Nyheter


Anbefalt bok - Odds store kamp

Brødrene Eimund og Vebjørn Sand

Alle vet hvem Fridtjof Nansen var. Færre kjenner til sønnen Odd, selv om han på mange måter gjorde en like stor innsats som sin far. Odd Nansen forstod raskt hvilken fare Adolf Hitler representerte, og i 1937 stiftet han Nansenhjelpen for å hjelpe folk somv ar på flukt fra Nazi-Tyskland, først og fremst jøder.
Boka er en fin innføring i historien før og etter andre verdenskrig, og gir ungdom et godt grunnlag før besøk i konsentrasjonsleirer.

Les mer om boka: Odds Store Kamp


Åpning av utstilling fra Roseslottet i Fredsparken

Brødrene Eimund og Vebjørn Sand

Åpning av utstilling fra Roseslottet i Fredsparken.
Lørdag 10. juni kl 1300.
Roseslottet representerer et enestående vitnesbyrd om kampen mot ondskap og troen på demokrati, rettsstat, menneskerettigheter og menneskeverd.

Åpning av utstilling
24.05.2023


Kåre Lode er gått bort

Kåre Lode

Søndag 14. mai kom den triste beskjeden om at Kåre Lode sovnet stille inn, 79 år gammel. Lode er kjent for sitt utrettelige arbeid som historiker, fredsmegler, bistandsarbeider og misjonær for Det Norske Misjonsselskap.

I 2007 ble han tildelt Fangenes Testamente for sitt utrettelige, originale og mangeårige arbeid med å motvirke konflikt, bekjempe ondskap og sikre fred i flere land i Afrika.

Nekrolog Kåre Lode
24.05.2023

 


Fangenes Testamente til brødrene Sand

Brødrene Eimund og Vebjørn Sand

10. juni skal prisen «Fangenes testamente» deles ut for 20. gang. Det skjer på Fredshuset i Risør. Årets pris tildeles kunstnerne Eimund og Vebjørn Sand for deres kunstinstallasjon Roseslottet i Oslo.

Fangenes Testamente til brødrene Sand
28.02.2023


Markering for Ukraina i Fredsparken

Markering i Fredsparken

Risør markerte solidaritet med Ukraina i Fredsparken og rundt 200 personer var møtt opp. 24.februar var det et år siden Russland angrep Ukraina. Markerinen ble åpnet med Ukrainas nasjonalsang, spilt av Risør musikkorps. Mange hadde med seg flagg og plakater. Det var appeller og kulturelle innslag.

Helga Arntzen sin appell på markeringen
25.02.2023


Holocaustdagen 27. januar 2023

Willy Brandt prisen

Holocaustdagen, 27. januar er en årlig, internasjonal minnedag over ofrene for nazistenes ufattelige overgrep og forfølgelse av religiøse og etniske grupper før og under den andre verdenskrig.
Når 27. januar har blitt en internasjonal minnedag over Holocaust, er dette fordi vi vil vise ofrene respekt, men også fordi vi må verne om minnene på en slik måte at vi manøvrerer vekk fra ideologier hvor menneskeverd og menneskerettigheter har dårlige kår – eller er fullstendig fraværende.

Holocaustdagen 2023
27.01.2023


 

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE