Kontakt oss

Aktive Fredsreiser
Fredshuset,
Kranvn 4B,
4950 Risør

tlf 371 53 900
mob 95 23 81 99

Send epost til ossReisegarantifondetNorsk reiselivsforeningNorsk turbussforening

Kreativ innsamling til skoletur

Det er stadig flere måter å tenke kreativt på rundt innsamling av penger til klassekassen i forbindelse med skoletur. 8. trinnet ved Risør Ungdomsskole arrangerte tegne-konkurranse, og vinnertegningen ble trykket på hvite t-skjorter. T-skjortene selges til inntekt til skoletur.

Elever fra RisørElevene på 8. trinnet ved Risør Ungdomsskole, de som til høsten utgjør 9. trinnet, arrangerte i vinter en tegnekonkurranse. Vinnertegningen skulle trykkes på hvite t-skjorter og selges ved ulike arrangementer i løpet av sommeren til inntekt for trinnets skoletur til Tyskland og Polen. Det ble bestemt av det skulle være et Risør motiv siden Risør by ikke hadde en egen Risør t-skjorte. I tillegg måtte tegningen være enkel, slik at det verken ble dyrt eller komplisert å trykke den.

Vinneren av konkurransen ble Caroline Dørsdal som med enkle og tydelige streker har tegnet det karakteristiske Branntårnet i Risør. T-skjortene ble blant annet solgt under Risør Trebåt-festival, i en bod hvor elevene også hadde ansvaret for salg av kaffe og vafler. Elevene hadde trykt opp 700 t-skjorter og sitter igjen med ca. 100 t-skjorter. Hver t-skjorte koster 100 kroner og gir en fortjeneste på ca. 60 kroner. Et enkelt regnestykke forteller at elevene som til høsten utgjør 9. trinnet ved Risør Ungdomsskole foreløpig har tjent 36 000 kroner bare på t-skjortene, i tillegg til at de fikk betalt for arbeidet i kaffe-boden.

Aktive Fredsreiser ønsker å gratulere elevene ved Risør Ungdomsskole for nok en kreativ ide i forhold til innsamling av penger i forhold til sine tradisjonelle skoleturer med oss.

Tideligere har Risør Ungdomsskole holdt førjulskonsert i Risør kirke, hvor billettinntektene gikk til inntekt for klasseturen. Konserten ble en suksess og elevene tjente godt på arrangementet. I år planlegger neste klasse ut å arrangere en liknende konsert.