Janvier Nzigo

Janvier Nzigo

I 2002 kom Janvier Nzigo som flyktning til Norge fra landsbyen Uvira i det østlige Kongo. Årsaken til at Janvier og familien måtte flykte var at faren hadde blitt drept av det kongolesiske opprørspartiet RCD etter å ha fortalt franske medier om hvilke voldsdhandlinger partiet stod bak.

I dag bor Janvier i Oslo hvor han jobber med kulturorientering med flyktninger i Oslo. Dokumentarfilmen "Tilbake til Ulvira" handler om Janviers reise tilbake til Kongo og landbyen Ulvira. Her har han sammen med venner startet et prosjekt som omhandler bygging av et kunnskaps- og kultur senter. Janvier og flere lokale sammarbeidspartnere tror at dette er veien å gå for varig fred i Kongo. Folk må utdanne seg selv, forstå hverandre og verden rundt seg.

- Jeg har lyst til å bidra som tidsvitne for Aktive Fredsreiser fordi jeg synes organisasjonen gjør en utrolig viktig jobb, særlig med det å gi ungdom innblikk i hva som kan skje hvis menneskerettigheter ikke respekteres. I tillegg er det slik at norsk ungdom vet lite om krig og konflikter, og dette får de innblikk i på disse turene. Jeg har selv opplev krig, og ved å fortelle min historie og dele mine opplevelser med ungdommene, håper jeg at det gjør det lettere for dem å forstå også de nyere konfliktene.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2020 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE