*/

Nyttige linker

- Klasseturer
- Oversikt turer
- Reisevilkår

Har du bestilt tur?

Her kan du finne
- Tips til økonomikomiteen
- Informasjon før turen starter
- Huskeliste før turen
- Viktige tidsfrister
- Søknadsskjema friplass

- Allergi og mathensyn
- Rom / lugarliste


- Verktøykasse (pdf)
- Forslag til ordensregler (pdf)
- Forslag til pakkeliste (pdf)
- Interesseundersøkelse (pdf)
- Innkalling til informasjonsmøte (pdf)
- Egenærklæringsskjema (pdf)Hvordan forberede deg til turen?

Dess mer kunnskap man har før man reiser, jo mer utbytte får man av turen. Bruk gjerne vår undervisningskoffert som forberedelse til turen. Kofferten, som finnes på vår hjemmeside, er laget for elever, lærere og foreldre. Gi oss gjerne tips om nye temaer til undervisningskofferten

Reisergarantifondet

3 dager Narvik

Kunnskap, spenning og store naturopplevelser

Bergen
Narvik - Beisfjord fangeleir - Narviksenteret

 

3 dager Narvik

DAG 1 Hjemstedet - Narvik
Ankomst Narvik på morgen/formiddag via Evenes flyplass eller med buss. Vi spiser lunsj ved ankomst (ikke inkl.)
Vi møter opp på Narviksenteret/Narvik Krigsmuseum. Det blir informasjon om Beisfjord fangeleir – i auditorium, undervisning bygget opp rundt gjenstander, bilder og dokumenter.
Tema: Konsentrasjonsleir, fangeleir, menneskeverd, fordommer og fremmedgjøring. Norges verste fangeleir, gjenstand for Norges største massakre (748 av 900 jugoslaviske fanger dør i løpet av fire måneder).
På ettermiddagen setter vi oss i bussen og kjører til Beisfjord fangelei .
Tema: konsentrasjonsleirer, fangeleir, menneskeverd, fordommer, fremmedgjøring og minnested.
Vi reiser på ettermiddagen tilbake til Narvik.
Middag og overnatting på hotell i Narvik

DAG 2 Narvik
Vi spiser en god frokost, før vi reiser til Narvik Krigsmuseum. Besøk i Narvik Krigsmuseum med guide. Museet åpnet nye utstillinger i 2016. Gruppen får innføring i bakgrunnen for andre verdenskrig, Norges nøytralitet, angrepet på Narvik og områdene rundt (sjøslag og fjellkrig, 62 døgn med aktiv krig, om lag 35000 soldater involvert), kapitulasjon og fem år med okkupasjon samt frigjøring og landssvikoppgjør. Museet trekker også trådene fra andre verdenskrig og fram til krig og konflikt i verden i dag – hvilken rolle har «fredsnasjonen Norge» i dette, og hvordan kan vi trekke lærdom fra andre verdenskrig inn i den verden vi lever i?
Tema: opptakten til andre verdenskrig, slaget om Narvik, okkupasjon, frigjøring samt linjer fra andre verdenskrig til konflikter i dag, menneskerettigheter, demokrati, antisemittisme og gruppetenkning
Lunsj/ fritid.
Narvik Krigsmuseum ligger i Narvik sentrum så det kan enkelt organiseres lunsj på en restaurant eller via et bakeri (lunsj ikke inkl.)
Ettermiddagen kan bruke til egne aktiviteter (ikke inkl.). For eksempel en tur opp på Narviksfjellet, ta gondolbanen t/r er en flott opplevelse.
Middag og overnatting på hotell.

DAG 3 Narvik - hjemstedet
Vi spiser en god frokost, før vi sjekker ut og drar tilbake til Narviksenteret. Vi møter opp i skolestuen. «Vi: En del av samfunnet», om stereotypier og fordommer. Ikke-formell læring/erfaringsbasert undervisning. Innen ikke-formell læring/erfaringsbasert undervisning bruker vi ulike øvelser, diskusjoner og refleksjoner for at elevene selv skal erfare ulike sider ved temaet vi tar opp.
Tema: Hat, fordommer, gruppetenkning, fremmedgjøring og menneskeverd Lunsj på egenhånd. Avgang fra Narvik på ettermiddagen via Evenes flyplass eller med buss

Vi kan også tilby lengre turer dersom man ønsker å flere dager med flere steder og flere aktiviteter på skoletur!
OBS! Programmet er et utgangspunkt. Når vi er enige om det endelige innholdet gjøres tilbudet om til en avtale som signeres.
Vi forbeholder oss retten til forandring i programmet inkl. bytte av reiseleder, buss og hotell.

GRUNNPRIS ved min. 45 deltagere per buss kr 3 190,- (pris 2023) (fly ikke inkl.)

Turene våre inkluderer flere måltid og severdigheter. Dersom dere ønsker en rimeligere tur kan vi ta ut et eller flere elementer fra programmet.

Oppgitt pris gjelder for angitt år. Dersom reisen skal gjennomføres et senere år, vil prisen for det aktuelle året være gjeldende.
Akseptfrist for tilbudet er seks måneder før avreise.

Statlig tilskudd vil redusere totalprisen pr. elev.
Aktive Fredsreiser søker på vegne av alle skoler/grupper som bestiller tur hos oss innen søknadsfristen.
Tildelt tilskudd blir trukket fra på fakturaen før turen, eller blir utbetalt. 

Grunnprisen inkluderer:
Buss og sjåfør i 3 dager til utflukter i programmet
2 Overnattinger på hotell i flersengsrom
2 Frokoster
2 Måltider 
Narvik krigsmuseumr*
Beisfjord fangeleir*
Veiskatter
Reiseleder fra Aktive Fredsreiser som tar seg av det praktiske og pedagogiske på turen.

*Pga stor pågang i høysesong må vi ta forbehold om kapasitet. 

Rom tillegg:
Singelrom pr. person (hele turen) kr 1 200,- (forbehold om kapasitet)
Dobbeltrom pr. person (hele turen) kr 600,- (forbehold om kapasitet)

Buss: 
Våre bussturer starter og slutter i Narvik/Tromsø. Dersom gruppen vil bli hentet på andre steder kommer det en hentepris i tillegg. Hentepris avhenger av bussens størrelse og avstand til hentested. Henteprisen som oppgis dekker ikke passasjerbilletter på ferjer innenlands. Dette kommer i tillegg og må betales av gruppen selv på eventuelle ferjer.
Dersom en gruppe ønsker flere seter i bussen enn nødvendig kan det komme på et tillegg. F.eks. er tillegget for bruk av en dobbeltdekker som ikke er nødvendig kr 5 900,- inkl. mva pr. døgn

Reisevilkår:
På grunn av våre leverandørers salgsbetingelser, er våre regler for avbestilling avvikende i forhold til normalreglene i Alminnelige vilkår for pakkereiser. www.aktive-fredsreiser.no/reisevilkaar.html

Viktige tidsfrister:
Avtalen mellom oss og kunden er bindende for begge parter når depositum er betalt. Depositumet på kr 500 pr deltager må betales senest 3 måneder før turen. Hovedfaktura forfaller 35 dager før turen. Deltagerliste med fødselsår (ikke dato) fordelt i flersengsrom må vi ha senest 10 uker før turen. Skjemaet kan hentes på vår hjemmeside romfordelingsskjema. Av denne listen skal det også fremgå hvis noen vil ha singel-/dobbeltrom. Hvis det er matallergi/mathensyn må denne listen brukes allergiskjema. Ved endringer av lister senere enn 35 dager før avreise er det administrasjonsgebyr på kr 200.- pr. endring. 14 dager før turen er det ikke mulig å gjøre endringer.

Avbestillingsregler:
Ved avbestilling mellom 66 – 49 dager før avreise, betales et beløp tilsvarende depositum på turen.
Ved avbestilling 48 -35 dager før avreise belastes
30 % av turprisen.
Ved avbestilling 34 -15 dager før avreise belastes
50 % av turprisen.
Ved avbestilling 14 – 0 dager før avreise, manglende oppmøte/sykdom, manglende pass e.l. tilbakeholdes 100 % av turprisen.
OBS! Ved avbestilling som innebærer at antallet kommer under 45 personer vil også grunnprisen per person øke.
Jmf. Pakkereiseloven §18.

Bestill tur

Her kan du sende din bestilling på tur. Du vil om kort tid bli kontaktet på e-post eller telefon som bekreftelse på bestillingen. Finner du ikke turen i nedtrekksfeltet, eller ønsker å foreta en gruppebestilling, skriv en forespørsel om ønsket reisemål i henvendelsesfeltet.

Epost:
Navn:*
Adresse:
Postnr:*
Poststed:*
Telefonnr:
Skole:

 

Velg tur:
Antall personer:
Dato: (dd,mm,yyyy)
Henvendelse/Spørsmål
spesielle ønsker/ behov, eks rullestolbruker:
Reisevilkår:*
   

 

Skolebesøk

Hvis dere ønsker besøk fra oss for å få mer informasjon om ideologien bak turene, er det bare å ta kontakt.

Dette er et gratis tilbud fra Aktive Fredsreiser.

OBS! Programmet er et utgangspunkt. Når vi er enige om det endelige innholdet gjøres tilbudet om til en avtale som signeres. Tidene som er oppgitt er veiledende og kan avvike som følge av trafikale forhold, museenes åpningstider etc.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE