Reiseleder

Anne Marit Vestengen

Anne-Marit Vestengen Anne-Marit Vestengen har bakgrunn som lærer og politiker i Norge, med god kjennskap til Kambodsjas historie og kultur. De siste årene har hun bodd deler av året i dette fantastiske landet.

I tillegg til å undervise lærere og ungdommer i engelsk, er hun også ansatt i en non-profit organisasjon som tar imot frivillige fra hele verden, som kommer til Kambodsja. Anne-Marit har også flere skoleprosjekter på landsbygda i tre provinser.

Hun jobber også som reiseleder for Aktive Fredsreiser på tematurer for ungdom til Polen og Tyskland.

Kontakt oss

Aktive Fredsreiser
Fredshuset,
Kranvn 4B,
4950 Risør

tlf 371 53 900
mob 95 23 81 99

Send epost til ossReisegarantifondetNorsk reiselivsforeningNorsk turbussforening

Kambodsja

Angkor Wat

Kambodsja

16 dager

19. januar - 3. februar 2019

Opplev rester av Khmerriket og arven etter Pol Pot

Siem Reap - Angkor Wat - landmine museet - The Khmer Cultural - Herritage Museum - Phmom Penh - Killing Field - Royal Palace - Shianoukville er noen av stedene vi besøker.

Det er mange reisebyrå som nå tilbyr tur til Kambodsja, men med Aktive Fredsreiser vil du få anledning til å bli kjent med landets historie på en unik måte. Vår reiseleder Anne-Marit vil være med på hele turen og ta oss med til steder og folk litt utenfor "turistruta" Vi får oppleve historie, kultur og et varmt og vennlig folk og besøker byene Phnom Penh, Siem Reap og Sihanoukville. I tillegg skal vi ha noen avslappende dager på en "øde øy" utenfor Sihanoukville.

Killing Fields

Killing Fields

Killing Fields

Flytende landsbyer

Solnedgang Mekong

Stranda i Shianoukville

Reisen starter med fly fra Oslo via Bangkok til hovedstaden Phnom Penh. Hovedstaden er en pulserende storby med mye å se og oppleve.

Her skal vi besøke det beryktede sikkerhetsfengselet Toul Sleng (S-21) som var et av Røde Khmers sikkerhetsfengsler.
Deretter går turen ut til det kjente Killing Fields området (Shoeung Ek), et både skremmende og fascinerende sted som ligger der som dystert bevis på den mørke tiden under Pol Pot og Røde Khmer.

Det blir også tid til å se seg om i Phnom Penh og besøke noen av byens severdigheter slik som Kongepalasset og Sølvpagodaen før turen går videre til badebyen Sihanoukville.

Sihanoukville er Kambodsjas eneste havneby, og selve byen er liten og koselig. Den er også kjent for sine lange flotte strandlinjer.
I løpet av vårt opphold ved kysten skal vi også på utflukt til øya Koh Rong, hvor vi overnatter 2 netter i bungalower ved stranden.

Turen går så videre via landeveien til Siem Reap hvor vi besøker noen av de imponerende Angkor Wat templene som var selve midtpunktet i det tidligere Khmerriket. Dette er tempelruiner som står på UNESCOS-listene.

Under oppholdet i Siem Reap får vi også tid til en tur på Tonle Sap hvor vi får se de flytende landsbyene. Dette er Sørøst-Asias største innsjø, og mange av husene er bygd på påler. Her får man et fascinerende innblikk i hvordan lokalbefolkningen lever og bor på innsjøen.

Siem Reap er også en hyggelig by med markeder, restauranter, parkområder, små lokale forretninger, spa-områder etc. Vi skal nyte noen fine dager her.

Før vi flyr hjem besøker vi også landminemuseet som jobber for å øke bevisstheten rundt miner og som fungerer som et redningssenter for barn som har vært ofre for landminer.

Aktive Fredsreiser har i noen år støttet ulike prosjekter i Kambodsja og et av høydepunktene blir når vi skal ut til den lille landsbyen Pongro og besøke skolen som vi har støttet der.
Dette er en unik sjanse til å se og oppleve noe litt utenfor "turistløypa".