*/

 

 

 

 

 

 

Reisergarantifondet

Setesdal

Kultur, flott landskap og historie

Byglandsfjord med Bjoren og Revsnes Hotell
Setesdal

Setesdal, Suleskarveien, Landeskogen er noen av de stedene vi besøker

Landskapet i Setesdal varierer fra flate bygder til vilt og vakkert høyfjell, og veien gjennom dalen går innom små og større tettsteder. Rundt enhver sving venter det nye inntrykk som kan få deg til å stoppe opp og nyte naturen og det fredelige miljøet.
Sjarmerende gamle tømmerhus med gress på taket, mellom de stupbratte fjellene har det nemelig bodd folk i århundre.

Dalen har århundrelange tradisjoner innen sølvsmedkunst og musikk. Og de holder de gamle folketradisjonene i hved, med f.eks den kjente setesdalsbunaden. Folkemusikken står også sterkt her. Musikere med hardingfele og munnharpe spiller ofte opp til sang, stev og folkedans på gamlemåten, og barna går i skole hos proffene. Stev, dans og slåttespel fra Setesdal står faktisk på UNESCOs immaterielle kulturarvliste.

Ørneredet - Lysebotnn

Suleskarveien
Tvers gjennom Sør-Norge ligger Suleskarveien som svinger seg over fjell og dal fra øst til vest. Denne veien går igjennom de tre fylkene Vestfold-Telemark, Agder og Rogaland, og igjennom de.fem kommunene Tokke, Valle, Sirdal, Gjesdal og Bjerkreim. Vegen snor seg fram mellom fjord og fjell – ned bratte fjellsider, over luftige høgfjellsparti og gjennom frodige bygder.

Sølvsmia Hasla, Valle i Setesdal

Setesdal, og spesielt Valle og Rysstad, har lange tradisjoner for sølvsmedkunst. Det sies at de første sølvsmedene i dalen brukte sølv som var stjålet fra sølvgruvene på Kongsberg. Teknikken som ble brukt, var hamring, gravering, formrenning og filigran, og det ble først og fremst laget sølv til den velkjente setesdalsbunaden.

Setesdalbunad

Idag er det kun noen få sølvsmeder igjen, men til gjengjeld holder de tradisjonen godt i hevd. 
Sylvsmia finner du på Sølvgarden Hotell på Rysstad, og Hasla finner du midt i Valle sentrum. Hos begge er du vekommen innom verkstedet.

Setesdal har lange tradisjoner innenfor sølvsmedkunst, folkemusikk og bunadssøm. Setesdalsgenseren er eksportert til nesten hele verden.

Revsnes hotell

Revsnes hotell
Vi overnatter på flotte Revsnes hotell. Det ligger vakkert til ved Byglandsfjorden, og har et nydelig uteområdet bak hotellet. Mulighet for padling, bading, soling og avkobling.

Hagen til Revsnes hotell som ligger like ved Byglandsfjorden

 

TUR TIL SETESDAL

DAG 1 FREDAG 11.08.23 OSLO – KRISTIANSAND - BYGLANDSFJORD
Vi reiser fra Oslo Bussterminal kl 0800, og setter kursen mot Setesdal. Vi spiser lunsj på Revsnes hotell, før vi reiser opp og besøker Landeskogen Fredssenter. Her blir det omvisning, og mulighet til å besøke de ulike ustillingene. Det er blant annet ustillinger om Klima og Miljø, Kalde Krigen, Landeskogens historie, Krigsseilerne etc.
På kvelden nyter vi det flotte området ved hotellet, og har det sosialt sammen.
Vi spiser middag og overnatter på Revsnes Hotell.

DAG 2 LØRDAG 12.08.23 BYGLANDSFJORD - SULESKAR - BYGLANDSFJORD
Vi spiser en god frokost, og setter avsted på dagens utflukt. Vi gjennom Setesdalen og videre på Suleskarsveien. Tvers gjennom Sør-Norge ligger Suleskarvegen som svingar seg over fjell og dal fra øst til vest. Suleskarvegen er kjent for å være Sørvestlandets høyeste veiforbindelse. Den går gjennom de tre fylka Vestfold-Telemark, Agder og Rogaland og gjennom dei fem kommunane Tokke, Valle, Sirdal, Gjesdal og Bjerkreim.

Vi stopper og spiser lunsj på veien.

Ellers blir det mulighet til å stoppe på noen av de spennende stedene langs veien. Valle og Rysstad er selve sølvsmedriket i Norge, og her produseres både sølvsmykker og bunadsølv. Det finnes to utsalgssteder i Valle hvor det også er mulighet for å se sølvsmedene i arbeid. Sylvsmia finner du på Sølvgarden Hotell på Rysstad, og Hasla finner du midt i Valle sentrum.

