Kontakt oss

Aktive Fredsreiser
Fredshuset,
Kranvn 4B,
4950 Risør

tlf 371 53 900
mob 95 23 81 99

Send epost til ossPeace Camp i Tropical Islands Resort

Tropical Islands Resort, den 13. Juni 2005

Tropical Islands er en ny samarbeidspartner for Aktive Fredsreiser fra Norge

19. juni 2005 er åpningen av Peace Camp i Tropical Islands Resort. Peace Campen blir organisert av Aktive Fredsreiser, et idealistisk reiseselskap fra Norge.

Norske skoleelever i 10. klasse går på en reise gjennom fortiden - en reise mot nynazisme. Ved siden av konzentrasjonsleirerene Auschwitz og Birkenau i Polen og Ravensbrück og Sachsenhausen i Tyskland besøker elevene også kulturbyer som Krakow, Praha og Berlin. Sammen med ungdommene reiser også et tidsvitne som selv har vært i en konsentrasjonsleir. Tidsvitnet gir sine opplevelser og erfaringer videre til ungdommene. Helga Arntzen, grunnleggeren og leder av Aktive Fredsreiser er overbevist om, at reisene er bl.a. en viktig årsak til at det i Norge finnes færre nynazister enn i andre europeiske land. Mer en 130 000 norske ungdommer har deltatt på reiser til Auschwitz siden de startet i 90-årene.

Helga Arntzen mener at Tropical Islands Resort er det perfekte stedet for en Peace Camp. Den 19. og 20.6. vil norske, tyske og polske ungdommer treffes og utveksle tanker om kampen mot den økende nynazisme. De vil også dele tanker om Fair Trade og ødeleggelsen av den tropiske regnskogen.

Interesserte ungdommer fra skoler og foreninger er hjertelig velkommen til å delta i Peace Camp. De vil også høre mer om Aktive Fredsreiser og kanskje også knytte vennskapsbånd med de norske og polske ungdommene.