Kontakt oss

Aktive Fredsreiser
Fredshuset,
Kranvn 4B,
4950 Risør

tlf 371 53 900
mob 95 23 81 99

Send epost til osse-bøker Erling Bauck

e-bøkene '..men noen kom fra det' og 'Du skal leve' av Erling Bauck

 

FangekortI april 1942 ble attenåringen Erling Bauck arrestert fordi politiet ikke kunne finne hans far.  Fangekortet gir et innblikk i situasjonen.

 

 

 

Tre år senere kom han ut av fangenskap med hvite busser til Sverige, og her ble boken ...men noen kom fra det skrevet og utgitt senere samme år.  Teksten er ikke grundig bearbeidet, boka er en umiddelbar rapport fra tre år i fengsel og i konsentrasjonsleire; dette gjør den spesiell.

.. men noen kom fra detHans far var kaptein og aktiv i motstandsbevegelsen, dette var årsak til at han var ettersøkt.   Etter at han var reist til Sverige, Erling fengslet og huset konfiskert, signerte Quisling kapteinens avskjedbrev og sendte det.  Brevet kom frem og scan er tatt inn her, original er, sammen med øvrige dokumenter, deponert i Hjemmefrontmuseet.

Denne eboka inneholder originalenstekst og illustrasjoner. I tillegg er også alle bevarte brev som ble sendt hjem, lagt inn; disse demonstrerer hvordan sensuren styrte hva man kunne skrive om.

 

 

I 1979 var Du skal leve ferdig, her har han bearbeidet og beskrevet erfaringene på en Du skal levemåte som gjorde boka til bestselger. Denne eboken inneholder papirbokens tekst, uendret.  Omslagsbildet er fra hans tur til Auschwitz i anledning av femtiårsjubileet for frigivelse av leiren i 1945, her fotografert sammen med sin sønnesønn Håvar.