Kontakt oss

Aktive Fredsreiser
Fredshuset,
Kranvn 4B,
4950 Risør

tlf 371 53 900
mob 95 23 81 99

Send epost til ossReisegarantifondetNorsk reiselivsforeningNorsk turbussforening

Balkan

Balkan


Konflikten på Balkan

Dubrovnik - Mostar - Srebrenica - Bosnia - Sarajevo

Vi fokuserer på konflikten på Balkan 1992 - 1995 som førte til oppløsningen av de tidligere Jugoslavia.

Restaurant Kumkapi

Turen starter med fly fra Oslo til Dubrovnik. Første stopp blir gamlebyen i Dubrovnik. Her blir det en omvisning i byen som blir kalt for ”Adriaterhavets perle”.
Første utflukt blir til Mostar. Byen står på UNESCOs verdensarvliste og er mest kjent for brua som har gitt navn til byen. Brua ble bygget på 1500-tallet og ble totalt ødelagt
av kroatiske styrker i november 1993. I 2004 ble den rekonstruert og nyåpnet. Her skal vi også besøke Nansens dialogsenter.
Vi må også besøke Srebrenica når vi er i Bosnia. Srebrenica var av FN erklært som ”sikker sone”, men likevel ble byen offer for en bosnisk-serbisk offensiv i juli 1995, kjent som Srebrenica-massakren. Man regner med at ca 8 000 mennesker ble massakrert her.

Mostar

Mostar broen

Mostar by

Minnestein i Srebrenica

Sarajevo

Sarajevo

DAG 1 OSLO – DUBROVNIK – MOSTAR
Vi flyr til Dubrovnik. Her møter vi norsktalende reiseleder som skal være med oss på resten av turen. Etter at vi har fått bagasjen setter vi oss på bussen og kjører inn til gamlebyen i Dubrovnik. Her får vi en omvisning før vi spiser
middag på et hotel i Dubrovnik. Det er også mulighet for et bad.
Etter noen timer i Dubrovnik reiser vi til Mostar hvor vi skal overnatte på hotel.

DAG 2 MOSTAR
Vi starter dagen med besøk i Nansen dialogsenter. Deretter blir det besøk på en skole der vi får en dialog med en bosnisk skoleklasse. Etter lunsj (ikke inkl.) setter vi oss i bussen for å se mer av Hercegovinia. Vi starter med besøk i Dervish klosteret i Blagaj. Deretter besøker vi gamlebyen Pocitelj, fossefallet Kravice og Medjugorje. Vi spiser middag i Medjugorje før vi returnerer til vårt
hotel for overnatting.

DAG 3 MOSTAR – SARAJEVO
Etter frokost reiser vi til Bosnias hovedstad Sarajevo. På veien stopper vi i Jablanica. Her er et minnesmerke fra 2. verdenskrig hvor Titos partisaner vant en avgjørende kamp mot nazistene. Ved ankomst Sarajevo blir det besøk i Bosnisk institutt med foredrag om bosnisk historie. Deretter besøker vi
museet ”War-Tunnel” og Sarajevo atentat museum. Vi får også litt tid til å se oss rundt på egenhånd i Sarajevo før vi sjekker inn og spiser middag på vårt hotell i Sarajevo.

DAG 4 SARAJEVO – SREBRENICA – SARAJEVO
Etter frokost reiser vi med buss til Srebrenica. I Srebrenica besøker vi minnesmerket
Potocari og museet for ”Srebrenica-massakren”. Om det er mulig får vi også møte et tidsvitne fra denne massakren. På ettermiddagen returnerer vi til vårt hotel i Sarajevo. Det blir middag på hotellet.

DAG 5 SARAJEVO – MAKARSKA
Etter frokost reiser vi til Makarska i Damacija som er kjent for sine vakre strender. Vi sjekker inn på vårt hotel før vi tar en omvisning i byen, spiser middag og det blir tid til et sjøbad om temperaturen tillater det.

DAG 6 MAKARSKA - SPLIT – OSLO
Vi spiser frokost på hotellet og resten av dagens program avhenger av når flyet
til Oslo har avgang.