Etter en lang og innholdtrik dag, men mange fine inntrykk er det alltids godt å komme ”hjem” til hotellet og slappe av.
Her kan man bade i Byglandsfjorden, ta en kanotur eller bare nyte den flotte utsikten fra terassen.
Vi spiser middag og overnatter på Revsnes Hotell.

DAG 3 SØNDAG 13.08.23 BYGLANDSFJORD - KRISTIANSAND - OSLO
Vi spiser frokost på hotellet før vi sjekker ut og setter oss i bussen. Vi gjør en stopp i Kristiansand hvor det blir mulighet for fritid i byen eller et besøk på Arkivet. ARKIVET er et fremtidsrettet freds- og menneskerettighetssenter lokalisert i det som under andre verdenskrig var Gestapos hovedkvarter på Sørlandet.

Vi kjører deretter videre mot Oslo og stopper på et egnet sted for middag underveis
(ikke inkludert). Ankomst Oslo ca kl. 2000

Vi forbeholder oss retten til forandring i programmet inkl. bytte av hotell, buss og reiseleder.


Reisevilkår:
På grunn av våre leverandørers salgsbetingelser, er våre regler for avbestilling avvikende i forhold til normalreglene i Alminnelige vilkår for pakkereiser. www.aktive-fredsreiser.no/reisevilkaar.html

Viktige tidsfrister: Avtalen mellom oss og kunden er bindende for begge parter når depositum er betalt. Depositumet på kr 500 pr deltager må betales senest 3 måneder før turen. Hovedfaktura forfaller 35 dager før turen. Deltagerliste med fødselsår (ikke dato) fordelt i flersengsrom må vi ha senest 10 uker før turen. Skjemaet kan hentes på vår hjemmeside rom- og lugarskjema. Av denne listen skal det også fremgå hvis noen vil ha singel-/dobbeltrom. Hvis det er matallergi/mathensyn må denne listen brukes allergiskjema. Ved endringer av lister senere enn 35 dager før avreise er det administrasjonsgebyr på kr 200.- pr. endring. 14 dager før turen er det ikke mulig å gjøre endringer.

Avbestillingsregler:

(Omfatter ikke fly-billettene, de har andre betingelser - se http://www.aktive-fredsreiser.no/reisevilkaar.htm)
På grunn av våre leverandørers salgsbetingelser, er våre regler for avbestilling avvikende i forhold til normalreglene
i Alminnelige vilkår for pakkereiser.
Ved avbestilling mellom 66 – 49 dager før avreise, betales et beløp tilsvarende depositum på turen.
Ved avbestilling 48 -35 dager før avreise belastes 30 % av turprisen.
Ved avbestilling 34 -15 dager før avreise belastes 50 % av turprisen.
Ved avbestilling 14 – 0 dager før avreise, manglende oppmøte/sykdom, manglende pass e.l. tilbakeholdes 100 % av
turprisen.


Bestill tur

Her kan du sende din bestilling på tur. Du vil om kort tid bli kontaktet på e-post eller telefon som bekreftelse på bestillingen. Finner du ikke turen i nedtrekksfeltet, eller ønsker å foreta en gruppebestilling, skriv en forespørsel om ønsket reisemål i henvendelsesfeltet.

Epost:
Navn:*
Adresse:
Postnr:*
Poststed:*
Telefonnr:

 

Velg tur:
Antall personer:
Dato: (dd,mm,yyyy)
Henvendelse/Spørsmål
spesielle ønsker/ behov, eks rullestolbruker:
Reisevilkår:*
   


Fakta om Setesdal

Landskapet i Setesdal varierer fra flate bygder til vilt og vakkert høyfjell, og veien gjennom dalen går innom små og større tettsteder. Rundt enhver sving venter det nye inntrykk som kan få deg til å stoppe opp og nyte naturen og det fredelige miljøet.
Sjarmerende gamle tømmerhus med gress på taket, mellom de stupbratte fjellene har det nemelig bodd folk i århundre.
Dalen har århundrelange tradisjoner innen sølvsmedkunst og musikk. Og de holder de gamle folketradisjonene i hved, med f.eks den kjente setesdalsbunaden. Folkemusikken står også sterkt her.
Musikere med hardingfele og munnharpe spiller ofte opp til sang, stev og folkedans på gamlemåten, og barna går i skole hos proffene.
Stev, dans og slåttespel fra Setesdal står faktisk på UNESCOs immaterielle kulturarvliste.

Pris 2023

Kr 3 390,- pr person i dobbeltrom

Grunnprisen inkluderer:
• Moderne turbuss med sjåfør i 3 dager
• Reiseleder i 3 dager
• 2 netter på Revsnes hotell
• 2 middager
• 2 lunsj
• Omvisning Arkivet
• Omvisning Landeskogen Fredssenter

Opphenting langs E-18 fra Oslo til Kristiansand t/r

Tillegg
• Singel rom kr 500,-

Informasjon

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2024 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE