Benjaminprisen til Fjell skole i Drammen

Av Arne Borke, NTB

Drammen (NTB): Fjell skole i Drammen fikk tirsdag Benjaminprisen for fremragende innsats mot diskriminering og rasisme blant skolens elever. Det er andre gang prisen utdeles.

Prisen ble tildelt skolen av utdannings- og forskningsminister Kristin Clemet (H) som ledd i markeringen av den internasjonale Holocaustdagen 27. januar.

Holocaustdagen markeres for annen gang på landets skoler, og skal minne oss om seks millioner jøder som rasistisk motivert ble utryddet av nazistene under 2.verdenskrig. Datoen er valgt fordi det var den 27. januar 1945 at utryddelsesleirene Auschwitz og Birkenau ble befridd.

Mandag var det tre år siden Benjamin Hermansen ble knivstukket til døde av nynazister på Holmlia i Oslo. Også her var drapsmotivet rasistisk.

Benjaminprisen deles ut til en skole som aktivt iverksetter tiltak mot diskriminering og rasisme. Prisutdelingen vil også i årene som kommer skje på Holocaustdagen.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2024 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE