Tematurer

 • Welcome to Sutukoba

  Sutukoba - Gambia

  I tillegg til fantastiske strender vil vi her få en eksotisk tur inn til den lille landsbyen Sutukoba og møte menneskene der. Vi får innblikk i hvordan bistandsarbeid fungerer i praksis.

  Turen er fra 14. - 30. november 2024
  Program

 • KZ-Buchenwald

  Berlin - Weimar - Buchenwald

  Bli med og opplev metropolen Berlin. Deretter går turen videre til Weimar. Det blir også anledning til å bli kjent i Weimar, hjembyen til Schiller, Goethe. Liszt og Bach. Bli med på markering i leiren Buchenwald.
  Turen blir satt opp igjen i april 2025 (datoer kommer)  
  Program

 • Albert Dock om kvelden - Liverpool

  Liverpool

  Bli med til "Sjømannsbyen", Beatles-byen" og storbyen Liverpool! Dette er en minnetur for alle de norske sjøfolk som satte livet til på Atlanterhavet under 2. verdenskrig. Liverpool er også fødestedet til Beatles. Byen har en rik maritim historie, enestående kultur, popmusikk og sportsbegivenheter av verdensklasse.
  Turen er fra 10. - 13. august 2024 tur 9143)
  Program

 • Normandie

  Normandie

  Bli med på en historisk reise. Vi besøker først Brussel, deretter har vi 4 netter i Caen i Normandie hvor vi får se alle de kjente stedene som avgjorde resultatet av 2-verdenskrig. På vei hjemmover har vi 2 netter i Amsterdam hvor vi blant annet besøker Anne Frank’ hus.

  Turen kan bestilles av grupper
  Program

 • Kambodsja

  Kambodsja

  16. dagers reise i ytterlighetens tegn. Templene i Angkor, det yrende livet i hovedstaden, Phnom Penh, og hvite trender langs kysten. Vi får ett innblikk i arven til Pol Pot og Røde Khmer
  Turen settes opp for grupper 20 personer
  Programforslag

 • Taj Mahal, India

  India

  Vi reiser i Gandhis fotspor. Denne turen er for de som ønsker å lære mer om Mahatma Gandhi, om hans personlighet og ideen om ikkevolden og sannheten.
  Turen settes opp for 20 personer
  Programforslag

 • Setesdal

  Setesdal

  Bli med og opplev vakre Setesdal. Her får dere flott natur, kultur og historie. Vi kjører Suleskarveien, besøker sølsmier og Kristiansand med Stiftelsen Arkivet.

  Turen kan bestilles av grupper  
  Program

 • Dansende kvinner i Sør Afrika

  Sør-Afrika

  En reise i Sør-Afrika etterlater ingen uberørt. Vi møter Sør-Afrikas historie og nåtid med utgangspunkt i Cape Town, en av verdens vakreste byer.
  Turen settes opp for grupper ved forespørsel
  Programforslag

 • Krakow og markedshallen

  Krakow - Berlin

  Kulturbyen Krakow og metropolen Berlin kombinert med Nazismens grusomheter er noe av det du opplever på denne turen. Vi skal besøke Auschwitz og Sachsenhausen, men også oppleve kultur og glede..


  Turen kan settes opp for grupper
  Program

 • Fredsarbeid

  Balkan

  Vi fokuserer på konflikten på Balkan 1992 som førte til oppløsningen av det tidligere Jugoslavia
  Turen blir satt opp for grupper ved forespørsel
  Programforslag

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2024 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE