra Skarnes er tateren som har slått igjennom som en av de mest særpregede og sterke artistene i norsk musikkliv. Hans plater har skapt sterke følelser både hos musikkanmeldere og publikum.
Blanche Majors forsoningspsris 2008 til Elias Akselsen
02.12.08

Fredsdager i Risør 16-17 august

Aktive Fredsreiser feirer sitt 10 års jubileum med aktive fredsdager i Risør helgen 16. og 17. august. Fredsparken, som Aktive Fredsreiser har gitt i gave til byen, avdukes og det blir fredskonsert ved The Betales. Prisen Fangenes Testamente tildeles psykiater Edvard Hauff. 
Fredsdager i Risør helgen 16-17 august

07.08.08

Fangenes Testament til Edvard Hauff

Psykiater Edvard Hauff vil under 10-års jubileumsfeiringen til Aktive Fredsreiser motta den høythengende prisen Fangenes Testamente i den nye Fredsparken i Risør. Utdelingen skjer lørdag 16. august.
Fangenes Testament til Edvard Hauff
06.08.08

Aktive Fredsreiser 10 år

Aktive Fredsreiser markerer sitt 10 års jubileum denne sommeren. Fred går aldri av moten og ungdom er den viktigste målgruppen for fredsarbeid, sier Aktive Fredsreisers grunnlegger og leder Helga Arntzen på plass i Fredshuset i Risør.
Aktive Fredsreiser 10 år
18.06.08

2007

Blanche Majors forsoningspris 2007

ble delt ut i Risør Rådhus 08.12.07 kl 14:00
Årets pris ble delt ut til Safia Y. Abdi for sitt engasjement for pluralisme og inkluderende politikk. Hun har satt fokus på ukulturer både i norsk offentlig forvaltning og i ulike innvandringsmiljøer.
Blanche Majors forsoningspris 2007
10.12.07

Reddet av ilden - Boklandsering 08.12.07

Endelig er den her – historien om Zygmunt Gross – jødegutten som overlevde i Hitlers helvete. Boken er skrevet av forfatteren Oddvar Schjølberg, og det er hans femte bok om spesielle menneskeskjebner under annen verdenskrig. Boka har tittelen ”Reddet fra ilden” og den utgis av Aktive Fredsforlag i Risør.
Reddet av ilden - Boklandsering 08.12.07
03.12.07

Blanche Majors Forsoningspris 2007

Blanche Majors Forsoningspris 2007 deles ut i Risør Rådhus 08.12.07 kl 14:00
Årets pris deles ut til Safia Y. Abdi for sitt engasjement for pluralisme og inkluderende politikk. Hun har satt fokus på ukulturer både i norsk offentlig forvaltning og i ulike innvandringsmiljøer.
Blanche Majors forsoningspris 2007
30.11.07

Fangenes Testament 2007 til Kåre Lode

Fangenes Testamente 2007 tildeles forsker og fredsmegler Kåre Lode for hans utrettelige, originale og mangeårige arbeid med å motvirke konflikt, bekjempe ondskap og sikre fred i flere land i Afrika.
Fangenes Testament 2007 til Kåre Lode

31.05.07

2006

Fjern en landmine i Kambodsja til jul

Store deler av Kambodsjas dyrkbare jord er minelagt. 80 % av kambodsjanere lever av jordbruk og mange er tvunget til å leve og dyrke jorden i minelagte områder. For kr 80,- er du med på fjerne en landmine.
Fjern en landmine i Kambodsja
07.12.06

Blanche Majors Forsoningspris 2006

Det blir utdeling av Blanche Majords Forsoningspris lørdag 9. desember 2006 i Risør Rådhus. Denne prisen tildeles personer eller organisasjoner som på ulike plan engasjerer seg i forsoning og forsoningsprosesser. I år går prisen til Petter Skauen.
Blanche Majors Forsoningspris 2006
30.10.06

Norske ungdommer markerer murens fall

Den 9. november stopper seks norske busser med 338 ungdommer ved restene av Berlinmuren. Den dagen er det 16 år siden muren falt, og Aktive Fredsreiser er med på den offisielle markeringen.
Norske ungdommer markerer murens fall Germany
11.10.2006

Fangenes Testament 2006 tildeles Erling Borgen

Aktive Fredsreisers pris "Fangenes Testament" gis i år til journalist Erling Borgen. Han har gjennom sin journalistiske dokumentasjon av konflikter og mellommenneskelige forhold i flere verdensdeler, bidratt til en økt forståelse av betingelsene for fredsskapende prosesser. Det tilleges også stor betydning at hans arbeid gjenspeiler en respekt for folkeretten og enkeltmenneskers grunnleggende behov.
Fangenes Testament 2006 til Erling Borgen
25.05.06

2005

Blanche Majors forsoningspris 2005

Inge Eidsvåg får i år Blanche Majors forsoningspris, som deles ut av Aktive Fredsreiser. Eidsvåg er forfatter og lektor ved Nansenskolen på Lillehammer, og får prisen for sitt engasjement for livssynsdialoger og oppbygging av dialogsentra på Balkan.
Pressemelding om Blanche Majors forsoningspris 2005
16.09.05

Tropical Island er en ny samarbeidspartner for Aktive Fredsreiser

19. juni 2005 er åpningen av Peace Camp i Tropical Islands Resort. Peace Campen blir organisert av Aktive Fredsreiser, et idealistisk reiseselskap fra Norge.
Tropical Island er en ny samarbeidspartner for Aktive Fredsreiser

FairTrade

1992 startet den allmennyttige foreningen Trans Fair sitt arbeide. Målet var å fremme livs og arbeidsbetingelser for forurettede arbeidere og deres familier i Afrika, Asia og Latin-Amerika.
FairTradeGermany

Regnskogødeleggelse

Over 100 millioner år har regnskogen vokst. Den har avlet mange forskjellige planter og dyrearter. For 4 millioner år var 32 % av landjorda dekt av regnskog. I dag er denne andelen sunket til 6 %.
Regskogødeleggelse
Germany

Åpning av Peace Camp i Tropical Island Resort

Av Helga Arntzen
Åpning av Peace Camp i Tropical Island Resort

Denne prisen er en stor inspirasjon

Fangenes TestamenteDenne prisen er en stor inspirasjon til videre arbeid med etikk i Forsvaret, sa feltprestene Bård Mæland og Arne Svilosen, som mottok prisen Fangenes Testament i helga.
Pressemelding - Denne prisen er en stor inspirasjon

13.06.05

Fagenenes Testament 2005

Aktive Fredsreisers pris "Fangenes Testament" gis i år til feltprest Bård Mæland og Det norske feltprestkorpset. De får prisen for sitt arbeid med etikk og moral i Forsvaret. Det er Institutt for fredsforskning PRIO som deler ut prisen i Risør lørdag den 11. juni.
Fangenes Testament 2005
26.05.05

2004

Blanche Major Forsoningspris 2004

Anne Kristine HerjeBlanche Major Forsoningspris går til Anne Kristine Herje for sin innsats for barna ved barnehjemmet "Lykkens Hjem".

Prisen deles ut fredag 26. november 2004 kl. 19.00 på en tilstelning i Georg Sverdrups Hus i vestibylen på Universitetsbiblioteket på Blindern (Molkte Moes vei 39).
Pressemelding - Blanche Major Forsoningspris
16.11.04

For fjerde gang

For fjerde gang ble det arrangert Aktive Fredsdager med utdelingen av prisen "Fangenes Testamente".
Aktive Fredsdager i Risør 2004
21.06.04

Prisen "Fangenes Testament" 2004

Prisen "Fangenes Testament" 2004 går til til professor Arne Johan Vetlesen.
Pressemelding - Fangenes Testament 2004
16.06.04

2003

Blanche Majors Forsoningspris

Det er ideologen og gründeren av Aktive Fredsreiser - Helga Arntzen - som har tatt initiativet til denne prisen, og intensjonen er at den skal tildeles personer eller organisasjoner som på ulike plan aktivt jobber med forsoning og forsoningsprosesser.
Blanche Majors Forsoningspris 2003
15.07.03

Verdig prisutdeling i Risør

Anne Sophie Greve

Lørdag mottok dommer ved den Europeiske menneskerettighets-domstolen i Strasbourg, Hanne Sophie Greve, prisen Fangenes Testament under Aktive Fredsdager i Risør.
Verdig prisutdeling i Risør

28.05.2003

Prisen "Fangenes Testament" tildeles Hanne Sophie Greve

Anne sophie GreveHanne Sophie Greve vil la pengene som følger prisen deles mellom seks kvinner hun mener gjorde en fremragende, men i all hovedsak glemt, innsats under annen verdenskrig.
Prisen deles ut av Aktive Fredsreiser, i samarbeid med Institutt for Fredsforskning (PRIO), under Aktive Fredsdager i Risør 24. og 25. mai 2003.
Det er Aktive Fredsreiser som har tatt initiativet til og finansierer prisen. Prisen består av et håndmalt diplom, en medalje og 50.000 kroner.
Pressemelding - Fangenes testament 2003 tildeles Hanne Sophie Greve
14.05.03

2002

Aktive Fredsdager 2002

I nokså stor stillhet har det foregått et arrangement i Risør som burde vakt oppsikt både regionalt og nasjonalt. Her har forskere, filosofer og politikere, overlevende fra konsentrasjonsleirer, musikere og "vanlige folk" vært samlet om noe som ble viktig for oss igjen den 11. september i fjor: Fredsskapende prosesser. For Tollef Larsson, som overlevde flere konsentrasjonsleirer, var prisutdelingen som var knyttet til fredsdagene en drøm som gikk i oppfyllelse.
Aktive Fredsdager 2002
19.06.2002

Fredsforskningspris til Bernt Hagtvet

Professor i statsvitenskap Bernt Hagtvet fikk fredsforskningsprisen "Fangenes testament" under et tredagers fredsarrangement i Risør i midten av juni. - Prisen er en oppmuntring til meg personlig, men også til hele forskersamfunnet. Den er en ære for universitetet, og et tegn på den voksende anerkjennelsen universitetet har fått i fredsarbeidet, sier Hagtvet.
Fredsforsningspris til Bernt Hagtvet
19.06.02

Ny "fredspris" deles ut i Risør

14.-16. juni kommer riks- og utenrikspolitikerne Jo Benkow og Thorbjørn Jagland til Risør, sammen med filosofer, forfattere, tidligere konsentrasjonsleirfanger og kunst- og kulturarbeidere. Et av høydepunktene under de ”Aktive fredsdagene” blir et stort fredsarrangement på Torvet. Der skal Institutt for fredsforskning dele ut den nystiftede prisen ”Fangenes Testament”.
Ny "fredspris" deles ut i Risør
22.05.02

Fangenes Testament

Den annen verdenskrig var preget av en ide som verdsatte mennesket på grunnlag av rase og etnisk opprinnelse. En statsinstitusjonert og dermed rettsgyldig ondskap av hittil ukjent karakter og omfang ble satt i system. Denne nådde sitt klimaks i konsentrasjons- og utryddelsesleirene hvis fanger ble tilført en helt spesiell erfaring.
Fangenes Testament
22.05.02