Petter Lieth

Petter Lieth

Petter Lieth er født og oppvokst i Nederland med nederlandsk far og norsk mor. Han flyttet til Norge som 19-åring og bor i Tønsberg med kone og tre barn.

Petter er 2. generasjons tidsvitne. Hans far, som er nederlandsk, ble født og vokste opp i kolonien Indonesia. Da japanerne invaderte Indonesia ble faren satt i konsentrasjonsleir, 11 år gammel og uten familie.

Han satt der fra 1942 til 1945. Faren bor nå i Nederland. Opplevelsene fra konsentrasjonsleiren preget hele familien og førte blant annet til at Petters foreldre ble skilt og moren flyttet tilbake til Norge. 

På temakvelden forteller Petter om farens skjebne, men også japanernes herjinger i Kina som startet allerede i 1931. Dette er en ukjent historie for de aller fleste i Norge, også de eldre, og Petter brenner for å fortelle denne historien videre. Han interesserer seg for 2. verdenskrig, og i foredraget sammenlikner han aktørene og forholdene i Asia og Europa. 

 

 

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE